Fietsen, doortrappen en loslaten

Deze week zijn veel afzonderlijke dingen gepasseerd die dan ineens met elkaar in verbinding staan, toeval of niet? 1 van die dingen is dat ik ‘zomaar’ een halve eeuw op deze aarde besta. Ik heb door die jaren gefietst alsof een lichtflits. Want het leven is als een fietstocht, zonder te trappen kom je nergens – een spreuk via Dagelijkse gedachte kwam op mijn pad.  En zo fietste ik ook door de module heen die deze week ontvouwde in de online leeromgeving. Het lesmateriaal toegespitst op de opstartfase en het goed inregelen van allerlei zaken met de opdrachtgever. Hoe fijn is het dat ik zo perfectionistisch ben dat ik dat al voor mezelf en in (werk)situaties doe. Ik ben georganiseerd, planmatig, vraag door, pak door en maak altijd notities. Het liefst altijd in control. Dat kan en doe ik allemaal om tijd efficiënt en effectief te benutten.

Maar perfectionisme heeft een keerzijde. Hoe lastig is het de controle los te laten, zoals afgelopen weekend. Het vieren buiten de deur – ons Samen 100 feest, want mijn man hoort sinds kort ook bij de 50+ – heeft voor- en nadelen. Ik gaf de organisatie uit handen. Ik was niet in control. En toch is ons Samen 100 feest een fantastisch feest geworden. Dus loslaten kan (ik) prima en is perfect, ook als het een beetje anders loopt. De blog van Petra die deze week mijn aandacht trok, deed mij realiseren dat het alleen maar tijd kost wanneer je alles perfect wil hebben. Perfectionisme en dus niet willen loslaten blokkeert, ook je eigen ontwikkeling.

Daarom ga ik lekker perfect genieten van het zomerse weer, een paar weken zonder modules, zonder opleiding. En ik laat de controle (bijna) los. En ik neem het volmaakt onvolmaakte zoals het komt.

4 Reacties

 1. Lucia

  Mooi geschreven en zo ontzettend waar!

  Antwoord
  • Lenie van der Zande

   Herkenbaar of niet? Dank je wel!
   Lenie

   Antwoord
 2. Tiny Bouw

  Wat een mooi verhaal vol met waarheden. Je bent erg positief bezig, op allerlei manieren. Geweldig! Ga zo door, we zien en spreken elkaar binnenkort.

  Antwoord
  • Lenie van der Zande

   Dank je wel voor de complimenten Tiny! Ik ga heel graag het gesprek met jou aan om te onderzoeken wat ik voor je kan doen. Fijne vakantie! Lenie

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *