Maar dat is toch al helemaal geautomatiseerd?

“Maar dat is toch al helemaal geautomatiseerd??” Soms lijkt iets al heel goed in elkaar te zitten. En merk je aan de voorkant niet dat er aan de achterkant toch wel veel handen aan te pas moeten komen.

Vorige week ben ik ook bij mijn tweede stage opdrachtgever op kantoor geweest. Een tweede? Yes, er was nog een opdracht op het laatste moment binnen gekomen. En omdat het zo’n leuke en uitdagende opdracht is, heb ik ja gezegd. Ik ga een makelaarskantoor in Amsterdam helpen één van de processen te stroomlijnen. En daar komt wel wat bij kijken!

En nu ik dit vertel, besef ik dat ik nog niet eens verteld heb aan welke andere opdracht ik werk. Een gevalletje ‘Er is ook zoveel om over te schrijven’. De eerste stage (zoals ik het maar even noem) is voor een trainer en zij heeft mij gevraagd één van haar trainingen in kaart te brengen. Dat is natuurlijk stap 1, want daarna komt de optimalisatieslag en het verwerken in een veelal geautomatiseerd proces.

Op de netwerkbijeenkomst van de VP Club Exclusive (PS. echt een leuke club ondernemers!) gisteren vertelde ik dus aan een collega ondernemer wat mijn stage opdrachten zijn. En zij was helemaal verbaasd dat de training een optimalisatieslag nodig had.

Trainingen komen, gelukkig, vaak soepel over en daardoor denk je dat de trainer er ook niet veel werk aan heeft. Totdat je het stap voor stap op papier gaat zetten. Dan zie je dat er toch wel vaak een handmatige actie nodig is om iemand te informeren of iets live te (laten) zetten in de online leeromgeving. Dat is dus ook het geval bij mijn eerste stage opdrachtgever.

Maar nu ga ik weer verder met het proces. Over iets minder dan drie maanden merkt de cursist er nog steeds niks van. Maar de trainer wel!

2 Reacties

 1. Petra Fehring

  Exact Dirkje! Ook al staat iets helemaal, er zijn altijd wijzigingen. Nieuwe ontwikkelingen. Veranderingen in tools. Nieuw materiaal. Noem maar op. En ook dat zal je steeds weer moeten aanpassen en aanscherpen. Werkprocessen zijn nooit helemaal af. Moeten regelmatig geoptimaliseerd worden. Daarom is het werk voor een VP nooit af 😉

  Antwoord
  • Dirkje Vantournhout

   Helemaal waar. En een ander niet meteen op zijn of haar blauwe ogen geloven als er gezegd wordt dat het allemaal goed geregeld is 🙂

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *