Het was een enerverende week

Vorige week stonden de eerste twee live trainingsdagen op het programma. Ik moest daarvoor zowat naar de andere kant van Nederland, dus ik had twee hotelovernachtingen geboekt. Heerlijk even er tussenuit, tijd voor mezelf. Deze opleiding is een investering in mezelf en het is fijn om er even helemaal op te focussen zonder de dagelijkse beslommeringen er omheen. En in mijn eentje op mijn hotelkamer vond ik de rust die ik even goed kon gebruiken.

De andere kandidaten waren leuke en spontane dames en er was meteen een klik tussen ons allemaal. We kregen deze dagen heel veel informatie en het was heel erg leerzaam. Over hoe je een marktingfunnel maakt, welke tools je kunt gebruiken en hoe je een Plan van Aanpak maakt. En we zijn zelf aan de slag gegaan om te leren werken met Autorespond.

Ik vond het allemaal superinteressant en ik zie nu ook dat het allemaal niet heel moeilijk is. Je moet alleen goed nadenken over welke stappen je wil nemen en hoe dat je dat gaat inrichten en uitvoeren. Het was fijn om zoveel handvaten te krijgen waar ik later mee aan de slag kan gaan. De opdracht voor komende week is om met de opdrachtgever in gesprek te gaan om helder te krijgen wat haar strategie is en wat we hierin gaan doen de komende maanden.

Na twee dagen zat mijn hoofd helemaal vol met alle nieuwe informatie en kon er gewoon niets meer bij. Ik moest nog 150 km naar huis rijden en daarna was mijn batterij helemaal leeg. Gelukkig was het weekend. Ik zag ook wel een beetje op tegen de nieuwe week, want naast dat nu echt ging beginnen met de stageopdracht, zou ik ook gaan starten met een nieuwe opdrachtgever voor een groot project van 12 uur per week tot het einde van het jaar. Veel nieuwe werkzaamheden dus.

Helaas kreeg ik zaterdag minder goed nieuws. Het project was stilgelegd omdat een subsidie tegengehouden werd. Dus ineens stond ik er helemaal anders voor. Mijn volle agenda en mijn zekerheid qua omzet en inkomen voor de komende maanden vielen weg… Dat was een tegenvaller! Ik besloot om het me niet teveel aan te trekken en meteen aan de slag te gaan met het zoeken van nieuwe opdrachtgevers. Want ook dit hoort bij ondernemer zijn. Ik ga niet afwachten of het wel of niet doorgaat, dus actie!

Waar ik eerder oproepen voorbij liet gaan waar kennis van online marketing gevraagd werd, durf ik daar nu wel op te reageren. Na een paar weken in de opleiding weet ik dat ik het kan en dat het me gaat lukken. Wauw, zo snel gaat dat dus. Inmiddels heb ik er al een nieuwe opdrachtgever bij. Een van de andere kandidaten kwam in het weekend tot de conclusie dat ze niet kon beginnen aan de stageopdracht. Voor haar was het een moeilijke beslissing, voor mij een extra kans. Want mij werd gevraagd of ik deze opdracht over wilde nemen en dat wil ik graag. Dus ik ga nu met twee stageopdrachtgevers aan de slag! Deze week ga ik met allebei in gesprek om daarna het Plan van Aanpak op te stellen. Werk aan de winkel.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *