Opleiding LinkedIn Adverteren

Leer hoe je een advertentie campagne opzet, draait, bijstuurt en de resultaten rapporteert.

Opleiding LinkedIn voor VA en VP met trainer Masja Slootweg

LinkedIn Adverteren

Target op beslissers

Bied jij diensten aan of ben je werkzaam op het gebied van online marketing en wil jij voor je opdrachtgevers of werkgever de juiste doelgroep met de juiste boodschap bereiken? Je bent dan continu op zoek naar hoe online marketing kan bijdragen aan het vergroten van het bereik én het realiseren van doelstellingen van je opdrachtgever / werkgever. 

Bij veel business-to-businessondernemers is LinkedIn een belangrijk kanaal. Om het bereik op een snelle manier, maar wel onder exáct de juiste doelgroep te vergroten, is adverteren op LinkedIn een hele interessante optie als toevoeging aan je online marketing strategie.

Het grootste verschil tussen LinkedIn adverteren en adverteren op andere social media platformen of Google is dat LinkedIn naast interesses vooral heel veel wéét van haar gebruikers. Zoals bijvoorbeeld huidige functietitel, bedrijfsgrootte, branche, senioriteit maar ook de LinkedIn-groepen waar iemand lid van is. Je kunt op LinkedIn dus heel precies targeten op de beslissers voor de aanschaf van het product of de dienst van je opdrachtgever.

Certificeringsopleiding

Voor VA's en VP's die zich willen specialiseren in LinkedIn Adverteren

Ben jij een Virtuele Assistent / Virtueel Professional en:

 • Bied je al diensten aan op het vlak van online marketing en wil je jezelf verder specialiseren, zodat je je kunt onderscheiden van collega VA’s en VP’s?
 • Heb jij opdrachtgevers die vol inzetten op LinkedIn via de gratis opties en denk jij dat de advertentiemogelijkheden van dit platform een mooie aanvulling zijn?

Of ben je in loondienst en wil je je werkgever beter van dienst kunnen zijn op dit vlak?

 • Wil jij leren hoe je hen kunt helpen met de doelgroep direct targeten op functieniveau. Specifiek gericht op Business-2-Business?
 • Heb jij op dit moment nog geen of te weinig ervaring met adverteren op LinkedIn?
 • Hou je van analyseren en bijsturen om een optimaal resultaat te behalen?
 • Hou jij van de techniek en mogelijkheden die online tools met zich meebrengen?
 • Wil jij vol zelfvertrouwen tegen een opdrachtgever kunnen zeggen: “Ik ga dit voor je oppakken”?
 • Wil jij je kunnen profileren als LinkedIn Adverteren expert en daarmee zelf eenvoudiger nieuwe klanten aantrekken?

Dan is deze 4 maanden durende certificeringsopleiding LinkedIn Adverteren de juiste opleiding voor jou!

Learning on-the-job

Praktijkopdracht LinkedIn Averteren

Zoals vermeld ga je gedurende de opleiding werken met een praktijkopdracht. Hierdoor leer je direct on-the-job hoe je adverteren op LinkedIn aanpakt, hoe je met je opdrachtgever kunt afstemmen en hoe je slagen maakt. Daarmee ga je echt het verschil maken. Als je in loondienst werkt kun je de opdracht voor je werkgever uitvoeren. 

Het vinden van een praktijkopdracht is meestal geen probleem. Ondernemers zitten vaak tot over hun oren in het werk en missen de tijd en energie om er zelf mee aan de slag te gaan. Laat staan dat ze zich gaan verdiepen in de techniek van LinkedIn adverteren. Daarom vinden zij het vaak meer dan interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode.

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het vinden van een praktijkopdracht:

 • Vraag een huidige, drukbezette opdrachtgever of hij/zij LinkedIn adverteren wil inzetten om deelnemers te werven voor bijvoorbeeld webinars, events, workshops of programma’s, waarbij jullie deze opleiding als een (start)project zien om LinkedIn adverteren toe te voegen aan de andere online marketing activiteiten. Jullie kunnen de kosten voor de opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om een van je huidige opdrachtgevers extra uren af te laten nemen voor een 4-maandenproject. Ons advies is 2 uur per week (± 8 uur per maand) tegen een tarief van € 250,- excl. btw per maand. Dit gereduceerde tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit na de opleiding bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Of zoek een nieuwe opdrachtgever met wie je gedurende 4 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor ± 8 uur per maand tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk ben je vrij om zelf je tarief te bepalen.
 • Als het je niet lukt om zelf een opdrachtgever te vinden kun je je eigen bedrijf gebruiken als stageopdracht of je mag ons inschakelen om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Hiervoor betaal je een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. btw. Dit moet je dan wel uiterlijk 6 weken voor de start van de opleiding aan ons doorgeven, zodat wij de tijd hebben om het te regelen.
Opleiding LinkedIn Adverteren voor VA en VP met livedagen

Praktische informatie

Starten met de opleiding

Startdata

Deze opleiding start 2x per jaar bij minimaal 4 deelnemers, nl. in:

 • Januari
 • September

Heb je interesse om deze opleiding te volgen? Informeer bij ons naar de exacte startdata.

Locatie live dagen

De training vindt plaats in Hotel De Zoete Inval in Haarlem(merliede). Het is goed bereikbaar met de auto en er is ook een station in de buurt. Als je verder weg woont is het mogelijk om te blijven overnachten.

Stijg er bovenuit!

Wat levert de opleiding LinkedIn Adverteren jou op?

Na deze 4-maandse opleiding weet je:

 • Hoe je LinkedIn campagnes inzet die bijdragen aan de bedrijfsdoelen van je opdrachtgevers.
 • Hoe je een doelgroep bepaalt voor je campagne en welke targeting mogelijkheden je hiervoor hebt.
 • Hoe retargeting werkt en welke varianten je daarin kunt toepassen.
 • Hoe je een advertentiestrategie uitwerkt.
 • Welke advertentievorm je voor welke campagnedoelstelling kunt inzetten.
 • Hoe je het advertentiebudget optimaal voor je opdrachtgever bepaalt en inzet.
 • Hoe je meet wat de advertentiecampagne heeft opgeleverd, oftewel welke conversies je hebt gerealiseerd.
 • Hoe je je advertentiecampagnes monitort en bijstuurt.
 • Hoe je rapportages draait voor je opdrachtgever.
 •  Waar je in de advertentietekst én afbeeldingen op moet letten om je doelgroep te triggeren om door te klikken op de advertentie.
 • Welke voorwaarden er gelden bij LinkedIn adverteren.

Kortom, je kunt je opdrachtgever straks van A tot Z ondersteunen met LinkedIn advertentie campagnes.

De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van de opleiding LinkedIn Adverteren geeft je een expertstatus waardoor je jezelf als zelfstandig Virtueel Professional onderscheidt in de markt.

Ben je werknemer? Dan ben je door de vernieuwde kennis en vaardigheden interessant voor de arbeidsmarkt. Door jouw expertise haalt je werkgever de kennis in huis, waardoor je een waardevolle, belangrijke en interessante functie creëert die wezenlijk is voor ondernemers die willen groeien met hun bedrijf.