“Nee” zeggen is ook een keuze

Deze week een oproep voorbij zien komen van iemand die een persoon zocht voor 8 uur per week voor opvang inkomende telefonie van meerdere grote bedrijven. Nou ja, dat is dus écht mijn ding dus heb ik hierop gereageerd en na een aantal dagen kreeg ik een mail terug dat we wellicht even zouden kunnen bellen om de verwachtingen van elkaar door te nemen.

Dus de daad bij het woord gevoegd en zo hebben we even gebeld. Na een ruwe kennismaking en inventarisatie van beiden kanten, zaten we niet helemaal op 1 lijn helaas. Mijn keuze om Virtueel Professional te zijn was juist om meer vrijheid voor mijzelf in te bouwen. Er zijn 2 momenten per jaar waarop ik vakantie wil vieren met mijn gezin. 2 weken in de meivakantie en 4 weken in de zomervakantie. Daaromheen is er héél véél mogelijk en bespreekbaar!

Dit zal ik ook altijd meenemen in de gesprekken met een Opdrachtgever. Dus ook dit keer. En dat was een groot struikelblok voor deze persoon. Dat waren te veel weken dat ze vervanging zou moeten regelen.

Ze vroeg ook heel erg door op mijn kleine kinderen. “Stel nou dat er 1 ziek wordt op school? Of je met spoed naar de dokter moet? Hoe ga je dan om met de telefoonopvang? Je moet wel standby kunnen staan etc.”

Dit was een moment dat ik heel dicht bij mijzelf ben gebleven. Tuurlijk, als ik iets afspreek dan kom ik die afspraak na. Er is een wederzijds committent, er wordt iets van je verwacht en dat moet je ook volgens afspraak nakomen. Maar als mijn kind een gat in zijn hoofd heeft wat gehecht moet worden… natuurlijk ga ik dan naar mijn kind toe.

Nee, we zaten hier duidelijk niet op 1 lijn en er was ook geen “klik” waarover ik in mijn vorige blog schreef. Dus we kwamen samen tot de conclusie dat dit geen samenwerking zou worden. En weet je….het voelde helemaal goed. Zij kan op zoek naar de voor haar geschikte kandidaat en ik kan gewoon door met mijn andere activiteiten.

Dinsdag ga ik naar het bedrijf die de telefoonopvang voor bedrijven afhandelt en ik ben heel benieuwd hoe het daar verloopt. Wellicht komt het tot een gesprek over een eventuele samenwerking….inclusief hoofdstuk Vakantie…..ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *