Nummertje trekken? Dacht het niet

Een bedrijf is meer dan een nummertje bij KvK
Naar mate ik vorder in de opleiding Lopend Virtueel Professional bedrijf in 10 weken wordt het mij duidelijker en duidelijker dat een bedrijf starten niet even een nummertje trekken bij de KvK is. Ook regel je het niet op een paar zondagmiddagen. Ondernemen, ondernemer worden, is een megaproces waarbij je een persoonlijke ontwikkeling ondergaat.

Ruim 25 jaar dienstverband zou toch voldoende kennis en ervaring moeten zijn voor het vermarkten van een product/dienst? Ja, ik kan klanten helpen in het speelveld van communicatie, zichtbaar maken van de onderneming en online marketing inzetten. Want, ik heb de mindset van een ondernemer. Maar een bedrijf als virtueel professional opbouwen, met alle respect, doe je niet op een regenachtige dag. Daarvoor heb je niet alleen tijd nodig, maar vooral doorzettingsvermogen en een dosis basiskennis.

Ik voel er daarom ook voor om nog een aantal modules terug te kijken en na te lezen. Vooral de lessen over het runnen van een bedrijf en systematiseren van de werkprocessen. Gelukkig kan ik in de online leeromgeving alles herhalen zo vaak ik wil. Met name die over de AVG en hoe je de financiën (belasting…) goed inregelt. Want ik wil in de basis alles goed op orde hebben voor COMM-ON+. Dat is de fundering die ieder bedrijf nodig heeft. Nog belangrijker is de mindset, door blijven gaan, vastbijten, herhalen, opnieuw beginnen, bijschaven, doelen scherper stellen, herschrijven, beter formuleren, nog meer …

De opleiding zorgt ervoor dat je focus houdt, scherp blijft.  Het sparren met je studiegenoten, online vragen stellen in de leeromgeving, discussies nalezen en de gelegenheid om coaching aan te vragen. Die laatste heeft mij een enorme boost gegeven om te blijven bouwen aan en te vertrouwen in mijn COMM-ON+. Lukt het even niet? Klap de laptop dicht. Neem pauze! Benoem het. Heb je iets te vieren? Doe dat vooral! Thuis, bij vrienden én in de leeromgeving. @Petra, via deze weg ook weer enorm bedankt voor jouw motiverende powertalk en feedback!

2 Reacties

    • Lenie van der Zande

      🙂

      Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *