Frisse start!

Frisse start!

Afgelopen week kwam ik terug van vakantie. Twee weken stonden we op een camping aan de Franse westkust met vrienden. We hebben heerlijke weken gehad met prachtig weer, lekker aan zee – dus dobberen op een luchtbedje, forten bouwen in het zand, lezen op een handdoek met het zand tussen de bladzijden… Ik heb genoten!

Toen we na twee weken weer in de auto zaten richting Nederland, was dat echter ook prima. Het voelde voor mij heel anders nu ik op mijn werk én thuis nieuwe uitdagingen heb. Kom maar op met dat nieuwe jaar!

Op school ga ik, na jaren in groep 8 en 7/8 gewerkt te hebben, nu ook weer in groep 3/4 werken. Dat vind ik heel erg leuk. Met taal, lezen en schrijven kan ik daar mijn hart ophalen. Kinderen leren lezen vind ik een enorm voorrecht, er gaat een wereld voor hen open. Overal om ons heen zijn woorden. Op etalages, straatnaambordjes, stickers op auto’s en vrachtwagens, op het pak hagelslag dat op tafel staat, noem maar op. Langzaam maar zeker veranderen die tekens overal in woorden met betekenis, met samenhang.

Stel je voor dat je in Rusland langs een pand loopt. Je ziet binnen kappersstoelen, droogkappen, en wasbakken op een rijtje. Op het raam staat iets. Sommige letters herken je, heel veel ook niet. Uitspreken lukt dus niet. Je kunt best raden dat daar iets van “kapper” staat, maar zeker weten doe je het niet. Zo zal het voor kinderen ook zijn. En dan, langzaam maar zeker, krijgt alles een plekje in je hoofd. Niet meer raden, maar echt lezen! Alsof je wordt ingewijd in de betekenis van een geheimschrift. Geweldig, ik ga het weer meemaken.
In 7/8 kan ik verder met de helft van mijn cluppie van vorig jaar, dus dat is vertrouwd. En daar komen weer andere kinderen bij, die na groep 6 nu toch echt richting het voortgezet onderwijs gaan. Samen werken we daar rustig naartoe en het is zo mooi om ze te zien groeien!

Thuis kan ik me storten op mijn nieuwe onderneming. Doordat ik de laatste schoolweken niet veel gedaan had aan de opleiding en nu twee weken op vakantie was, loop ik natuurlijk behoorlijk achter op de voorgestelde planning. Ik vroeg me dan ook een beetje bezorgd af wat ik allemaal tegen zou komen als ik eenmaal weer zou opstarten, want ik heb natuurlijk nog wel een slag te maken!

Eenmaal weer begonnen, was ik eigenlijk snel gerustgesteld. De opleiding zit gewoon goed in elkaar en ik kan op mijn eigen tempo heel concrete stappen doorlopen. Je bent heel praktisch bezig: zakelijke mail aanmaken, zakelijke rekening openen, zorgen dat je goed verzekerd bent, boekhoudprogramma’s vergelijken, je agenda inrichten met de vaste afspraken en werktijden etc. Daarnaast wordt er in de filmpjes veel informatie gegeven over waar je aan moet denken en wat er zoal komt kijken bij een eigen bedrijf én krijg je allerlei handige tips.

Geen zorgen dus en als me toch iets niet lukt, heb ik mijn opleidingsgroep en de coaches altijd online dichtbij. Mijn schoonmoeder zou zeggen: superdeluxe!

2 Reacties

 1. ANS

  Leuk, Sabine. Nieuwe kansen! Komt goed!

  Antwoord
  • Sabine Averdonk

   Dank je, Ans!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *