Is (bijna) alles te koop behalve tijd?

Zakelijk gezien is (bijna) alles te koop behalve tijd!

Nu is het natuurlijk wel zo dat je kunt zorgen dat je op een verkapte manier tijd in koopt. Dit kun je doen door iemand aan te nemen die jou die taken uit handen neemt die tijd-slurpend zijn. 

Worstelingen

Door mijn onderzoek gesprekken met ondernemers is duidelijk geworden dat veel ondernemers worstelen met een gebrek aan tijd. Vaak wordt het gebrek aan tijd veroorzaakt door tijdrovende taken zoals de administratieve rompslomp. Daarnaast komt het ook voor dat ondernemers een gebrek aan tijd hebben doordat ze zich laten leven door de waan van de dag, of hun gebrek aan planning.

Minder leuke werkzaamheden

Als ondernemer moet je veelzijdig zijn en kun je niet alles alleen, ieder zijn vak! Een slimme ondernemer gaat – mits hij de middelen hiervoor – in zee met een Virtueel Professional. De VP kan dan die taken overnemen waar de ondernemer minder goed in is of minder blij van wordt.
Waarom zou jij die werkzaamheden gaan doen die jij niet leuk vindt als je dit door een ander kunt laten doen? Natuurlijk moet je het wel kunnen betalen.

Waarde

Veel ondernemers vinden het lastig om geld uit te geven omdat ze alleen naar de kosten kijken niet naar de waarde.
Je zou moeten kijken naar de waarde van dat wat je koopt, wat levert het je op?

Scheelt het je frustratie, stress, kopzorgen? Faciliteert de VP dat jij weer bezig kunt zijn met je passie?

Daarom zou ik iedereen die bepaalde worstelingen heeft in het ondernemerschap aanraden om in gesprek te gaan met een Virtueel Professional. Deze zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en expertises.  Samen kun je dan werken aan de toekomst, heb jij als ondernemer je handen vrij om plannen te maken en creëer je tijd voor datgene waar jij op wilt focussen.

Afrondende presentatie voor certificering

Afgelopen 1 april – en nee dat is geen grap – was de afronding van de opleiding ‘Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf’ door middel van een presentatie voor Petra Fehring en mijn collega-deelnemers.
Ik vond het super spannend om te presenteren, met als resultaat dat ik de opleiding heb afgerond!

Uit dit hele avontuur heb ik sowieso een heleboel geleerd. Ik ben 1 april begonnen met mijn onderneming, dus staat mijn bedrijf nog in haar kinderschoenen, maar duidelijk is dat het een flinke mijlpaal is in mijn leven, wat natuurlijk mede komt door de opleiding ‘Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf’ bij de Academie.
Veel heb ik geleerd over mezelf, over het VP-schap, over het ondernemerschap en als bonus heb ik een heleboel leuke contacten opgedaan. Ik heb andere Virtueel Professionals ontmoet zowel online als in levende lijve.
Prachtig om te zien hoeveel mensen bereid zijn om jou te helpen, als je maar vraagt!

Mijn pagina’s

Dit is mijn laatste gastblog voor de Academie van Virtueel Professionals.
Ik vond het super leuk om het gastblog te schrijven én heb boven verwachting veel geleerd van de opleiding bij de Academie.
Wil je mij verder volgen? Onderstaand de links naar mijn Social Media kanalen én website. Je vindt ze hier:

Facebook, mijn persoonlijke LinkedIn-pagina, LinkedIn bedrijfspagina en mijn website.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *