Petra Fehring | 25 mei 2023

Neem de beslissing om succesvol te worden

Werken en leven zoals je het allerliefst zou willen

Je wilt heel graag een succesvol bedrijf als VA runnen. Klanten aantrekken die graag met jou willen werken. Genoeg verdienen om hier van te kunnen leven. Een eventuele baan in loondienst opzeggen. Kortom: zo werken en leven als je het allerliefst zou willen.

Waarom lukt het dan niet? Waarom krijg je niet de juiste klanten op je pad? Waarom wil het eigenlijk helemaal niet zo lopen als jij graag zou willen? Als het zo blijft: kan je dan wel zelfstandig ondernemer blijven? Of moet je toch weer op zoek naar een baan in loondienst?

Er zijn verschillende zaken waar je aan kunt werken. Vorige week vertelde ik al in mijn blog VA’s investeren niet in zichzelf dat het slim is om te ontdekken op welk vlak jij nieuwe expertise wilt opdoen. De vaardigheden die je mist, ontwikkelen. Absoluut belangrijk.

Maar er is meer! Neem de beslissing om succesvol te worden!

Hè? Hoe bedoel je: neem de beslissing om succesvol te worden? Ik hoor het je al bijna zeggen 😉 Is het zo simpel? Ja, dat is het! Het gaat allemaal over je eigen mindset. Laat het mij uitleggen.

Draai het daarom om en beslis wat je wel wilt!

Wie is jouw ideale klant?

Beschrijf jouw ideale klant en zeg dit hardop. Vraag om deze ideale klant op jouw pad te laten komen. Dat je graag met deze klant wilt samenwerken. Wat bedoel ik met hardop? Je hoeft het niet echt tegen iemand te zeggen maar zeg de woorden hardop. Zelf ga ik altijd voor het raam staan en kijk in de lucht en dan deel ik het hardop. Enne, daarna zeg ik altijd: dank je wel! Stop niet na 1x maar zeg het continu in het universum.

Hoe wil jij je graag voelen?

Bedenk hoe jij je iedere dag wilt voelen. Wat heb je nodig om je zo te voelen? Zijn er woorden die jou helpen om zo te voelen? Woorden die dat versterken? Zeg die woorden ook hardop. Kijk jezelf in de spiegel aan en zeg het tegen jezelf. Zet de woorden op een briefje en plak dit op je computer, op de ijskast, etc. zodat je het niet vergeet. Door het steeds te zeggen, gaat het doorwerken.

Nou moet je jezelf niet voor de gek houden. Als je het zelf niet gelooft dan gaat het ook niet werken. Zoek dus naar de woorden die echt waar zijn. Die kloppen. Haal jezelf niet omlaag. Je kunt meer dan je denkt. Denk ook wat wel goed gaat. Of waar je echt zeker weten heel goed in bent. Kijk ook eens bij Byron Katie’s The Work.

Wat ik zelf heel vaak tegen mijzelf gezegd heb: ‘ik ben het waard om succesvol te zijn’.

Hoe ziet succesvol zijn er voor jou uit?

Maak een moodboard d.m.v. plaatjes hoe jouw leven in jouw dromen eruit ziet. Ook al weet je het niet exact, je hebt toch beelden in je hoofd zitten. Dromen en wensen. Maak het daarom visueel. Misschien zitten er bepaalde woorden in je hoofd. Zet er daarom ook woorden bij. Hang je moodboard op in je kantoor zodat je het elke dag weer ziet. Zorg dat je er zelf ook opstaat!