Je hoeft niet geweldig zijn om te beginnen, maar je MOET wel beginnen om geweldig te kunnen zijn!

Op het moment is deze titel mijn dagelijkse levensles geworden op meerdere vlakken. Starten met module 3 van Virtueel Succes, Financiën en Statistieken en starten met een eigen bedrijfje (een lang gekoesterde wens).

 

 

 

Financiën en Statistieken

Module 1( Online Marketing) en module 2 (Dagelijks Management)  van Virtueel Succes waren echt oprecht heel gaaf om te doen, ik heb ontzettend veel geleerd, voornamelijk over het ondernemerschap en hoe jij je kwaliteiten in kunt zetten om een ondernemer te helpen. Maar module 3 van Virtueel Succes is toch wel net weer even iets anders. Het begint al met een FB pixel plaatsen, daarna een Anayltics account maken en dan ook nog de FB bedrijfsmanager activeren. Voor iemand die een jaar geleden nog FB voor senioren heeft aangeschaft heb ik best wel wat bijgeleerd. 

 

Als je voor de eerste keer Google Analytics opent en je bekijkt de statistieken dan schrik je toch wel even, want tjee wat kan je veel zien. Het duizelt je echt, want waar komen je klanten vandaan? Welk land, welke provincie?  Zijn het vrouwen of mannen, hoe oud zijn ze of hoe is de verdeling? Wat voor een interesses hebben ze en hoe vaak komen ze op je website? Waar kijken ze op mobiel/pc /tablet, wat doen ze daar, op welke pagina komen ze binnen? Hoe hebben ze je gevonden, hoe lang blijven ze op je website en wanneer gaan ze er weer vanaf en ehh het Bouncepercentage?

Wat ontzettend veel informatie en wat kan ik ermee? Gelukkig heeft Petra in de online omgeving weer een x aantal filmpjes klaar gezet die je stap voor stap in Jip en Janneke wegwijs maken. En dat is nodig ook. Nu na 2 weken kan ik je meegeven dat ik het al inzet bij mijn klanten men hoe goed voelt dat niet. Top! 

 

 

Een eigen bedrijfje

Kort geleden ben ik officieel gestart als Zzpe’r. Ik help ondernemers online zichtbaar te worden met hun Social Media en ik help ze met hun Dagelijks Management. Dit gaat met ups en downs. Ups als iets goed gaat en je een overwinning te vieren hebt en downs als het niet zo gaat als jij had gedacht. Er zijn ook zeker momenten dat ik mij afvraag of ik dit nog wel leuk vind? Helemaal als je denkt dat je bijvoorbeeld met iemand gaat samen werken maar die iemand heeft last minute andere plannen.

Het blijft ploeteren om je hoofd boven water te houden en je kan geen minuut verslappen.  En als ik dan echt helemaal de bodem heb bereikt en ik moedeloos een appje doe naar mijn medecursisten dan is het zo weer voorbij. Want de fase waar ik in zit hebben zij allang al gehad en als je hun verhalen dan hoort dan weet je het is maar tijdelijk. De aanhouder wint!

 

Je hoeft dus niet geweldig zijn om te beginnen, nee maar je moet wel beginnen om geweldig te kunnen zijn. Nu ik aan het ondernemerschap heb geroken ben ik niet meer te stoppen. En ik blijf gaan! Zeker nu ik weet hoe het voelt als je iets voor elkaar hebt gekregen voor je Opdrachtgever en deze ook in zijn/haar nopjes is met het resultaat. Het liefst zit ik van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat achter mijn laptop. En ik loop de hele dag (nou ja niet elke dag) met een big smile want dit voelt eigenlijk niet als werken.

 

Voor elke onderneming geldt: Je hoeft niet geweldig zijn om te beginnen, nee maar je moet wel beginnen om geweldig te kunnen zijn!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *