En dóór!

De afgelopen week is weer ontzettend snel voorbij gegaan. Voor deze blog vroeg ik me echt af wat ik moest gaan schrijven. Waar lag de nadruk op, deze week? Wat was er typisch, verrassend of leuk? Ik heb ‘gewoon’ gewerkt op school. Het was druk, maar gezellig en deze week stonden elke dag naschoolse overleggen gepland. Er gebeurt op school elke dag wel iets typisch, verrassends of leuks. Daarnaast draait mijn hoofd overuren met het nadenken over ons huwelijk dat ergens in de zomer gaat plaatsvinden. Wat veel keuzes zijn er te maken!

Maar voor deze blog wil ik me natuurlijk vooral richten op wat met de opleiding en het opzetten van mijn eigen onderneming te maken heeft. Wat heb ik deze week voor mijn opleiding gedaan? Niet zo heel veel, ik had niet zoveel tijd. Dat balkje staat nu op 61% omdat ik een verslag terug heb gekregen. +2%, joehoe. Maar nu bedenk ik me dat ik toch bijna iets heel belangrijks was vergeten: ik heb deze week namelijk een start gemaakt met mijn eerste betaalde opdracht!

Uit mijn laatst gevoerde onderzoeksgesprek is een opdracht gerold. Supergaaf dat deze bevriende ondernemer mij het gunt om eens uit te proberen hoe het zit met tijd inschatten, offreren en daadwerkelijk aan de slag gaan. Ik mag een door hemzelf geschreven reader redigeren. Waar hij input heeft geleverd op de inhoud, mag ik nu aan de slag met d’s en t’s, komma’s en punten, verwijswoorden en al dat gezemel – in de ogen van sommigen althans. Ik vind het heerlijk!

Ik merkte meteen dat ik het nog heel moeilijk vind om in te schatten hoe lang ik over zo’n taak ga doen. Oefening baart kunst, dus toch maar een inschatting gemaakt op basis van een paar proefpagina’s en een voorstel gedaan. Hierop reageerde hij positief en dus kon ik aan de slag!

Toen ik hier woensdag mee bezig was, voelde dat toch wel geweldig. Dat hier vraag naar is en dat dit een deel van mijn werk kan zijn vind ik nog steeds super. En in tegenstelling tot het begin van mijn traject gelóóf ik het nu ook steeds meer. Hoe gaaf is het, dat je iets kunt verdienen met werk dat je leuk vindt en dat je vanuit huis kunt doen?

Een mooi inzicht zo aan het eind van mijn blogperiode voor de Academie. Vol vertrouwen ga ik het laatste stukje van de opleiding in. Super dat jullie met mij hebben meegelezen en -geleefd. Ik heb heel veel positieve reacties gehad, dat geeft echt een fijn gevoel. Ik ga dat balkje vol krijgen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *