Certificering Opleiding speciaal voor Virtueel Assistenten / Professionals die zich willen specialiseren in de digitaal transformerende wereld op het gebied van de operationele bedrijfsprocessen

Operationeel Succes

Leer hoe je ondernemers helpt met het systematiseren, digitaliseren en automatiseren van de operationele bedrijfsprocessen, zodat veel stappen vereenvoudigen, de werkprocessen helder zijn en de klantenservice optimaal ingericht is.

 

Ben jij een Virtueel Assistent / Professional en:

Z

​Voer je veelal dezelfde soort taken uit als destijds in loondienst?

Z

Voelt het alsof je je opdrachtgever onvoldoende kunt helpen om een volgende stap te zetten rondom de operationele kant van het bedrijf?

Z

Is je opdrachtgever heel erg druk, maar weet hij niet hoe hij loskomt van de operationele taken?

Z

​Groeit het bedrijf enorm en vindt je opdrachtgever het lastig om deze groei goed te managen?

Z

​Hoor je iedereen praten over systematiseren en digitaliseren, maar weet je niet hoe jij dit kunt aanpakken?

Z

Vind je het lastig dat je de online tools niet of onvoldoende kent om je opdrachtgever daarbij te helpen?​

Z

Vind je organiseren, structureren, alles regelen super leuk om te doen?

Z

Weet je dat alles draait om de klanten zodat zij optimaal geholpen worden en zou je daarmee aan de slag willen?

Z

Wil je met zelfvertrouwen kunnen zeggen: beste opdrachtgever, zo ga ik het voor je aanpakken!

Stap dan in de 3 maanden durende certificeringsopleiding Operationeel Succes!

 

Dit is dé praktijkgerichte opleiding waarin je SAMEN met je opdrachtgever in 3 maanden tijd enorme slagen maakt om alle operationele taken te systematiseren, digitaliseren en waar mogelijk te automatiseren, zodat je SAMEN met je opdrachtgever het bedrijf verder kunt laten groeien.

Van inventarisatie, plan van aanpak maken tot aan stapsgewijs de aanpassingen doorvoeren, er is zo ontzettend veel te doen voor VA’s op dit gebied. Menig ondernemer weet echter niet eens over de mogelijkheden, laat staan dat ze weten waar te beginnen. De ervaring leert dat ze professionals zoeken die hen daarbij kunnen adviseren en vervolgens de wijzigingen stapsgewijs uitvoeren.

In slechts 3 maanden tijd leren we jou exact hoe je met iedere opdrachtgever vol zelfvertrouwen om de tafel kunt zitten om hem stapsgewijs te begeleiden bij de operationele kant van zijn bedrijf. Je krijgt diverse materialen en checklists die je kunt inzetten om de zaken concreet te maken.

Een onderdeel van deze opleiding is het vormgeven van je eigen aanbod rondom deze expertise. Je ontdekt welke aspecten van de opleiding bij jou passen. Welke insteek jij gaat hanteren. En wat jouw concrete aanbod mét tarief wordt, zodat je dat daarna als Virtueel Professional in de markt kunt aanbieden.

Huidige situatie bij drukbezette ondernemers

Toekomst perspectief dat jij gaat bieden

In deze opleiding leer je het volgende:

 • Hoe jij je opdrachtgever helpt om inzichtelijk te maken waar de urgentie in zijn bedrijf ligt en waar te beginnen.
 • Hoe je operationele taken in het bedrijf kunt systematiseren; waar begin je en hoe werk je het uit.
 • Hoe je kunt achterhalen welke online tools geschikt zijn voor de werkprocessen van je opdrachtgever.
 • Hoe je hem vrij speelt van alle organisatorische zaken rondom het leveren van een dienst, waardoor hij kan focussen op de dienst zelf en dus zijn klanten.
 • Welke taken je kunt digitaliseren en mogelijk zelfs automatiseren.
 • Hoe je hem uit de operatie kunt halen waardoor hij meer tijd heeft voor andere zaken.
 • Hoe je de website inzet voor de operationele kant van het bedrijf en dus stappen automatiseert.
 • Hoe je mee kunt helpen bij een hoge klanttevredenheid behalen en meer waarde leveren binnen het bedrijf van je opdrachtgever.

 

Het klinkt allemaal heel complex en menigeen heeft geen idee waar te beginnen. Dit is echter hét onderdeel om tijd en geld te besparen door de online mogelijkheden en techniek te omarmen. Ondernemers die enorm druk zijn, alleen maar brandjes blussen, 24/7 werken en een groeiend bedrijf hebben, zijn bij uitstek de opdrachtgevers die jij kunt helpen. Je opdrachtgever verdient jouw inzet en uren meer dan terug door hierin te investeren. En als jij blij wordt van organiseren, regelen en structuur aanbrengen, past deze expertise perfect bij jou!

 

Praktijkopdracht

Al onze opleidingen zijn praktisch ingestoken doordat je de kennis stapsgewijs toepast bij je opdrachtgever. Hierdoor leer je direct on-the-job hoe je dit aanpakt, hoe je met je opdrachtgever kunt afstemmen en hoe je slagen maakt waardoor jij echt het verschil gaat maken. Daarom ga je gedurende de opleiding aan de slag met een praktijkopdracht.

Opdrachtgevers zitten vaak tot over hun oren in het werk, hebben een blinde vlek hoe het anders kan, missen de tijd en energie om hier zelf mee aan de slag te gaan, laat staan dat ze zich gaan verdiepen in de online techniek die je kunt inzetten om te digitaliseren en automatiseren. Daarom vinden zij het meer dan interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode. De ervaring leert dat het vinden van een praktijkopdracht daarom geen probleem is.

Concreet gaan we met onderstaande onderwerpen aan de slag. Het systematiseren van een dienst/product leveren is een verplicht onderdeel bij de praktijkopdracht (klik hier voor meer info over systematiseren en de SOM7® methode).

 

Het is een feit dat steeds meer mensen via de mobiele telefoon zaken opzoeken. Daardoor komen ze al snel op de website van de ondernemer uit. Hoe kan je de website zodanig inzetten dat je deze mensen optimaal helpt? Kunnen ze snel de juiste info vinden? Hoe kunnen ze contact met het bedrijf opnemen? Is de website hierop ingericht? Hoe automatiseer je de acties die mensen dan ondernemen? Hoe bied je een optimale klantenservice?

Als we naar de interne organisatie kijken dan kan ook daar veel geoptimaliseerd worden om zo efficiënt mogelijk te werken. Zijn de bedrijfsprocessen gedigitaliseerd? Kan iedereen bij de juiste stukken? Kan een projectmanagementtool (PM) helpen om zoveel mogelijk de processen intern uit te werken? Waarbij taken, planning en het aanhaken van de juiste teamleden daarin meegenomen worden? Zijn er terugkerende taken die steeds opnieuw uitgevoerd moeten worden?

Denk ook aan het vrijspelen van de ondernemer zodat hij met strategische zaken aan de slag kan en zelf meer uit de operatie gehaald wordt. En wat dacht je van eenvoudig aanhaken of vervangen van teamleden? Kan iemand snel iets oppakken? Dit zijn voorwaarden om het bedrijf klaar te stomen voor verdere bedrijfsgroei.

Wat moet er geregeld worden wanneer iemand klant is geworden? Wat doet de ondernemer? Wat kunnen anderen doen? Hoe kan je dit zoveel mogelijk systematiseren waardoor er minder kosten gemaakt worden? Hoe zorg je de klanttevredenheid hoog is en blijft?

Enkele belangrijke signalen in de markt nemen we in deze module mee:

 • Ondernemers moeten zorgen dat ze zoveel mogelijk hun bedrijven blijven aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen
 • Mobile first: zorg dat je website via mobiel leesbaar is en optimaal werkt
 • Klantenservice wordt steeds belangrijker om onderscheidend te zijn
 • Iedere ondernemer moet zelf (intern) direct zijn website kunnen aanpassen
 • Kijk naar de online klantreis en ontdek hoe je die kunt verbeteren.

De bedrijfsprocessen zijn vaak een ondergeschoven kindje in een bedrijf, maar wezenlijk om een succes van het bedrijf te maken. Communicatie speelt hier een hele grote rol in en nemen we in alle facetten mee.

 

Om zo’n praktijkopdracht te kunnen doen, zijn er een aantal mogelijkheden:

 • Vraag je huidige, drukbezette opdrachtgever hoe het voelt als hij meer vrijgespeeld wordt, waarbij jullie de opleiding als een (start)project zien om slagen te maken. Jullie kunnen de kosten voor de opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om je opdrachtgever extra uren af te laten nemen voor een 3 maanden project. Ons advies is 20 uur per maand tegen een tarief van 497,- excl. BTW/per maand. Dit gereduceerd tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit straks bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Zoek een nieuwe opdrachtgever waarmee je gedurende 3 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor 20 uur per maand tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk staat het je vrij om zelf het tarief te bepalen.

Het worden hoe dan ook betaalde uren. Jij verzet enorm veel werk en je opdrachtgever heeft hier veel baat bij. Dus zorg dat je afspraken maakt over de vergoeding hiervan.

 

Lukt het jou niet om een opdrachtgever te vinden? Dan zijn er nog 2 opties:

 1. Alles wat je in deze opleiding leert, kun je ook voor je eigen bedrijf gebruiken. Mocht je dat interessant vinden, gebruik je eigen bedrijf dan als praktijkopdracht.
 2. Schakel ons in om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Je betaalt hiervoor een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. BTW. Nadat je je aangemeld hebt voor de opleiding, kun je bij ons aangeven of je dit verzoek bij ons wilt uitzetten. Let op: dit moet wel uiterlijk 6 weken voor startdatum van de opleiding gedaan zijn, zodat wij de tijd hebben om dit tijdig te regelen.

Praktijk voorbeeld

Tijdens het event van de Vereniging voor Virtueel Support Professionals op 10 oktober 2019 vertelden Miriam Bommer (VA) en Kristel Seinhorst (1Medisch Adviseur) over hun ervaringen tijdens de samenwerking in de opleiding bij de Academie voor VP’s.

Wensen en resultaten

 • In plaats van een log groot bedrijf te worden met steeds meer medewerkers, hebben ze diverse slagen gemaakt om tijd te besparen en een effciencyslag te maken.
 • De wens van Kristel was niet langer brandjes (blijven) blussen, maar onderzoeken wat veel tijd kost, waar medewerkers op leeglopen en hoe ze tools kunnen inzetten.
 • Huidige secretaresses hebben niet de kennis om dit op te pakken, vandaar dat ze gekozen hebben om met Miriam te werken.
 • Er is enorm bespaard op de kosten en vooral de doorlooptijd van het leveren van hun diensten.
 • Dit wordt opgemerkt door hun klanten die meer en meer bij hen aankloppen.
 • Kristel constateert dat de klantverwachting vandaag de dag verandert. Daar moeten ondernemers op inspelen. Mee aan de slag gaan, om klanten niet te verliezen.
 • Kristel noemde het voorbeeld van het werkproces wanneer een nieuwe medewerker bij hen start: waar ze voorheen dagen bezig was om alles te regelen, heeft ze de taken nu binnen 10 minuten afgehandeld door het werkproces dat Miriam opgesteld heeft.
 • Nieuwe medewerkers weten exact wat ze moeten doen en kunnen eenvoudig aan de slag en ergens op terugvallen.
 • Miriam is ondertussen al meer dan 2 jaar bij het bedrijf werkzaam, omdat ze stapsgewijs steeds een volgend operationeel proces onder de loep nemen en slagen maken. Ze zijn voorlopig nog niet klaar.
 • Kristel voelt – sinds Miriam aanwezig is – voor het eerst dat ze echt de operationele kant van het bedrijf kan loslaten.
 • Ondertussen zijn ze met nieuwe plannen voor groei van het bedrijf bezig.

Besef dat er heel veel kansen voor Virtueel Assistenten liggen. Zorg echter wel dat je een specialist bent. Een expert in bepaalde onderdelen. Ontwikkel jezelf tot een Virtueel Professional met een eigen expertise. Wij van 1Medisch Adviseur (en met ons veel ondernemers) geloven niet dat iemand alles kan. Daarom kiezen we voor experts. Wees je daarvan bewust.

Kristel Seinhorst

Directeur Operationeel Manager, 1Medisch Adviseur

Wat kan deze certificeringsopleiding je opleveren?

N

Je gaat gedurende 3 maanden met een opdracht aan de slag waardoor je in de praktijk leert hoe alle stappen te implementeren. Dit betreft een betaalde praktijkopdracht tegen een gereduceerd tarief. Hierdoor krijg je niet alleen nieuwe kennis, maar ook vaardigheden doordat je er concreet mee aan de slag gaat, gebaseerd op de wensen en de situatie van deze opdrachtgever. Bovendien schakel je zelf over alle stappen met je opdrachtgever, waardoor je ook zelfvertrouwen ontwikkelt in jouw kennis en kunde.

N

Tijdens de opleiding stem je regelmatig met de trainers en coaches af over het plan van aanpak en de voortgang waardoor je continu bijschaaft en je niveau al doende groeit.

N

De kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet is zo breed dat je dit ook bij andere opdrachtgevers kunt inzetten. Uiteindelijk heeft ieder bedrijf een andere strategie, doel, doelgroep en dienst of product.

N

Aan het einde van de opleiding wordt getoetst of je het beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald hebt. Tijdens de certificeringsweek krijg je 3 opdrachten uit de praktijk voorgelegd. Wanneer je hiervoor geslaagd bent, ontvang je de formele Operationeel Succes Certificering. Het bijbehorende embleem wordt op jouw naam gemaakt en mag je gebruiken voor je eigen profilering en marketing uitingen.

N

Als zelfstandig Virtueel Professional kun je je tarief verhogen door vernieuwde expertise. Daarnaast kun je diverse producten ontwikkelen passend bij jouw wensen waardoor je je eigen unieke aanbod in de markt hebt.

N

Wanneer het een tijdelijke opdracht is bij een nieuwe opdrachtgever, bestaat de mogelijkheid om deze klant na de stage te blijven ondersteunen. Dit stem je zelf met je klant af.

N

De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van Operationeel Succes geeft je een expert status in de markt. Hierdoor onderscheid je jezelf in de markt.

Operationeel Succes is geschikt voor jou als je:

$

reeds werkzaam bent als zelfstandig Virtueel Assistent en door wilt ontwikkelen naar Virtueel Professional, OF

$

als zelfstandig Virtueel Professional nieuwe kennis en vaardigheden wilt verkrijgen, waardoor je (meer) expert wordt op het gebied van de operationele bedrijfsprocessen

$

het heerlijk vindt om te onderzoeken en te ontdekken

$

structuur aanbrengen, organiseren, processen inrichten om efficiënt en slim te werken leuk vindt

$

alles rondom online tools en systemen interessant vindt en hier graag meer kennis over wilt krijgen

$

up to date wilt zijn over nieuwe ontwikkelingen in de markt

$

graag een proactieve rol inneemt en meedenkt met de bedrijfsgroei van jouw opdrachtgever

$

gemiddeld 5 uur per week tijd hebt om een opdrachtgever tijdens dit programma te ondersteunen, naast de tijdsinvestering voor de opleiding zelf (ook rond 5 uur per week)

$

er 100% voor wilt gaan en zowel persoonlijk als professioneel wilt groeien

$

wilt samenwerken met succesvolle ondernemers die volop met ontwikkeling en groei bezig zijn

Hierbij op een rijtje wat je krijgt als je meedoet aan Operationeel Succes

E

3 maanden training & begeleiding waarin je stapsgewijs je opdrachtgever(s) helpt met de digitale ontwikkelingen toepassen voor de operationele processen binnen het bedrijf, waarbij het optimaal inregelen van alle organisatorische zaken rondom het leveren van een dienst het meest belangrijke onderdeel is

E

3 dagen live training in regio Haarlem waarin we vaardigheden en tools oefenen zodat je dit direct in de praktijk kunt toepassen.

E

alle kennis uitgebreid in een online leeromgeving waarin je stapsgewijs alles leert, test, traint, onderzoekt, etc. om zo de kennis optimaal tot je te nemen, je plannen voorlegt bij de trainers/coaches en schriftelijk met hen kunt afstemmen

E

2 individuele telefonische coachgesprekken van 45 minuten om jouw eigen vraagstukken voor te leggen en te bespreken.

E

toelichting met voordelen ter bespreking met een opdrachtgever zodat voor hem helder is wat een praktijkopdracht oplevert en kost

E

formele certificering voor Operationeel Succes wanneer beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald is en alle lessen gevolgd en afgerond zijn

E

online community om met andere deelnemers ervaringen te delen, elkaar feedback te geven en elkaar te stimuleren tot actie

E

training en begeleiding bij het ontwikkelen van je eigen aanbod, zodat je de opgedane kennis bij andere ondernemers kunt aanbieden en als expert gezien wordt in de markt

Bonussen

Naast het regulier programma krijg je de volgende bonussen:

E

Checklists, formats en sjablonen voor de diverse stappen die je gedurende de opleiding en bij het werken met je opdrachtgever nu en in de toekomst kunt gebruiken t.w.v. € 497,-

E

Het SOM7® spel wat je helpt om samen met de opdrachtgever en eventuele teamleden te onderzoeken welke stappen je kunt zetten om het bedrijf optimaal in te richten met de SOM7® methode. (T.w.v. € 197,-)SOM7 spel

Trainer

Petra Fehring

Petra Fehring

Trainer en Ontwikkelaar

Petra is sinds 2008 zelfstandig ondernemer waarbij ze t/m 2013 (directie)secretaresses, management assistenten, (project)ondersteuners, administratief medewerkers in het bedrijfsleven heeft gecoacht en getraind. Daarnaast heeft ze projecten uitgevoerd op het gebied van bedrijfsprocessen herstructureren.

Ze heeft diverse trainingen gevolgd over het ondernemerschap en dit succesvol in haar eigen bedrijf toegepast. In 2012 heeft zij zich in Canada en de Verenigde Staten gespecialiseerd in het online ondernemen en zich gecertificeerd als Online Business Manager. Met deze kennis is ze gaan onderzoeken waar ondernemers behoefte aan hebben. Welke vragen leven in de markt zodat ze haar aanbod hierop kon aanpassen. Uit dit onderzoek bleek dat ondernemers behoefte hebben aan ondersteuning in de brede zin.

Dat is de reden dat ze de Academie voor Virtueel Professionals in 2013 is gestart. Petra heeft haar opleidingen zelf ontwikkeld, gebaseerd op het onderzoek, de wensen van ondersteuners die de stap naar VA of VP wilden zetten en haar werkervaring met opdrachtgevers in de praktijk. Hierdoor heeft ze kunnen toetsen wat werkelijk werkt.

Het online werken, online ondernemen, digitaliseren, automatiseren en optimaal inzetten van online tools (SaaS) is de basis waarop alle operationele onderdelen binnen een bedrijf geoptimaliseerd kunnen worden. Het systematiseren van alle bedrijfsprocessen is het uiteindelijke doel waar Virtueel Professionals optimaal in kunnen helpen.

Petra heeft de opleiding Operationeel Succes ontwikkeld en alle online trainingslessen met de bijbehorende video’s opgenomen. Zij begeleidt je zowel tijdens de live trainingsdagen als bij de online lessen die in de leeromgeving gedeeld worden.

 

Je investering

Bij betaling in 1 keer bedraagt de investering voor deze 3 maanden durende opleiding € 1.997,- exclusief 21% BTW. Dit bedrag is exclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal van € 280,- exclusief 21% BTW. De totale investering voor deze opleiding is € 2.277,- exclusief 21% BTW*.

Betaling in gedeeltes: Het is ook mogelijk om in 3 gedeeltes te betalen. Je betaalt dan in 3-maandelijkse termijnen van € 800,67 exclusief 21% BTW. Het totaalbedrag is dan € 2.402,- exclusief 21% BTW*. Dit bedrag is inclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal. Je ontvangt hiervoor iedere maand een factuur met betaallink en binnen 14 dagen dien je de betaling te voldoen.

*Op aankoop van deze opleiding zijn de Algemene voorwaarden voor Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

NB: tussentijds opzeggen van de opleiding ontslaat je niet van je betalingsverplichting tot en met het einde.

 

Startdatum

Belangrijke data voor de eerstvolgende groep:

 • Startdatum online leeromgeving 25 januari 2021
 • Live trainingsdagen op 11 & 12 februari en 26 maart 2021
 • Startdatum met de praktijkopdracht/de overeenkomst met de opdrachtgever is per 25 januari 2021 (je start direct met de voorbereiding voor de praktijkopdracht)
 • Locatie is De Zoete Inval in Haarlemmerliede waar je – indien gewenst – ook kunt overnachten

 

Uiterlijke inschrijfdatum

Je kunt je uiterlijk t/m vrijdag 15 januari 2021 inschrijven.

 

Aantal beschikbare plaatsen

Er is plek voor maximaal 8 deelnemers

Dit omdat we zodanig willen werken dat tijdens de live trainingsdagen genoeg tijd beschikbaar is dat iedereen vragen kan stellen. We kunnen inzoomen op jouw praktijkopdracht en inhoudelijk advies geven. Hierdoor leer je ook van de praktijkopdrachten waar de andere deelnemers mee aan de slag zijn. Daarnaast is het prettig om een groep van gelijkgestemden te creëren met wie je kunt afstemmen of snel een vraag kunt stellen. De ervaring leert dat deelnemers aan een opleiding bij de Academie voor VP’s samen veel contact onderhouden, waardoor je het gevoel krijgt dat je collega’s hebt. Je hoeft het tenslotte niet alleen te doen, samen weten we meer en staan we sterker.

Meld je aan voor de opleiding

Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding? Plan dan een adviesgesprek met ons in, zodat we kunnen afstemmen of deze opleiding bij jou past. Via onderstaande button meld je je hiervoor aan, waarna je direct een afspraak in onze agenda kunt plannen.

 

 

 

Wij helpen je graag verder met het succesvol ontwikkelen van jouw unieke expertise en zien je aanmelding met plezier tegemoet!

Petra_sign

Copyright © 2020 / Petra Fehring / Academie voor Virtueel Professionals