Microsoft 365 & Teams: Locatieonafhankelijk (samen)werken

Leer hoe je bedrijfsprocessen optimaal kunt inrichten met gebruik van Microsoft 365 & Teams.

Opleiding Microsoft 365 & Teams voor VA en VP

Operationele processen en online werken

Help ondernemers met Microsoft 365 & Teams optimaal inzetten

Steeds meer bedrijven werken met Microsoft 365. Dit komt omdat ze met Microsoft 365 optimaal kunnen samenwerken binnen een team. Ook op afstand.

 • Gebruik je zelf al Microsoft 365 maar weet je niet half wat de (nieuwe) mogelijkheden zijn?
 • Vind jij operationele processen inrichten fantastisch?
 • Is dat jouw expertise dat je in de markt aanbiedt, maar weet je niet hoe je je klanten kunt helpen met het inzetten van Microsoft 365 én Teams?
 • Of heeft je werkgever Microsoft 365 aangeschaft maar weet je niet wat je allemaal kun doen met behulp van deze online tool (software)?

Microsoft 365 biedt een hele goede basis om organisaties optimaal locatieonafhankelijk te laten werken. De traditionele programma’s in combinatie met de apps en tools specifiek gericht op productief (samen)werken maken van het platform een krachtig middel om gestructureerd online te werken. Microsoft 365 is makkelijk op maat in te richten.

Microsoft 365 biedt ontzettend veel mogelijkheden en functionaliteiten om efficiënt en productief online (samen) te werken. Ondernemers zijn op deze manier minder afhankelijk van vaste kantoor werkplekken en kunnen eenvoudig en flexibel opschalen met teamleden.

In de praktijk wordt echter van de een op de andere dag gestart met Microsoft 365 zonder te kijken naar de werkwijze en behoefte van de verschillende afdelingen en personen. Menigeen heeft geen idee welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe je die het beste kunt inzetten binnen de organisatie. Jij kunt daarmee helpen.

Tijdens de 3 maanden durende specialisatie opleiding Microsoft 365 & Teams ga je een (betaalde) praktijkopdracht uitrollen bij een opdrachtgever of een opdracht bij je werkgever en leer je hoe je bij het bedrijf kunt inventariseren wat de wensen zijn en hoe je de tool echt naar waarde in kunt zetten.

Je maakt een plan van aanpak en zorgt dat je gefocust stappen zet, passend bij het doel van de ondernemer. Een belangrijk doel is bijvoorbeeld: loskomen van continu e-mail sturen!

Certificeringsopleiding voor Virtueel Assistenten en Virtueel Professionals die willen leren hoe ze bedrijfsprocessen optimaal kunnen inrichten om op afstand te kunnen samenwerken met gebruik van Microsoft 365 & Teams

Microsoft 365 en Teams opleiding

Leer de meest gebruikte online tool kennen

Certificeringsopleiding Microsoft 365 & Teams

Ben jij een zelfstandig Virtuele Assistent / Virtueel Professional of werk je in loondienst in een ondersteunende functie en:

 • Vind je het heerlijk om te onderzoeken en ontdekken?
 • Vind je structuur aanbrengen, organiseren, processen inrichten om slim en efficiënt te werken leuk?
 • Vind je alles rondom Microsoft 365, processen en systemen interessant en wil je hier graag meer kennis over krijgen?
 • Wil je up-to-date zijn over nieuwe ontwikkelingen in de markt?
 • Wil je samenwerken met succesvolle ondernemers die volop bezig zijn met ontwikkeling en groei?
 • Wil je graag een proactieve rol innemen en meedenken met de bedrijfsgroei van jouw opdrachtgever / werkgever?
 • Wil jij vol zelfvertrouwen tegen een opdrachtgever kunnen zeggen: “Zo ga ik het voor je aanpakken”?
 • Wil jij je als zelfstandig VA / VP verder specialiseren op het gebied van Microsoft 365 & Teams waardoor je een expert wordt en je je kunt onderscheiden van collega VA’s en VP’s?

Dan is deze 3 maanden durende certificeringsopleiding Microsoft 365 & Teams Specialist echt wat voor jou!

Leren en implementeren

(Betaalde) praktijkopdracht

Zoals vermeld ga je gedurende de opleiding werken met een praktijkopdracht. Hierdoor leer je direct on-the-job hoe je je opdrachtgever of werkgever helpt met het verbeteren van de bedrijfs- en klantprocessen.

Als je in loondienst bent kun je de opdracht voor je werkgever uitvoeren.

Voor zelfstandig Virtueel Assistenten en Professionals is het vinden van een praktijkopdracht meestal geen probleem. Ondernemers zitten vaak tot over hun oren in het werk, hebben een blinde vlek hoe het anders kan en missen de tijd en energie om er zelf mee aan de slag te gaan. Laat staan dat ze zich gaan verdiepen in de techniek die je kunt inzetten om te digitaliseren en automatiseren. Daarom vinden zij het vaak meer dan interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode.

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het vinden van een praktijkopdracht:

 • Vraag je huidige, drukbezette opdrachtgever hoe het voelt als hij/zij meer vrijgespeeld wordt van operationele werkzaamheden, waarbij jullie de opleiding als een (start)project zien om slagen te maken. Jullie kunnen de kosten voor de opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om je huidige opdrachtgever extra uren af te laten nemen voor een 3-maandenproject. Ons advies is 12 uur per maand tegen een tarief van € 397,- excl. btw per maand. Dit gereduceerde tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit na de opleiding bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Of zoek een nieuwe opdrachtgever met wie je gedurende 3 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor 12 uur per maand tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk ben je vrij om zelf je tarief te bepalen.
 • Als het je niet lukt om zelf een opdrachtgever te vinden kun je je eigen bedrijf gebruiken als praktijkopdracht of je mag ons inschakelen om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Hiervoor betaal je een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. btw. Dit moet je dan wel uiterlijk 6 weken voor de start van de opleiding aan ons doorgeven, zodat wij de tijd hebben om het te regelen.
Microsoft 365 Teams training

Stijg er bovenuit!

Wat levert de opleiding Microsoft 365 & Teams jou op?

Na de 3-maandse opleiding weet je:

 • Hoe jij de werkwijze binnen een onderneming inventariseert, zodat je een goed beeld hebt hoe de organisatie in elkaar zit en welke stappen genomen moeten worden om te switchen naar een online organisatie.
 • Hoe je doelen en subdoelen van ondernemers achterhaalt en hoe je deze duidelijk, concreet en realistisch omschrijft.
 • Hoe je de verschillende communicatiewijzen binnen een team achterhaalt en hoe je deze kunt aanpassen naar een effectieve en efficiënte manier die goed past bij een online werkomgeving.
 • Hoe je een plan van aanpak / inventarisatieplan maakt waarin taken gedefinieerd, actiehouders aangewezen en deadlines aangegeven worden.
 • Hoe je aan de hand van de doelen een inrichting kunt maken in Microsoft 365 & Teams, hoe je de mappenstructuur bepaalt, hoe je de Teams bepaalt en deze in basis vormgeeft.
 • Hoe je de implementatie opzet en daadwerkelijk uitvoert.
 • Hoe je een team instrueert in de nieuwe werkwijze en hoe je kunt omgaan met weerstand.

De kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet is zo breed dat je dit ook bij andere opdrachtgevers kunt inzetten. Uiteindelijk heeft ieder bedrijf een andere strategie, doel, doelgroep en dienst of product, waardoor de inrichting een eigen karakter krijgt.

De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van de opleiding Microsoft 365 & Teams geeft jou als Virtueel Professional een expertstatus waardoor je jezelf onderscheidt in de markt. Door de vernieuwde expertise kun je je tarief verhogen. Daarnaast kun je diverse producten ontwikkelen die passen bij jouw eigen wensen en waardoor je je eigen unieke aanbod in de markt hebt.

Ben je werknemer? Dan ben je door de vernieuwde kennis en vaardigheden interessant voor de arbeidsmarkt. Door jouw expertise haalt je werkgever de kennis in huis, waardoor je een waardevolle, belangrijke en interessante functie creëert die wezenlijk is voor ondernemers die willen groeien met hun bedrijf.