Opleiding Facebook en Instagram Adverteren

Leer hoe je een advertentie campagne opzet, draait, bijstuurt en de resultaten rapporteert.

Opleiding Facebook en Instagram Adverteren voor VA en VP

Specialiseren in Facebook & Instagram adverteren

Ben jij werkzaam op het gebied van online marketing en wil jij de juiste doelgroep met de juiste boodschap bereiken?

Als VA / VP ben je continu op zoek naar hoe online marketing kan bijdragen aan het vergroten van het bereik én het realiseren van doelstellingen van je opdrachtgever / werkgever.

Facebook en Instagram zijn wellicht de meest gebruikte social media kanalen voor zowel bedrijven als consumenten. Op deze kanalen tref je de doelgroep van jouw opdrachtgevers én privérelaties van deze doelgroep. Consumenten zitten dagelijks op deze kanalen, hebben veel interactie met anderen en bekijken hun tijdlijn meer dan op ieder ander social media kanaal. Dat maakt dit de perfecte kanalen om op te adverteren!

Facebook en Instagram adverteren is bijna voor alle ondernemingen geschikt, zowel voor ondernemers die diensten bieden als ondernemers die producten verkopen. Ook wat betreft de doelgroep: consumenten of ondernemers, beiden zijn heel goed via adverteren te bereiken. Veel ondernemers willen dit daarom aangrijpen en zoeken hier hulp bij!

Tijdens de opleiding Facebook / Instagram Adverteren ga je gedurende 4 maanden een (betaalde) praktijkopdracht uitrollen bij een opdrachtgever / werkgever. Waarbij je leert hoe je zelfstandig winstgevende advertentiecampagnes op Facebook en Instagram opzet, monitort en beheert voor ondernemers. Hierdoor kan je hen vanuit zelfvertrouwen adviseren bij een juiste advertentiestrategie die bijdraagt aan hun bedrijfsdoelstellingen.

opleiding Facebook en Instagram adverteren

Certificeringsopleiding

Voor de VA en VP die zich wil specialiseren in Facebook en Instagram Adverteren

Ben jij een Virtueel Assistent of Virtueel Professional en:

 • Bied je al diensten aan op het vlak van online marketing en wil je jezelf verder specialiseren, zodat je je kunt onderscheiden van collega VA’s en VP’s?
 • Heb jij opdrachtgevers die actief zijn op Facebook / Instagram en hun doelgroep willen vergroten? Hun e-maillijst willen laten groeien?

Of ben je in loondienst en wil je je werkgever beter van dienst kunnen zijn op dit vlak?

 • Heb jij op dit moment nog geen of te weinig ervaring met adverteren op Facebook en Instagram?
 • Wil jij leren hoe je hen kunt helpen met targeten op demografie en interesse? Zowel voor Business-2-Business als Business-2-Consumer?
 • Hou je van analyseren en bijsturen om een optimaal resultaat te behalen?
 • Hou jij van de techniek en mogelijkheden die online tools met zich meebrengen?
 • Wil jij vol zelfvertrouwen tegen een opdrachtgever kunnen zeggen: “Ik ga dit voor je oppakken”
 • Wil jij je kunnen profileren als expert Facebook / Instagram Adverteren en daarmee zelf eenvoudiger nieuwe klanten aantrekken?

Dan is deze 4 maanden durende certificeringsopleiding Facebook en Instagram Adverteren de juiste opleiding voor jou!

Praktijkopdracht

Adverteren op Facebook en Instagram direct in de praktijk gebracht

Zoals vermeld ga je gedurende de opleiding werken met een praktijkopdracht. Hierdoor leer je direct on-the-job hoe je adverteren op Facebook en Instagram aanpakt, hoe je met je opdrachtgever kunt afstemmen en hoe je slagen maakt. Daardoor ga je echt het verschil maken. Als je in loondienst werkt kun je de opdracht voor je werkgever uitvoeren.

Voor zelfstandig Virtueel Assistenten en Virtueel Professionals is het vinden van een praktijkopdracht is meestal geen probleem. Ondernemers zitten vaak tot over hun oren in het werk en missen de tijd en energie om er zelf mee aan de slag te gaan. Laat staan dat ze zich gaan verdiepen in de techniek van Facebook / Instagram adverteren. Daarom vinden zij het vaak meer dan interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode.

Er zijn een aantal mogelijkheden voor het vinden van een praktijkopdracht:

 • Vraag een huidige, drukbezette opdrachtgever of hij/zij Facebook / Instagram adverteren wil inzetten om deelnemers te werven voor bijvoorbeeld webinars, events, workshops of programma’s, waarbij jullie de opleiding als een (start)project zien om Facebook / Instagram adverteren toe te voegen aan de andere online marketing activiteiten. Jullie kunnen de kosten voor de opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om een van je huidige opdrachtgevers extra uren af te laten nemen voor een 4-maandenproject. Ons advies is 2 uur per week (± 8 uur per maand) tegen een tarief van € 250,- excl. btw per maand. Dit gereduceerde tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit na de opleiding bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Of zoek een nieuwe opdrachtgever met wie je gedurende 4 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor ± 8 uur per maand tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk ben je vrij om zelf je tarief te bepalen.
 • Als het je niet lukt om zelf een opdrachtgever te vinden kun je je eigen bedrijf gebruiken als stageopdracht of je mag ons inschakelen om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Hiervoor betaal je een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. btw. Dit moet je dan wel uiterlijk 6 weken voor de start van de opleiding aan ons doorgeven, zodat wij de tijd hebben om het te regelen.

Academie voor Virtueel Professionals

De opleiding start een aantal keren per jaar

Startdata

Deze opleiding start 3x per jaar, nl. in

 • Januari
 • April
 • September

Belangrijke data voor de eerstvolgende groep

 • Startdatum januari 2022 –  exacte data volgen in de loop van dit najaar.

Je kunt je uiterlijk t/m 2 weken voor startdatum inschrijven voor de eerstvolgende groep.

Locatie live dagen

De training vindt plaats in Hotel De Zoete Inval in Haarlemmerliede. Het is goed bereikbaar met de auto en er is ook een station in de buurt. Als je verder weg woont is het mogelijk om te blijven overnachten.

Adverteren specialisatie

Wat levert de opleiding Facebook en Instagram Adverteren jou op?

Na deze 4-maandse certificeringsopleiding weet je:

 • Hoe je Facebook / Instagram campagnes inzet die bijdragen aan de bedrijfsdoelen van je opdrachtgevers.
 • Hoe je een campagne opzet en hoe de campagne binnen de tool opgebouwd wordt.
 • Hoe je een Bedrijfsmanager-account inricht en toegang krijgt tot het account van je opdrachtgever(s).
 • Welke mogelijkheden er zijn bij het maken van doelgroepen om de ideale klant te bereiken en hoe je retargeting in zet.
 • Hoe je een advertentiestrategie uitwerkt, gebaseerd op het uitbouwen van de know-like-trust-factor.
 • Welke verschillende advertentievormen er zijn en wanneer je deze kunt inzetten.
 • Hoe je het advertentiebudget optimaal voor je opdrachtgever bepaalt en inzet.
 • Hoe je de advertentiecampagnes meetbaar maakt.
 • Hoe je je advertentiecampagnes monitort en bijstuurt.
 • Hoe je rapportages draait voor je opdrachtgever(s).
 • Waar je op moet letten in de advertentietekst én afbeeldingen om de doelgroep te triggeren om door te klikken op de advertentie.
 • Welke voorwaarden er gelden bij Facebook / Instagram adverteren.
 • Hoe lang je met bepaalde werkzaamheden bezig bent.
 • Hoe je als zelfstandig Virtueel Professional jouw nieuwe dienst Facebook/ Instagram Adverteren kunt aanbieden bij je klant.

Kortom, je kunt ondernemers straks van A tot Z ondersteunen met Facebook en Instagram advertentiecampagnes.

De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van de opleiding Facebook en Instagram Adverteren geeft je een expertstatus waardoor je jezelf als zelfstandig Virtueel Professional onderscheidt in de markt.

Ben je werknemer? Dan ben je door de vernieuwde kennis en vaardigheden interessant voor de arbeidsmarkt. Door jouw expertise haalt je werkgever de kennis in huis, waardoor je een waardevolle, belangrijke en interessante functie creëert die wezenlijk is voor ondernemers die willen groeien met hun bedrijf.