Een eigen bedrijf, ieder steentje is onderdeel van…

Bij ons thuis, is een verbouwing gaande, onze garage en bijkeuken zijn bijna klaar. Het was een heel proces, wat begon bij het maken van een plan, het uitgraven en storten van de fundering. Met ieder onderdeel komen we weer een stap dichter bij het einddoel: een functionele garage en bijkeuken. Langzaam maar zeker wordt het een geheel wat vorm krijgt.

Zo ook de ontwikkeling van mijn eigen bedrijf, met iedere stap die ik zet zie ik hoe mijn bedrijf vorm krijgt. Iedere module van de opleiding ‘binnen tien weken je eigen Virtueel Professionele bedrijf’ draagt bij aan stevige en solide fundering voor mijn bedrijf. Bij iedere module leer ik wat nieuws krijg ik inspiratie, ideeën en kom ik weer een stap verder.

Bedrijfsnaam

Een belangrijk en één van de eerste onderdelen in module 1, is het besluiten welke bedrijfsnaam je gaat gebruiken.

Het bedenken van een bedrijfsnaam is geen hogere wiskunde zou je zeggen. Toch moet ik zeggen dat ik dit best wel lastig vond. Je ziet overal bedrijfsnamen die echt super slim zijn. Hoe kom ik op net zo’n slimme bedrijfsnaam als anderen? Vooral eentje die toepasselijk is voor de branche en mijn doelgroep?

Wat betreft een naam ging het nog tussen twee koplopers, Sybesma Support en JJ’S Support.  Ik wilde toch graag mijn eigen naam integreren in mijn bedrijfsnaam.
Uiteindelijk door te sparren met mensen in mijn omgeving heb ik besloten dat mijn bedrijf JJ’S Support gaat heten. Ik kan niet zeggen dat ik het een super slimme naam vind, maar voor mij is hij goed.
JJ staat voor Johanna Jildau, mijn voornamen. Support staat voor wat ik ga doen, namelijk ondersteuning bieden. Mijn slogan is Helpt Ondernemers.

Ik heb er bewust voor gekozen om de naam van mijn bedrijf wat breder te houden dan alleen assistent. Dit maakt het voor mij makkelijker om in de toekomst een switch te maken naar andere werkzaamheden mocht ik dat willen.

Netwerken

Op LinkedIn ben ik veel aan het linken. Ik hoor van andere Virtueel Professionals(VP’s) dat het handig is om te linken zodat je op de hoogte te blijft van ontwikkelingen en daarnaast om tips te krijgen via Social Media kanalen en het VP netwerk wat er al is.
Het lijkt mij interessant om van een andere VP’s te horen wat hun ervaringen zijn en om daar van te leren. Door de ervaringen en tips van andere VP’s denk ik ook mijn strategie beter te kunnen bepalen over benadering van de doelgroep.
Zeker voor de toekomst van mijn bedrijf is netwerken van belang.

Comfortzone

Merkbaar is dat ik nu een grote ontwikkeling doormaak. De acties die ik onderneem zijn veelal buiten mijn comfort zone. Zoals de interviews met de ondernemers in mijn doelgroep die deze week zijn, in het vorige blog benoemde ik al dat ik het erg spannend vind. 

Ook voor het ‘out of the blue’ bellen van ondernemers in mijn doelgroep moest ik zeker een drempel over. Wat een overwinning nu ik het eenmaal heb gedaan!
In het volgende blog laat ik weten hoe de gesprekken met de ondernemers zijn verlopen….

Inspiratie

Ik vind scheurkalenders met spreuken een mooie manier om iedere keer weer aan het denken te worden gezet en inspiratie te krijgen. Het doet je nadenken over de zin van het leven, omgang met andere mensen en levensgeluk. Voor mij is werk- en levensgeluk heel erg belangrijk. Ik wil gelukkig worden van mijn werk en ga dit vinden in het VP-schap (dat is mijn overtuiging).

Onderstaande spreuk kwam ik onlangs ergens tegen:

Het is aan jou om je leven steen voor steen op te bouwen. Een ander kan een steentje in jou doen verleggen – zoals iemand het zo mooi eens tegen mij zei – maar bouwen dat doe je zelf! Het is aan jou om het vorm te gaan geven en een stevige solide fundering te bouwen. Dit geldt net zo voor je eigen bedrijf, jij bent diegene die jou bedrijf maakt of breekt.

Waar word jij door geprikkeld en wat doe je daar mee? Waar word jij blij of gelukkig van?

1 Reactie

  1. Gryt Veenstra

    Informatief en toch persoonlijk

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *