Kom maar op met die opdrachten

Bij de opleiding aan de Academie voor Virtueel Professionals hoort een besloten facebookpagina voor de Exclusieve VP Club. Hier kun je na het afronden van de opleiding het eerste jaar gratis bij aansluiten. Een mooi platform waar nieuwbakken VP’s hun vragen kwijt kunnen aan de oude rotten in het vak met een bak aan ervaring hun tips en trucs kunnen delen. Dit is zo’n service van de opleiding wat zorgt voor een extra pluim. Nee, na 10 weken hoef je dus niet zelf aan te modderen ook hier zorgt Petra voor uitstekende begeleiding.

Hier heb ik me natuurlijk ook bij aangesloten en lees gretig alles wat erop geplaatst wordt. Zo ook een oproep van iemand die een samenwerking zocht voor een aantal VP’s met ieder hun eigen expertise. Haar doel is om geen enkele opdrachtgever “nee” te hoeven verkopen. Word er iets gevraagd waar jij geen ervaring mee hebt of misschien niet leuk vindt om te doen, dan is er misschien iemand anders binnen deze club die dat wil wilt oppakken.

Ik heb haar gemaild en uitgelegd welke werkzaamheden ik voor een ondernemer kan oppakken. Daarnaast ook mijn specialisatie voor telefonie uitgelegd en mijn mogelijkheid om voice-over werk in te spreken voor promotiefilms, uitleganimaties, e-books etc. Ze was gelukkig heel enthousiast! Maar er waren meer gegadigden en ze had met iedereen nog een telefonische kennismaking. Ze zou me binnenkort iets laten horen……en zo tikten de dagen verder…

En dan ineens mail. Ik citeer: “Het lijkt me heel leuk om met jou te gaan samenwerken. Je energie, enthousiasme en no-nonsense aanpak vind ik leuk om te zien.” HOE GAAF IS DAT??? (Nummer 2 in the pocket!)

Wat superfijn om te ervaren dat je onderdeel van een team mag zijn. Mag samenwerken met elkaar maar natuurlijk ook voor mij heel fijn om aan te sluiten bij al ervaren VP’s die mij op weg kunnen helpen in deze toch nog nieuwe en spannende VP-wereld.

Het gesprek met het telefoniebedrijf is niet doorgegaan de vorige keer. Deze is nu verzet naar morgen. Ook daar heb ik nog steeds een hengeltje uitliggen dus wie weet haal ik mijn 3de opdrachtgever dan binnen. De eerste opdrachtgever heeft wel toegezegd met mij te willen werken maar weet nu nog niet voor hoeveel uur en welke werkzaamheden. Dus daar voorlopig nog geen inkomen van. De tweede opdrachtgever is die van hierboven. Ook dit is nog in de opstartfase en wellicht vanaf september operationeel. Dus ook hiervoor geldt dat er nu nog geen inkomsten uitkomen op korte termijn. Hopelijk is mijn gesprek morgen positief en kunnen we meteen aan de slag. Ik heb er zin in.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *