Ik ben (was) er klaar voor

Toen ik me aanmeldde voor de Academie Virtueel professionals, had ik een mooi tijdschema gemaakt.

De twee dagen dat we live training kregen, stonden al netjes in mijn agenda, ik had geregeld dat alles thuis in orde was; de was gedaan, oppas voor de hond, genoeg eten in huis. Tolken gebarentaal geregeld, ik was er klaar voor…

Een paar dagen ervoor kreeg ik in de online leeromgeving toegang tot nieuwe modules, ter voorbereiding op de live dagen.En daar begon ik ook op tijd mee, zorgde ervoor dat ik het netjes voorbereid had. Alles mooi in een mapje. Zeker weten, ik was er klaar voor..

De twee daagse live training was in Haarlemmerliede, vlak bij Zandvoort. Daar had ik een leuke slaapplek geboekt, en het zag er allemaal prima uit, ik was er helemaal klaar voor…

Voordat ik me aanmeldde voor de 10 weekse online training, was ik al bezig met het opzetten van mijn onderneming Deaf by Iris. In eerste instantie lag mijn focus op het geven van cursussen gebarentaal. Echter is de markt hiervoor te klein, en was ik op zoek naar andere mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen en diensten te ontwikkelen voor mijn onderneming. Ik was er absoluut klaar voor. Ik had al een naam voor mijn bedrijf, mijn logo was al ontworpen en de website al klaar. Ook had ik me aangemeld bij KvK en bij de belastingdienst. Met andere woorden, ik was er klaar voor om iets nieuws erbij te doen….deze training dus..

MAAR….

Door een artikel dat ik afgelopen zomer had geschreven voor een blad van een landelijke vereniging, kreeg ik bekendheid en mensen begonnen contact met mij op te nemen. Stomverbaasd was ik, want ik was helemaal vergeten dat ik het artikel geschreven had!

En toen werd het heel erg druk en alles kwam tegelijk.

Want voor de Academie heb ik veel opdrachten: ik moet veel onderzoekswerk doen, taken uitvoeren. Met ondernemers (potentiële klanten) afspreken, deze afspraken voorbereiden, nadenken over mijn aanbod en dienstverlening, welke prijs ga ik vragen en ook deze blog schrijven… En dan doe ik daarnaast ook vrijwilligerswerk en moet ik werken…alles kwam in 1 keer op mij af. Het bekende oude liedje, teveel dingen tegelijk. Wanneer leer ik het nou eens af?

Pfff….het valt soms niet mee. Ik was er toch niet zo klaar voor als ik dacht. Het voelt een beetje als een nieuw schriftje, waarin je op de eerste pagina netjes schrijft en daarna een grote kladwerk wordt.

Dus na dit weekend wordt het opnieuw een tijdsplanning maken. Wanneer besteed ik aandacht aan iets en hoe lang? Wat heeft prioriteit en wat kan wachten? Deze tijdsplanning is het belangrijkste wat ik nu moet doen… zodat ik er weer klaar voor ben!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *