Last van een dipje?

 

 

Dipje?

 

De afgelopen 2 weken waren een crime. 2 opdrachtgevers haakten af. Het lag niet aan mij zeiden ze maar het knaagt toch behoorlijk aan je zelfvertrouwen. Je denkt net je financiële plaatje op orde te hebben en het samenwerken gaat lekker en dan haken ze af. Dan ga je door de grond en baal je stevig. En net of het noodlot er mee speelt ga je dan ook nog eens fouten maken. Ik krijg sterk de indruk dat op het moment dat de zomervakantie in zicht komt opdrachtgevers afhaken omdat ze dat geld goed anders kunnen gebruiken. Dus het ligt echt niet aan jou, nee joh ik ga een andere investering doen, ik ga het anders aanpakken, ik ga meer op mijn gezondheid letten en tja ik kan het maar een keer uitgeven. Ff janken en weer door en hoe doe je dat dan, hoe ga je weer door na zo een DIP.

 

 

Wat mag je eerst doen?

 

Laat jezelf eerst ff lekker gaan, ga janken onder de douche, schreeuw lekker hard als je je hond uitlaat, ga gillen in je achtertuin, prop wat chocolade en natuurlijk ijs naar binnen, of naar binnen, of taartjes en verbouw wat sentimentele liedjes tot je eigen horrorversie. Dit laatste kan mijn dochter goed beamen. 2 jaar geleden toen ik in een reorganisatie zat waar ik ook alle afscheid clichés voorbij zag komen heb ik veelvuldig alle sentimentele songs in de auto tot een geheel eigen versie verbouwd. Als ik deze songs had opgenomen was ik waarschijnlijk de YouTube hit van het jaar geworden. Steevast lagen mijn dochter en ik helemaal in een deuk van het lachen aan het einde van zo een liedje. Ja lachen ontspant ook!

 

 

En weer door!

 

Nu je al je ellende eruit hebt gewerkt gaan we door. Opnieuw kijken naar waar je klanten zitten. Hoe ga je ze benaderen, wat ga je ze bieden en op welke kanalen. Je warme doelgroep nog eens aanhalen, via FB, Linkedin, vragen of ze nog hulp nodig hebben. Collega’s en bekenden nog eens na-bellen en vragen of ze toch nog wat extra handjes nodig hebben, of ze je berichtje willen delen. Zelf voorstellen wat je voor ze zou kunnen betekenen. En als je van de koude acquisitie bent weer een nieuwe advertentie maken en posten op de kanalen waar jouw doelgroep zou kunnen zitten. In de plaats waar je woont gewoon eens google wat voor een bedrijven er zitten – coaches – trainers eens kijken met je wie je wel zou willen samenwerken. Mensen benaderen die jouw posts geliked hebben, wellicht hebben ze interesse.

 

Dus mocht je interesse hebben aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen: info@excellentvp.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *