Meer bereiken in minder tijd en ook nog eens kosten besparen?

Als je start met je bedrijf, doe je meestal alle taken die gedaan moeten worden zelf.  Van je boekhouding, offertes maken tot het posten van berichtjes op Social Media. Maar zodra je bedrijf groeit, zul je merken dat je niet meer alles zelf kunt doen. Je kunt dan besluiten om te blijven waar je bent en niet verder te groeien. Maar de meeste van ons willen dat niet. We willen groeien met ons bedrijf. 

Veel slimmer is het om je bedrijfsprocessen te systematiseren, optimaliseren en waar mogelijk te automatiseren. Met de mogelijkheden die er zijn aan online tools kun je hiermee veel tijdwinst behalen en kosten besparen.

Systematiseren gaat over hoe de dingen in een bedrijf worden gedaan, wie dat doet en welke tools er worden ingezet. 

Denk er maar eens over na. Hoeveel taken in je bedrijf komen vaker dan één keer voor? Door voor alle taken die telkens terugkeren binnen je bedrijf een systeem op te zetten, bespaar je jezelf heel veel tijd. Je gaat veel efficiënter werken. Je hoeft niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden.

Bovendien kun je zo ook veel makkelijker het werk uitbesteden. Als je een goede beschrijving hebt gemaakt van alle stappen die je doorloopt, zou je de taak aan iedere willekeurige persoon kunnen uitbesteden. Jij kunt jezelf helemaal vrijspelen van de operationele taken, zodat jij je met strategische zaken kunt bezighouden.

Het schrijven van een blog is zo’n voorbeeld van taak die ik wekelijks herhaal. Doordat ik voor mezelf het proces helemaal heb uitgeschreven en er een checklist voor heb gemaakt, is het voor mij heel eenvoudig om wekelijks een blog te schrijven. Zo bespaart het me tijd, ik weet dat ik geen stappen oversla en daarnaast wordt het ook een bepaalde routine. Stel nu dat ik zelf een VA zou inhuren die voor mij de blogs zou inplannen, dan hoef ik hem / haar alleen maar mijn procesbeschrijving te geven en de blog zelf natuurlijk. Doordat ik alle stappen beschreven heb, kan ik dit makkelijk uit handen geven.

Het kost even wat tijd,  maar je zult er snel de voordelen van zien.  

Volgende keer neem ik je mee in een aantal voorbeelden van systemen binnen ons gezin, die je vast wel heel erg zult herkennen.

Lees je weer met me mee?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *