Certificering Opleiding speciaal voor Virtueel Assistenten / Professionals die zich willen specialiseren in het werken in de online omgeving van Microsoft 365 / Teams

Microsoft 365 / Teams Specialist

Leer hoe je ondernemers (met kleine teams) helpt met het optimaal inrichten van de bedrijfsprocessen om op afstand te kunnen samenwerken met gebruik van Microsoft 365 en Teams.

Benut deze expertise ook voor jouw eigen bedrijf!

 

De arbeidsmarkt verandert door digitale mogelijkheden

Microsoft biedt door zijn nieuwe opzet middels 365 een hele goede basis om organisaties in te richten om optimaal locatieonafhankelijk te werken. De traditionele programma’s in combinatie met de apps en tools specifiek gericht op productief (samen)werken maken van het platform een krachtig middel om gestructureerd online te werken.

We werken steeds meer online. Het gebruik van vaste werkplekken in vaste kantoren wordt steeds minder. Bedrijven kijken steeds kritischer naar overheadkosten, locatiekosten, milieu-impact en willen investeren in digitalisering van processen. De digitale ontwikkelingen vragen om kennis op het gebied van slim, efficiënt en praktisch inregelen van werkprocessen zodat men zoveel mogelijk op afstand kan (samen)werken.

Door middel van deze praktijkgerichte opleiding ga je actief en samen met je opdrachtgever aan de slag om Microsoft 365 / Teams in te richten, zodat je opdrachtgever optimaal op afstand kan samenwerken met zijn team. Van inventarisatie van huidige situatie, communicatie en plan van aanpak tot stap voor stap de daadwerkelijke implementatie en uitvoer, alles komt aan bod.

 

Waarom zoeken ondernemers hulp bij Microsoft 365?

Menig ondernemer weet niet welke mogelijkheden Microsoft 365 kan bieden én hoe zij dit het beste inzetten in hun bedrijf. Daarom zoeken zij professionals die hen helpen en adviseren op welke wijze zij het meest optimaal online kunnen samenwerken.

In drie maanden leren wij jou hoe jij ondernemers met zelfvertrouwen helpt om stapsgewijs de inrichting en implementatie van Microsoft 365 en Teams op te zetten. Je krijgt diverse materialen en checklists die je kunt inzetten om de zaken concreet te maken.

Een onderdeel van deze opleiding is het vormgeven van je eigen aanbod rondom deze expertise. Je ontdekt welke aspecten van de opleiding bij jou passen. Welke insteek jij gaat hanteren. En wat jouw concrete aanbod mét tarief wordt, zodat je dat daarna als Virtueel Professional in de markt kunt aanbieden.

 

In deze opleiding leer je het volgende:

 • Hoe jij de huidige stand van zaken inventariseert, zodat je een goed beeld hebt hoe de organisatie in elkaar zit en welke stappen genomen moeten worden om te switchen naar een online organisatie.
 • Hoe je doelen / (sub)doelen van opdrachtgevers gaan achterhalen. Je leert hoe je deze duidelijk, concreet en realistisch gaat omschrijven.
 • Hoe je de verschillende communicatiewijzen binnen een team kunt achterhalen en hoe je deze kunnen aanpassen naar een effectieve en efficiënte communicatiewijze die goed past bij een online werkomgeving.
 • Hoe je een plan van aanpak / inventarisatieplan maakt. Onderdeel van het plan van aanpak is de actielijst waar ze taken definiëren, actiehouders aanwijzen en deadlines aangeven.
 • Hoe je aan de hand van de doelen een inrichting kunt maken in MS 365 en Teams. Je leert hoe je de mappenstructuur gaat bepalen, de Teams gaat bepalen en de verschillende Teams in basis vormgeeft.
 • Hoe je een implementatie opzet en daadwerkelijk uitvoert.
 • Hoe je een team instrueert in de nieuwe werkwijze. Je leert hoe je kunt omgaan met weerstand.

 

Vaak wordt van de een op de andere dag gestart met Microsoft 365. Bij grotere bedrijven lanceert ICT Microsoft 365 zonder te kijken naar de werkwijze en behoefte van de verschillende afdelingen en personen. Menigeen heeft geen idee welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe je dit het beste kunt inzetten in een organisatie. Microsoft 365 biedt echter ontzettend veel mogelijkheden en functionaliteiten om efficiënt en productief online (samen) te werken. Ondernemers zijn op deze manier minder afhankelijk van vaste kantoorwerkplekken en kunnen eenvoudig en flexibel opschalen met teamleden.

Uiteindelijk zorg je met deze manier van werken dat kosten bespaard worden en er meer flexibel gewerkt kan worden. Je opdrachtgever verdient jouw inzet en uren meer dan terug door hierin te investeren. En als jij blij wordt van organiseren, regelen, structuur aanbrengen in combinatie met een stukje technische kennis, past deze expertise perfect bij jou!

Praktijkopdracht

Al onze opleidingen zijn praktisch ingestoken doordat je de kennis stapsgewijs toepast bij je opdrachtgever. Hierdoor leer je direct on-the-job hoe je dit aanpakt, hoe je met je opdrachtgever kunt afstemmen en hoe je slagen maakt waardoor jij echt het verschil gaat maken. Daarom ga je gedurende de opleiding aan de slag met een praktijkopdracht.

Opdrachtgevers zitten vaak tot over hun oren in het werk, hebben een blinde vlek hoe het anders kan, missen de tijd en energie om hier zelf mee aan de slag te gaan, laat staan dat ze zich gaan verdiepen in de online techniek die je kunt inzetten om te digitaliseren en automatiseren. Daarom vinden zij het meer dan interessant om met een VA / VP in opleiding bij de Academie aan de slag te gaan gedurende een afgebakende periode. De ervaring leert dat het vinden van een praktijkopdracht daarom geen probleem is.

 

Om zo’n praktijkopdracht te kunnen doen, zijn er een aantal mogelijkheden:

 • Vraag je huidige, drukbezette opdrachtgever hoe het voelt als hij meer vrijgespeeld wordt, waarbij jullie de opleiding als een (start)project zien om slagen te maken. Jullie kunnen de kosten voor de opleiding delen.
 • Je kunt ook kiezen om je opdrachtgever extra uren af te laten nemen voor een 3 maanden project. Ons advies is 20 uur per maand tegen een tarief van 497,- excl. BTW/per maand. Dit gereduceerd tarief is voor het feit dat je nieuwe kennis opdoet en dit straks bij alle opdrachtgevers kunt inzetten.
 • Zoek een nieuwe opdrachtgever waarmee je gedurende 3 maanden een praktijkopdracht uitrolt. Wederom voor 20 uur per maand tegen een gereduceerd tarief. Natuurlijk staat het je vrij om zelf het tarief te bepalen.

Het worden hoe dan ook betaalde uren. Jij verzet enorm veel werk en je opdrachtgever heeft hier veel baat bij. Dus zorg dat je afspraken maakt over de vergoeding hiervan.

 

Lukt het jou niet om een opdrachtgever te vinden? Dan zijn er nog 2 opties:

 1. Alles wat je in deze opleiding leert, kun je ook voor je eigen bedrijf gebruiken. Mocht je dat interessant vinden, gebruik je eigen bedrijf dan als praktijkopdracht.
 2. Schakel ons in om een praktijkopdracht(gever) voor jou te zoeken. Je betaalt hiervoor een eenmalige bijdrage van € 397,- excl. BTW. Nadat je je aangemeld hebt voor de opleiding, kun je bij ons aangeven of je dit verzoek bij ons wilt uitzetten. Let op: dit moet wel uiterlijk 6 weken voor startdatum van de opleiding gedaan zijn, zodat wij de tijd hebben om dit tijdig te regelen.

Wat kan deze certificeringsopleiding je opleveren?

N

Je gaat gedurende 3 maanden met een opdracht aan de slag waardoor je in de praktijk leert hoe alle stappen te implementeren. Dit betreft een betaalde praktijkopdracht tegen een gereduceerd tarief. Hierdoor krijg je niet alleen nieuwe kennis, maar ook vaardigheden doordat je er concreet mee aan de slag gaat, gebaseerd op de wensen en de situatie van deze opdrachtgever. Bovendien schakel je zelf over alle stappen met je opdrachtgever, waardoor je ook zelfvertrouwen ontwikkelt in jouw kennis en kunde.

N

Tijdens de opleiding stem je regelmatig met de trainer/coach af over je aanpak en de voortgang waardoor je continu bijschaaft en je niveau al doende groeit.

N

De kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding opdoet is zo breed dat je dit ook bij andere opdrachtgevers kunt inzetten. Uiteindelijk heeft ieder bedrijf een andere strategie, doel, doelgroep en dienst of product, waardoor de inrichting een eigen karakter krijgt.

N

Aan het einde van de opleiding wordt getoetst of je het beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald hebt. Tijdens de certificeringsweek krijg je opdrachten uit de praktijk voorgelegd en je presenteert je eigen plan en uitwerking bij je opdrachtgever. Wanneer je hiervoor geslaagd bent, ontvang je de formele Microsoft 365 / Teams Specialist Certificering. Het bijbehorende embleem wordt op jouw naam gemaakt en mag je gebruiken voor je eigen profilering en marketing uitingen.

N

Als zelfstandig Virtueel Professional kun je je tarief verhogen door vernieuwde expertise. Daarnaast kun je diverse producten ontwikkelen passend bij jouw wensen waardoor je je eigen unieke aanbod in de markt hebt.

N

Wanneer het een tijdelijke opdracht is bij een nieuwe opdrachtgever, bestaat de mogelijkheid om deze klant na de stage te blijven ondersteunen. Dit stem je zelf met je klant af.

N

De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van Microsoft 365 / Teams Specialist geeft je een expert status in de markt. Hierdoor onderscheid je jezelf in de markt.

Microsoft 365 / Teams opleiding is geschikt voor jou als je:

$

reeds werkzaam bent als zelfstandig Virtueel Assistent en door wilt ontwikkelen naar Virtueel Professional, OF

$

als zelfstandig Virtueel Professional nieuwe kennis en vaardigheden wilt verkrijgen, waardoor je (meer) expert wordt op het gebied van Microsoft 365 en Teams

$

het heerlijk vindt om te onderzoeken en te ontdekken

$

structuur aanbrengen, organiseren, processen inrichten om efficiënt en slim te werken leuk vindt

$

alles rondom Microsoft 365 en processen en systemen interessant vindt en hier graag meer kennis over wilt krijgen

$

up to date wilt zijn over nieuwe ontwikkelingen in de markt

$

graag een proactieve rol inneemt en meedenkt met de bedrijfsgroei van jouw opdrachtgever

$

gemiddeld 5 uur per week tijd hebt om een opdrachtgever tijdens dit programma te ondersteunen, naast de tijdsinvestering voor de opleiding zelf (ook rond 5 uur per week)

$

er 100% voor wilt gaan en zowel persoonlijk als professioneel wilt groeien

$

wilt samenwerken met succesvolle ondernemers die volop met ontwikkeling en groei bezig zijn

Samenvatting waar de gehele training uit bestaat

Z

3 Maanden online training en begeleiding waarin je stapsgewijs je opdrachtgever(s) helpt met de het inrichten van zijn bedrijf met behulp van Microsoft 365 en Teams, waarbij het optimaal en praktisch (samen)werken het meest belangrijke onderdeel is.

Z

3 Dagen live training inregio Eindhoven, waarin we vaardigheden en tools oefenen zodat je dit direct in de praktijk kunt toepassen.

Z

Alle kennis uitgebreid in een online leeromgeving waarin je alles leert, test, traint, onderzoekt, etc. om zo de kennis optimaal tot je te nemen en tevens schriftelijk kan afstemmen met de trainer/coach.

Z

2 Individuele coachgesprekken van 45 minuten waarin je jouw eigen vraagstukken voor kunt leggen en bespreken (tot 3 maanden na start van de opleiding in te plannen).

Z

​Toelichting met voordelen ter bespreking met een opdrachtgever zodat voor hem helder is wat een praktijkopdracht oplevert en kost.

Z

​Formele certificering voor Microsoft 365 / Teams wanneer beoogd kennis- en ervaringsniveau gehaald is en alle lessen gevolgd en afgerond zijn.

Z

Online community om met andere deelnemers ervaringen te delen, elkaar feedback te geven en elkaar te stimuleren tot actie

Z

Training en begeleiding bij het ontwikkelen van je eigen aanbod, zodat je de opgedane kennis bij andere ondernemers kunt aanbieden en als expert gezien wordt in de markt

Z

Je ontvangt documenten, checklists, opdrachten gedurende de training om concreet met de kennis aan de slag te gaan.

Z

2 Online vragenuurtjes waar de deelnemers samenkomen, hun vragen kunnen stellen en praktische zaken kunnen voorleggen.

Z

Een online terugkom moment 3 maanden na afronding training.

Trainer

Inge Verheggen

Inge Verheggen

Trainer en ontwikkelaar

Inge Verheggen is een ervaren specialist met jarenlange werkervaring in kleinere en grotere MKB bedrijven op het gebied van marketing, communicatie en organisatie. Juist in kleine MKB bedrijven vervullen werknemers vaak meerdere rollen en is het structureel en praktisch inrichten van je werkomgeving belangrijk om goed (online) te kunnen samenwerken.

Als zelfstandig ondernemer begeleidt zij andere ondernemers en bedrijven bij het opzetten van een (online) werkomgeving en zij brengt ondernemers en het team naar een volgend level. Zij doet dit met behulp van het Office 365 platform in combinatie met Teams.

Inge heeft verschillende opleidingen gevolgd aan de Academie voor Virtueel Professionals. Zij ondersteunt MKB ondernemers bij het creëren van meer groei door het inzetten van online marketing en door het optimaliseren van hun processen. Het stroomlijnen van een bedrijf is hierbij haar doel, waarbij ondernemers en team groeien in hun eigen rol en samenwerking.

De opleiding Microsoft 365 / Teams is door Inge ontwikkeld en alle online trainingslessen met de bijbehorende video’s heeft zij opgenomen. Zij begeleidt je zowel tijdens de live trainingsdagen als bij de online lessen die in de leeromgeving gedeeld worden.

 

 

Je investering

Bij betaling in 1 keer bedraagt de investering voor deze 3 maanden durende opleiding € 1.997,- exclusief 21% BTW. Aangezien dit een nieuwe opleiding is krijgen deelnemers aan de eerste groep die in maart 2021 start 10% korting waardoor de opleiding € 1.797,30 exclusief 21% BTW kost. 

Dit bedrag is exclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal van € 215,- exclusief 21% BTW. De totale investering voor deze opleiding is in april € 2.012,30 (vanaf september € 2.212,-) exclusief 21% BTW*

Betaling in gedeeltes: Het is ook mogelijk om in 3 gedeeltes te betalen. Je betaalt dan in 3-maandelijkse termijnen van € 712,43 exclusief 21% BTW. Het totaalbedrag is dan € 2.137,30 exclusief 21% BTW*. Dit bedrag is inclusief de arrangementskosten en het lesmateriaal. Je ontvangt hiervoor iedere maand een factuur met betaallink en binnen 14 dagen dien je de betaling te voldoen.

*Op aankoop van deze opleiding zijn de Algemene voorwaarden voor Academie voor Virtueel Professionals van toepassing.

NB: tussentijds opzeggen van de opleiding ontslaat je niet van je betalingsverplichting tot en met het einde.

 

Startdatum

Belangrijke data voor de eerstvolgende groep:

 • Startdatum online leeromgeving 5 april 2021.
 • Live trainingsdagen 29 april, 28 mei en 2 juli 2021.
 • Startdatum met de praktijkopdracht/de overeenkomst met de opdrachtgever is per start opleiding in april 2021 (je start direct met de voorbereiding voor de praktijkopdracht)
 • Locatie is Hotel Van der Valk ‘s-Hertogenbosch – Vught waar je – indien gewenst – ook kunt overnachten

 

Uiterlijke inschrijfdatum

Je kunt je uiterlijk t/m vrijdag 26 maart 2021 inschrijven.

 

Aantal beschikbare plaatsen

Er is plek voor maximaal 8 deelnemers

Dit omdat we zodanig willen werken dat tijdens de live trainingsdagen genoeg tijd beschikbaar is dat iedereen vragen kan stellen. We kunnen inzoomen op jouw praktijkopdracht en inhoudelijk advies geven. Hierdoor leer je ook van de praktijkopdrachten waar de andere deelnemers mee aan de slag zijn. Daarnaast is het prettig om een groep van gelijkgestemden te creëren met wie je kunt afstemmen of snel een vraag kunt stellen. De ervaring leert dat deelnemers aan een opleiding bij de Academie voor VP’s samen veel contact onderhouden, waardoor je het gevoel krijgt dat je collega’s hebt. Je hoeft het tenslotte niet alleen te doen, samen weten we meer en staan we sterker.

Meld je aan voor de opleiding

Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding? Plan dan een adviesgesprek met ons in, zodat we kunnen afstemmen of deze opleiding bij jou past. Via onderstaande button meld je je hiervoor aan, waarna je direct een afspraak in onze agenda kunt plannen.

 

 

Wij helpen je graag verder met het succesvol ontwikkelen van jouw unieke expertise en zien je aanmelding met plezier tegemoet!

Petra_sign

Copyright © 2020 / Petra Fehring / Academie voor Virtueel Professionals