Op zoek naar mijn ideale klant

Zoals ik eerder schreef, weet ik steeds beter welke werkzaamheden ik wil doen als Virtueel Professional. Om goed samen te werken met je opdrachtgever, is het heel belangrijk dat je samen doelen stelt en weet waar je naartoe werkt. Daarbij is het heel fijn als de opdrachtgever enthousiast is en er zelf ook voor gaat en verantwoordelijkheid neemt. Zonder input van de opdrachtgever wordt het lastig om iets te bereiken. Je moet samen investeren.

Met mijn stageopdrachtgevers werk ik allebei heel fijn. Het is prettig samenwerken en zij begrijpen dat je moet investeren om iets te bereiken. Het geeft mij veel voldoening en voor mij zijn dit ideale klanten. Ik zou heel graag meer van zulke opdrachtgevers willen. Gelukkig heeft stageopdrachtgever 2 mij gevraagd of ik na de stageopdracht voor haar wil blijven werken. Dat vind ik super! Het is een leuk team en een mooi bedrijf waar allerlei plannen liggen die uitgewerkt en uitgevoerd moeten worden. Met stageopdrachtgever 1 heb ik nog niet gesproken over de tijd na de stageopdracht. Ik heb wat minder uren gemaakt dan volgens de stageovereenkomst zijn vastgesteld en ik heb beloofd wat langer door te werken om de uren op te maken. Zij kan nu in ieder geval ervaren hoe fijn het is dat ik haar taken uit handen neem, maar het is aan haar de ondernemer om te beslissen of ze een vaste samenwerking voort wil zetten, of dit enkel als project heeft gezien. We zullen wel zien.

Naast mijn stageopdrachtgevers heb ik ook andere opdrachtgevers en het loopt niet allemaal even soepel. Er worden afspraken niet nagekomen, facturen te laat betaald en niet alle werkzaamheden zijn uitdagend. Ik heb het afgelopen jaar meerdere opdrachtgevers gehad. Een aantal freelanceprojecten, maar ook opdrachtgevers waarmee de samenwerking niet naar verwachting liep en deze beëindigd is. Ook daardoor weet ik steeds beter wat ik wel en niet wil, qua werkzaamheden en ook de manier van samenwerken. Zoals ik vorige week schreef, maakte ik niet altijd de juiste keuzes. Als je omzet nodig hebt, dan zeg je sneller ‘ja’ tegen iets dat niet bij je past. Toch heb ik besloten om me daar niet meer zo snel door te laten leiden. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat als er een deur dicht gaat, er weer een nieuwe open gaat. Het is dan de kunst om de juiste deur te kiezen. Ik heb de afgelopen weken al vaker ‘nee’ gezegd tegen aanvragen die niet bij mij passen. Dat voelt goed, maar het is niet altijd even makkelijk. Want ik krijg dan het gevoel dat ik ‘nee’ zeg tegen omzet die ik nog extra nodig heb.

Op dit moment loopt het met mijzelf niet helemaal lekker. Omdat niet alles even soepel loopt, ben ik soms wat minder gemotiveerd. Ik weet dat ik het anders wil, maar weet even niet hoe ik dat het beste aan moet pakken. Onzekerheid steekt dan weer de kop op en ik stel mijn werk telkens uit. Ik heb dit eerder meegemaakt en weet dat het te maken heeft met een nieuwe groeifase. Ik laat het maar even gebeuren, maar moet wel zorgen dat ik hier snel weer uitkom. Ik heb een coachafspraak ingepland met Petra om hierover te sparren. Het is zo fijn dat dat kan tijdens de opleiding. Zij kan me altijd weer nieuwe inzichten en een duwtje in de goede richting geven.

Afgelopen week kreeg ik een bericht van een ondernemer of ik haar wil helpen met het opzetten en inrichten van haar online marketing. Daar werd ik heel blij van, want dat is wat ik graag wil doen! En met de kennis die ik gedurende de opleiding Virtueel Succes heb opgedaan, kan ik nu ook met volle overtuiging zeggen dat ik haar kan helpen. Ik heb een fijn telefoongesprek gehad. Later deze week zal ik haar opnieuw bellen om te horen of ze op mijn aanbod in wil gaan. Spannend weer!

Tot slot zag ik vandaag een toepasselijke quote van Beyonce voorbij komen: If everything was perfect, you would never learn and you would never grow.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *