Petra Fehring | 26 oktober 2021

Durf jij om hulp te vragen?

Durf jij om hulp te vragen

Een uitdagende klus met nieuwe taken en tools

Je hebt een nieuwe opdrachtgever. Het is een uitdagende klus. Er komen allemaal nieuwe aspecten naar boven. Onderwerpen waar je niet eerder zelf mee aan de slag bent gegaan. Online tools die je niet eerder gebruikt hebt.

Kortom: een enorme UITDAGING (ja, met hoofdletters!)

Het is echt zwoegen en zweten. Pfff, klopt het wel wat ik allemaal doe? Gaat het wel goed zo? Of zou ik toch niet beter…. Of nee toch maar bij mijn eerste plan blijven. Hmmm… zou dit de beste manier zijn om dit aan te pakken? Hebben andere VA’s net zoveel tijd hiervoor nodig als ik?

AARCHHH!! Gaat het wel goed???

Wat is dat toch dat we altijd denken dat we ‘het’ allemaal zelf moeten kunnen en weten. Dat we geen hulp durven in te schakelen? Dat we gewoon doorgaan ook al loopt het niet lekker?

Je doet jezelf tekort

Wanneer je niet om hulp durft te vragen, doe je jezelf te kort. Je ploetert te lang door waardoor je enorm veel tijd, geld en energie verkwist. Je steekt teveel tijd in werkzaamheden die niets opleveren. De kans op fouten is aanwezig. De kans dat je er mismoedig van wordt of zelfs gefrustreerd raakt, is aanwezig. Hoe zonde is dat!

Ik weet niet hoe jij dat ziet, maar ook jouw tijd is kostbaar. Daarom moet je ook daarin ondernemerschap tonen. En dat betekent zelf in actie komen om het tij te keren.

Wat bedoel ik daarmee?

Ondernemerschap staat synoniem aan zelfstandig zijn en eigen verantwoordelijkheid nemen. In alles wat je doet, moet je je eigen leiderschap tonen. In actie komen. In staat zijn om keuzes te maken. Om die stappen te zetten die voor jouw bedrijf, jouw klanten en voor jezelf belangrijk zijn.

Succesvol in je bedrijf zijn niet vanzelf gaat. En als zelfstandige ben jij jouw bedrijf. Dus als jij merkt dat iets anders moet of niet goed loopt, dan zal je daarin actie moeten ondernemen. En dan is hulp vragen juist heel slim.

Projectbureau

Overigens is dat ook een van de redenen waarom we een Projectbureau opstarten: om alle kennis en kunde van de Virtueel Assistenten en Professionals bij elkaar te brengen. Zodat we elkaar makkelijker weten te vinden. Samen kunnen werken aan opdrachten. Maar ook om met elkaar te sparren en van elkaar te leren. Hoe fijn als je het niet meer alleen hoeft te doen.

Tijdens het Virtueel Professionals Event op 18 en 19 november a.s. gaan we van start. Je ontmoet je collega’s van het Projectbureau. We gaan samen plannen smeden. En zorgen dat je daarna direct zichtbaar en gevonden kunt worden door ondernemers die op zoek zijn naar verschillende experts. Omdat ook zij verschillende vragen en wensen hebben 😉

Ben je erbij?