Netwerken, doe jij dat?

Deze week stond een netwerklunch gepland met een groep vrouwelijke ondernemers die onlangs zijn gestart met hun eigen bedrijf. We doen allemaal iets anders. De een heeft een platform voor eenzame jongeren, de ander maakt promotie video’s voor ondernemers, en weer een ander schrijft blogs, gedichten en speeches voor bedrijven. Het is een diverse groep vrouwen die allemaal zzp’er zijn en tegen dezelfde vraagstukken aanlopen. Daarom is het bijzonder fijn om eens in de zoveel tijd met elkaar te sparren, ideeën uit te wisselen en bij lastige kwesties elkaar te helpen.


Oproep via Facebook
De groep is bij elkaar gekomen via een Facebook-oproep. Eerst vroeg ik mij af of dit wel iets voor mij was; ik kende tenslotte niemand. Toen besefte ik dat zij natuurlijk óók niemand kennen. Dus trok ik de stoute schoenen aan: eten moest ik toch en ik was eigenlijk ook wel een beetje nieuwsgierig. Tot nu toe heeft het mij veel gebracht. Ik kwam tot de ontdekking dat ik het prettig vind om mijn verhaal te delen en je merkt ook dat je als zzp’er vaak op dezelfde problemen stuit. Omdat we allemaal iets anders doen kun je sparren op verschillende vlakken.

We waren dit keer met een klein groepje. We volgen elkaar ook op de verschillende social media platforms: daarop hebben ze gezien dat ik de opleiding Online Marketing & Sales doe. Tijdens de lunch heb ik daar wat meer over verteld. Ik kreeg gelijk de vraag van twee onderneemsters of ik ze kon helpen. Ze doen beiden aan online marketing maar lopen toch tegen bepaalde vraagstukken aan. Bijvoorbeeld: ‘Hoe bereik ik mijn doelgroep en wel zodanig dat ze ook daadwerkelijk mijn product/dienst gaan afnemen’.  Ze hebben alle twee een totaal andere doelgroep. Maar in de basis kon ik gelijk al de juiste vragen stellen en ze een beetje op weg helpen. Binnenkort heb ik met één van de twee dames een afspraak om te kijken hoe wij haar E-book kunnen promoten. Superleuk natuurlijk. Dit had ik van tevoren nooit gedacht. Zo zie je maar weer dat —naast netwerken online­— ook netwerken offline belangrijk is om te doen.

2 Reacties

  • Irma Wuite

   Hi Siona,

   Bedankt voor je reactie. Volgende keer ben ik er weer bij.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *