Na tien weken…

Tien weken

De tijd vliegt voorbij… we zijn namelijk aan het einde van de tienweekse online opleiding Virtueel Professional gekomen.

De opleiding wordt afgesloten met een presentatie en dat is vanavond al. Na tien weken mag iedereen een korte presentatie geven over haar (laten we maar gewoon in de vrouwelijke vorm blijven, aangezien in mijn groep alleen vrouwen zitten) bedrijf en dienstenaanbod.

De online opleiding

Tijdens de opleiding leer je in het begin hoe je een eigen onderneming opzet en welke stappen je daarvoor moet nemen. Een virtueel professional is namelijk zelfstandig ondernemer. Ik ben al een paar jaar ZZP-er, maar nu ontdekte ik wat ik jaren verkeerd deed, waardoor sommige zaken niet goed gingen. Zo had ik veel onderdelen binnen mijn onderneming niet goed geregeld. De online-opleiding gaf me stap voor stap nieuwe kennis en vooral nieuwe inzichten, waardoor mijn onderneming nu al veel beter voelt.

De opzet van de opleiding

De onlineopleiding tot virtueel professional is goed opgezet. Er zijn 10 modules; elke week ontvang je via de leeromgeving een nieuwe module. Zo kun je stap voor stap leren maar ook oefenen en opdrachten maken. Hierdoor bouw je langzaam je onderneming uit.

Wat handig is, is dat je het in eigen tempo kan doen. Zelf had ik in eerste instantie gehoopt binnen tien weken klaar te zijn. Helaas is mij dat niet gelukt, veel modules liggen nog te wachten en ik moet nog een aantal opdrachten inleveren. Maar dat is niet erg, het kan en mag….

Toegankelijkheid

Deze onlineopleiding is geheel toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden. Als eerste dove deelnemer heb ik gevraagd of alle filmpjes in de leeromgeving ondertiteld kon worden, en dat werd meteen geregeld. Zonder problemen! 🙂

Het beroep virtueel professional is een mooi beroep wat uitstekend door dove mensen gedaan kan worden. Men werkt op afstand, veel communicatie verloopt via WhatsApp, Mail en Skype. Hierdoor valt voor veel doven achter de computer de beperking weg.

Hoe mooi zou het zijn als meer dove mensen deze opleiding gingen doen. Zelf denk ik dat het goede kansen en voldoende mogelijkheden geeft om dove mensen uit een uitkeringssituatie te halen. Alleen weet ik dat voor dove mensen in een uitkeringssituatie deze opleiding duur is en onbetaalbaar. Dus daarom eindig ik deze blog met een vraag;

Heeft iemand goede ideeën om deze opleiding financieel toegankelijk te maken voor dove mensen?

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *