Onderzoeken, reflecteren en sneak preview …

Mijn eerste onderzoek voor de certificering VP zit er alweer op! Dat een verkennend gesprek met een ondernemer zo ontzettend inspirerend is, had ik niet verwacht. Ik heb het reflectieverslag hiervan ingediend, zoals ik ben: gestructureerd, compleet en verzorgd. Het gaat lekker met de opleiding Lopend VP bedrijf en daardoor groeit mijn bedrijf als vanzelf mee. Dat levert weer rust en overzicht. Die balans heb ik nodig, zo voorkom ik dat die chronische ziekte mijn plannen doorkruist. De uitwerking van het gesprek, even terugkijken naar de situatie, geeft mij een helder beeld van wat ik doe, hoe ik dat doe en waar ik voor sta.

Tijdens het gesprek met die ondernemer vertel ik wie ik ben, wat ik doe en wat ik kan betekenen. Ik realiseer me dat ik hele leuke taken bij hem uit handen kan nemen, zaken waar ik blij van word (en hij misschien ook wanneer het niet meer op zijn bord ligt). Ik moet oppassen dat ik niet ga ratelen. Ik leg uit hoe het is om te werken met een VP en vertel over het maatwerk dat ik lever. De + van Comm-On+. “Met een enkel woord en passende afspraken zorg ik voor lucht en ruimte, rust en overzicht in jouw agenda.” hoor ik mezelf zeggen, het gaat goed, het gesprek verloopt lekker!  De ondernemer kan weer pionieren en zijn visie uitwerken en ontwikkelen. Hij kan erop vertrouwen dat ik zaken oppak en uitwerk, verbeter of vernieuw. Die ondersteuning en het op maat gemaakte urenpakket is de kracht van het werken met een virtueel professional!

Uiteraard waren er beren op de weg en mijn interne criticus popelde om wat van dit gesprek te vinden. Ik liep om de beren heen en bedankte mijn criticus voor de opmerkzaamheid en ging verder, omdat ik weet dat mijn aanbod van toegevoegde waarde is voor veel ondernemers. Of de man tegenover mij een opdrachtgever wordt? Ik heb hem in ieder geval getriggerd en het samenwerken met een VP zet hem aan het denken. Er komt een vervolg zodra logo en site af zijn. Hoe leuk is het wanneer een toch wel behoorlijk ervaren ondernemer mij uitnodigt voor een vervolg! Deze leerzame ervaring is binnen!

Tijdens het interview met Petra, vertelde ik over mijn vormgever en de creatie van mijn logo. Een logo dat ‘mij’ uitstraalt en in beeld weergeeft wie ik ben en wat ik voor je kan doen: kleurrijk, veelzijdig, verbindend en vooruit (Come on!). Het logo zegt iets over de relatie die ik met ondernemers aanga, vooruit kijken en toch dichtbij blijven. En of dit beeldmerk MIJ uitstraalt! Wil je meer weten en ben je nieuwsgierig naar het resultaat? Bijna is het zover, dus volg mij op Linkedin.

Sneak preview van mijn logo

2 Reacties

 1. Tiny

  Geweldig om te lezen met welke inzet en passie jij vorm geeft aan je eigen bedrijf. Succes!

  Antwoord
  • Lenie van der Zande

   Dank je wel! Ik ben mezelf en doe wat ik kan en waar ik goed in ben! Lenie

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *