Lancering van een E-book

Eindelijk was het zover. Deze week had ik voor het eerst een lancering van een e-book. De voorwaarden voor de stageopdrachtgever was dat er een lancering plaats moest vinden. Maandenlang heb ik hier naartoe gewerkt en alle leerstof van alle modules tot mij genomen. En wat vond ik het spannend. Maar het is gelukt en de eerste potentiële klanten hebben het e-book ontvangen.

Hoe begin je?
Je start uiteraard met het schrijven van een e-book. Ik natuurlijk niet, maar de opdrachtgever. Je kruipt in de huid van je doelgroep. Wie zijn zij, waar ligt hun behoefte en wat voor waardevols ga je ze bieden? Want een e-book moet wel waardevol zijn.

Versturen van het e-book
Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met een autoresponder tool Active Campaign. Deze heb ik volledig ingericht. Want zodra een potentiële klant zich inschrijft voor het e-book ontvangt hij of zij deze direct na inschrijving in hun mailbox. Enkele dagen na elkaar ontvangen zij verschillende mails met tips en aanbiedingen. Want alleen met een e-book ben je er nog niet. Via deze mails werken wij aan de know-like-trust factor.

De bekendmaking
Afgelopen dinsdag was het zover: de lancering van het e-book. Met de tool Hootsuite had ik ervoor gezorgd dat op alle social media kanalen tegelijk de lancering van het e-book plaatsvond. Ik had alles van tevoren zorgvuldig getest en er kwam meteen na de bekendmaking een inschrijving binnen. Ik maakte wel even wat vreugdedansjes.

Maar net na 17.00 uur kreeg ik een appje van een medestudent dat zij de e-mail niet had ontvangen. Ik was net begonnen met het eten koken en dacht: “Nee, hoe kan dit?” Het gas meteen uitgezet en mijn computer opgestart. Weer alles testen, maar alles werkte. Hoe kon dit in godsnaam?
Bleek het aan haar e-mail te liggen die er volledig uitlag. Wat een opluchting voor mij! Helaas niet voor haar, zij was nog wel even bezig met de helpdesk!

Volgende week alweer mijn laatste blog voor de academie!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *