Final!! En hoe nu verder??

The final!!

Yes!! ik ben aan het einde van de 10 weekse opleiding Virtueel Professional aangekomen. Net (hopelijk) alle modules afgerond en opdrachten ingeleverd.
Nu ben ik in afwachting van goedkeuring en dan mag ik mijn certificaat ontvangen!

En dan? Hoe verder?… het ziet er naar uit dat ik klanten moet gaan werven. En dat is toch het allerbelangrijkste! Zonder klanten geen omzet…

 

Naar buiten toe treden..

In mijn eigen netwerk weten weinig mensen over de opleiding die ik gedaan heb. Ook ben ik nog niet echt bezig geweest om te vertellen wat ik met mijn bedrijf wil bereiken en hoe. Het is zo klaar als een klontje dat ik hierover veel meer moet vertellen en uitleggen, zodat ik in januari 2019 mijn eerste klant kan binnenhalen. Dat is dan ook mijn eerstvolgende logische stap: naar buiten toe treden.

Dus ik dacht: laat ik gelijk van de gelegenheid gebruik maken en in deze blog hierover meer vertellen.

 

Marketingboodschap Deaf by Iris

Dan begin ik allereerst met mijn marketingboodschappen die ik tijdens de opleiding heb moeten formuleren.                   Met mijn onderneming Deaf by Iris wil ik:

  1. Ondernemers leren hoe hun onderneming toegankelijk gemaakt kan worden voor de 1,5 miljoen doven en slechthorenden in Nederland, zodat zij deze groep als klant binnen kunnen halen
  2. (Dove) ondernemers die moeite ervaren met de Nederlandse taal in woord en schrift ondersteunen, zodat zij hun eigen missie kunnen bereiken en meer klanten en omzet kunnen genereren.

Met mijn eerste boodschap wil ik graag een bijdrage leveren aan het toegankelijker maken van de Nederlandse samenleving voor doven en slechthorenden. Ik zal het uitleggen met een voorbeeld. Pas geleden was ik bij een bedrijf; groot gebouw met een bel en speaker aan de voorkant. Je moet dan aanbellen en je naam melden. Maar hoe moet je dat doen als je doof bent? Hoe weet je wat er aan de andere kant van de speaker gevraagd wordt? De persoon van dat bedrijf met wie ik had afgesproken, realiseerde zich dat plotseling: hoe kunnen dove mensen ons bereiken? Daarin kan ik adviserenmeekijken en meedenken.

Onderdeel hiervan is ook informeren over leven als doof persoon en Nederlandse Gebarentaal. Dit doe ik via trainingen, workshops en presentaties hierover.

Middels mijn tweede marketingboodschap wil ik ondersteuning bieden aan ondernemers (vooral dove maar ook horende ondernemers) die het lastig vinden om met taal bezig te zijn. Die uren zitten te zwoegen op een tekst voor een nieuwsbrief of berichtje voor de social media. De ondernemers die graag blogs willen plaatsen maar daar zelf niet aan toekomen. En hiernaast bestaat mijn aanbod ook ondersteuning en assistentie bij het dagelijks management en communicatie binnen de onderneming. De ondernemers kunnen dan meer datgene doen waar ze goed in zijn en waar hun passie in ligt.

Meer informatie?

Hopelijk heb je een beetje een indruk kunnen krijgen wat ik wil gaan doen. Mocht je nu nieuwsgierig zijn geworden en meer willen weten hierover, dan kun je mij gerust een mail sturen: deafbyiris@gmail.com met verzoek om meer informatie.

En wie weet ben jij dan wel mijn nieuwe klant in 2019… 🙂

 

1 Reactie

  1. Coby Hoekstra

    Tof Iris, ziet er goed uit. Mooie plannen. Volgens mij ga jij het nog heel druk krijgen.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *