Een ambassadeur

De uiterste inschrijfdatum voor het volgende startmoment van de opleiding nadert snel. En ik merk dat ik graag zoveel mogelijk collega VP’s of MKB-medewerkers wil vertellen hoeveel de opleiding Virtueel Succes voor mij heeft betekent. En zoals in de NS-reclame, ineens weet je het: ik ben een ambassadeur!

Die term komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. We hebben er in de huidige module uitgebreid over gesproken toen de klantreis aan bod kwam. Wie zijn de mensen die anderen vertellen over hun ervaringen? Dat zijn niet de mensen die je beoordelen met een 6 of een 7. Nee, het zijn juist de onvoldoendes of de 9 en 10-en die de moeite nemen om over jou(w product of dienst) te praten! Zonder dat ik het zelf in de gaten had, geef ik Petra Fehring dus een 9 of een 10.

Want wat heb ik veel geleerd, wat heb ik een mooie weg afgelegd sinds ik Petra heb ontmoet vorig jaar mei. Laat ik eens focussen op de start van mijn Virtueel Succes. Binnen een paar dagen eigenlijk heb ik besloten om toch al in januari te starten met de module Online Marketing&Sales. Ik wist niet alles over wat ik kon verwachten, maar ik wist wel dat ik graag wilde leren hoe ik ondernemers kon helpen met hun zichtbaarheid.

  • Hoe leer ik denken als ondernemer?
  • Hoe leer ik me verplaatsen in de doelgroep van deze ondernemer?
  • En hoe zit dat als je een eenpitter (zzp’er) hierbij helpt of een MKB-bedrijf?

In het eerste halfjaar kreeg ik natuurlijk antwoorden op die vragen. Ik leerde de theorie toepassen in de praktijk door middel van een stage van een paar uur per week. Ik leerde ook mijn eerdere marketingervaring hergebruiken zodat het relevant werd voor mijn opdrachtgevers.

Nu in de tweede module ben ik een stapje dieper in de organisatie gegaan.

  • Hoe zijn de processen bij een onderneming?
  • Hoe kan je snel en efficiënt sturen in processen zodat de ondernemer/het MKB-bedrijf er snel of op de langere termijn resultaten merkt?
  • Hoe kan je (klanten)service verwerken in alle facetten van een onderneming?

Voor deze module heb ik zelfs 2 stageopdrachtgevers: 1 zelfstandige ondernemer en 1 MKB-bedrijf. Een werknemer van het MKB-bedrijf had deze module ook kunnen volgen. Daarvoor hoef je geen VA of VP te zijn. En dat vind ik ook zo waardevolle op deze opleiding. Als je verschil wilt en mag maken binnen een bedrijf (klein of groot). Deze opleiding kan je verder helpen, want een professional die weet hoe relevante kennis toe te passen is, kan elk bedrijf gebruiken.

P.S. Geïnteresseerd geraakt? Maak dan een afspraak met Petra of één van haar teamleden. Je kan een vrijblijvend gesprek aanvragen om te checken of het ook iets voor jou is. (sorry als deze blog leest als een verkooppraatje, maar als ambassadeur moest ik dit even kwijt ?)

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *