Strategisch Succes: doorgroeien naar Virtueel Manager

Leer strategische en bedrijfsmanagement vaardigheden, zodat je op management level bedrijven helpt met doorgroeien.

Strategisch-succes

Toe aan een volgende stap?

Leer strategische en bedrijfsmanagement vaardigheden

 • Ben jij minimaal een jaar als Virtueel Assistent / Virtueel Professional aan de slag en ben je toe aan een volgende stap?
 • Of werk je minimaal een jaar bij je MKB werkgever in een ondersteunende functie en ben je toe aan een nieuwe rol?
 • Wil je jezelf verder ontwikkelen?
 • Zie je mogelijkheden voor je opdrachtgevers, maar weet je niet goed hoe je hen daarin kunt adviseren?
 • Wil je van een uitvoerende rol naar een overkoepelende of managementrol waarbij je voor opdrachtgevers een strategisch sparringpartner wordt?

De opleiding Strategisch Succes bestaat uit verschillende onderdelen waarin je strategische en bedrijfsmanagement vaardigheden leert.

De SOM7® methode vanuit managementoogpunt gezien. Met deze expertise kun je de overstap maken naar opdrachtgevers / werkgevers die qua bedrijfsgroei beland zijn in de derde fase: opschalen. Het doel is dat je je opdrachtgever / werkgever volledig ontzorgt door het managen van alle operationele taken, het aansturen van teamleden en overall inhoudelijk kunt adviseren. Je bent de rechterhand van je opdrachtgever en met jouw strategische inzichten een volwaardig sparringpartner.

Strategisch Succes

Certificeringsopleiding

Voor VA's en VP's die door willen groeien naar Virtueel Manager / Online Bedrijfsmanager

Ben jij een zelfstandig Virtueel Assistent / Virtueel Professional en:

 • Ben je toe aan een volgende stap en wil je jezelf verder ontwikkelen?
 • Zoek je naar een manier om met jouw bedrijf te groeien?
 • Wil jij alleen nog maar werken voor opdrachtgevers die minimaal een paar ton omzet draaien en écht groeien?

Of werk je in loondienst voor een snel groeiende ondernemer en wil je van een uitvoerende rol naar een managementrol waarbij je voor opdrachtgevers / werkgever een strategisch sparringpartner wordt?

 • Heb je behoefte aan een grotere rol in het (online) bedrijf van je opdrachtgevers / werkgever?
 • Overzie jij het groter geheel en merk je dat je opdrachtgever / werkgever verzandt in de operationele taken?
 • Vind je samenwerken in een team heerlijk en wil je niet langer alleen ondersteunen?
 • Zie je optimaliseringskansen bij opdrachtgevers / werkgever maar zoek je naar vaardigheden hoe dit naar hen te onderbouwen?
 • Heb jij behoefte aan kennis hoe opdrachtgevers / werkgever te adviseren en te begeleiden bij hun volgende stap?
 • Vraag je je af hoe jij zelf de stap zet van uitvoerend- naar managementniveau?
 • Wil jij werken aan persoonlijk leiderschap?

Dan is dit de opleiding én het moment voor jouw (bedrijfs)groei!

Wat houdt werken als Virtueel Manager in?

Trainer Angelique van der Meyden

Bekijk het interview met Angelique over haar werkervaring als Virtueel Manager. Wat doet ze? Voor welke bedrijven werkt ze? Waar is vraag naar in de markt?

3 thema's van elk 3 maanden

Wat ga je leren tijdens de opleiding Strategisch Succes?

De 3 onderdelen hebben elk een ander thema en leerdoel. Ben je zelfstandig ondernemer? Dan adviseren we je alle drie onderdelen te volgen waardoor de doorlooptijd van de opleiding in totaal 9 maanden is. Werk je in loondienst? Dan volstaat deel 1 en 2 en is de doorlooptijd 6 maanden.

Deel 1

Strategisch plan opstellen

Je gaat een strategisch plan opstellen waar je bij de opdrachtgever / werkgever direct mee aan de slag gaat. Dit plan bevat alle onderdelen die bijdragen aan het doel van de ondernemer. Van de pijplijn met nieuwe prospects vullen tot aan het optimaliseren van de marketing- en salesprocessen. Je ontdekt welke strategie optimaal bij het bedrijf werkt. Hoe je dat kunt meten, zodat je tijdig kunt bijsturen.

Daarnaast leer je de diensten en processen in het bedrijf optimaal te systematiseren zodat de gehele operatie soepel verloopt. Dit systematiseren is op een hoger niveau dan de opleiding Operationeel Succes. We behandelen dienstenaanbod en businessmodellen, zodat we kunnen bepalen waar nieuwe strategische mogelijkheden liggen. Jij gaat de organisatorische aspecten rondom eventuele nieuwe diensten managen.

Een ander onderdeel is inzicht krijgen in de cijfers zodat er een strategisch prijsbeleid gevoerd wordt. Waar kan op bezuinigd worden? Welke systemen helpen daarbij? Zegt dat iets over budgettering of is de tariefstelling niet correct et cetera.

Belangrijk onderdeel is tevens hoe jij krachtig, met zelfvertrouwen en onderbouwd de ondernemer adviseert. Hoe je hem of haar in beweging krijgt en houdt, zodat de gekozen strategie wordt gevolgd, de bijbehorende acties worden uitgevoerd en dat (sub)doelen worden bepaald en gehaald.

Deel 2

Bouwen van een team

Het managen en coördineren van het team is een wezenlijk onderdeel van een bedrijf in opschalingsfase. Aan de hand van het organigram van het bedrijf worden de rollen ingevuld door teamleden of derden die een inhoudelijke rol hebben in het leveren van de diensten.

Jij ontdekt hoe je een team samenstelt, werft, leidt, coacht, managet en inzet om zo de gewenste en overeengekomen resultaten te behalen. Je zorgt dat de ondernemer stapsgewijs uit de operatie gehaald wordt en hierdoor vrijgespeeld wordt om te kunnen focussen op verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Voor de zelfstandigen is dit ook interessant als je vanuit jouw bedrijf een eigen team om je heen wilt bouwen.

Deel 3

Ontwikkelen eigen Virtueel Management bedrijf

Je kiest bewust voor de volgende stap in jouw bedrijf en maakt een plan om de ontwikkeling te realiseren. Wat is jouw ideale VM-rol? Er zijn meerdere mogelijkheden en je gaat onderzoeken waar jouw wensen liggen.

Je leert de mogelijkheden rondom jouw eigen aanbod en de wijze waarop je niet alleen met je bedrijf, maar ook met je inkomsten kunt groeien. Je verdiept je in de verschillende verdienmodellen en kiest de variant die bij jou past. Je krijgt inzicht in de leidraad in je leven, wat je wilt bereiken met je bedrijf, wie je wilt zijn en wat je belangrijk vindt, zodat op basis hiervan keuzes worden gemaakt, grenzen worden bewaakt, nieuwe stappen worden gezet. Je gaat op een effectieve manier om met de belemmeringen die vooruitgang in de weg staan, zoals twijfel, uitstelgedrag, stress, faalangst, druk, perfectionisme en kritiek.

Met behulp van tijd- en energiemanagement in combinatie met jouw unieke levensleidraad creëer je balans tussen je bedrijf en je privéleven. Hierdoor hou je voldoende ruimte en tijd over voor je eigen ontwikkeling, fitheid en gezondheid.

Interview na deel 1 van de opleiding

Brenda Koudijs

Waarom heeft Brenda voor deze opleiding gekozen? Hoe heeft ze de praktijkopdracht van deel 1 ervaren? Luister naar het interview om een beter beeld te vormen hoe ze hiermee verder kan.

Interview na deel 2 van de opleiding

Brenda Koudijs

Ook over praktijkopdracht van deel 2 vertelt Brenda wat ze geleerd heeft. Welke taken komen er bij kijken? Waar ligt de urgentie? Hoeveel budget is er beschikbaar? Welke teamleden heeft de ondernemer nodig? Luister wederom naar haar ervaring.

Praktische informatie

Starten met de opleiding

Startdata

Deze opleiding start 2x per jaar, nl. in

 • Januari
 • September

Belangrijke data voor de eerstvolgende groep / onderdeel 1 Strategisch plan opstellen (de overige onderdelen volg je in de kwartalen daarna).

 • Startdatum online leeromgeving 15 januari 2024
 • Live trainingsdagen op 1 en 2 februari en op 15 maart 2024

Je kunt je uiterlijk t/m 2 weken voor startdatum inschrijven voor de eerstvolgende groep.

Locatie live dagen

De training vindt plaats in de regio Utrecht/Amersfoort. De exacte locatie geven we t.z.t. door. Wij selecteren in ieder geval een locatie dat goed bereikbaar is.

Bonussen

Naast het reguliere programma met online lessen en per onderdeel 3 live trainingsdagen krijg je de volgende extra’s:

 • 2 individuele telefonische coaching/adviesgesprekken van 45 minuten (per onderdeel) om jouw eigen vraagstukken voor te leggen en te bespreken.
 • Checklists, formats en sjablonen voor de diverse stappen die je gedurende de training en bij het werken met je opdrachtgever / werkgever nu en in de toekomst kunt gebruiken t.w.v. € 497,-.
 • Bij onderdeel 3 overeenkomsten van opdracht en algemene voorwaarden behorende bij de verdienmodellen vanuit de nieuwe rol als VM voor het vastleggen van de afspraken met opdrachtgevers én teamleden die je zelf wilt inhuren t.w.v. € 797,-.
 • Het SOM7®-spel wat je helpt om samen met de opdrachtgever / werkgever en eventuele teamleden te onderzoeken welke stappen je kunt zetten om het bedrijf online in de markt te profileren en welke andere onderdelen je binnen het bedrijf kunt oppakken conform de SOM7®-methode t.w.v. € 197,-.
 • 50% korting op een jaar lidmaatschap van het Projectbureau Virtueel Professionals waar je zowel opdrachten kunt werven als aangesloten bent bij een netwerk van gelijkgestemde collega’s t.w.v. € 150,- (jaar lidmaatschap kost € 300,-).
Virtueel manager Strategisch Succes

Word rechterhand van je opdrachtgever / werkgever

Wat levert de opleiding Strategisch Succes jou op?

Na deze opleiding kun jij je profileren als Virtueel Manager die strategisch met de ondernemer meedenkt en -werkt op het gebied van:

 • Aanscherpen van marketing- en salesprocessen op basis van de hoeveelheid prospects
 • Pijplijn met prospects vullen en warm houden
 • Financiën m.b.t. ROI bijhouden, analyseren en adviezen geven
 • Operationeel management rondom diensten en overige taken in het bedrijf optimaliseren waardoor teamleden zelfstandig aan de slag kunnen en kosten bespaard worden
 • Businessmodellen inzetten en kennen om nieuwe diensten te ontwikkelen
 • Teamleden werven en aansturen
 • Projectmanagement van alle nieuwe ontwikkelingen

Je werkt op het niveau dat je deze vraagstukken van de ondernemer overneemt. Je begrijpt waar de ondernemer naar toe ontwikkelt, waarom, wat de strategie daarachter is. Jij ontwikkelt daarin mee. De ondernemer kan alle ideeën met jou bespreken en jij implementeert de vervolgstappen en signaleert op voorhand wat aangescherpt moet worden.

Als zelfstandig Virtueel Manager ga je op deze nieuwe wijze je diensten leveren en je verhoogt je tarief door de vernieuwde expertise. De nieuwe kennis en het certificeringsniveau van de opleiding Strategisch Succes geeft je een expertstatus in de markt. Hierdoor onderscheid je jezelf als strategisch en bedrijfsmanagementspecialist.

Ben je werknemer? Dan ben je door de vernieuwde kennis en vaardigheden interessant voor de arbeidsmarkt. Jij speelt je werkgever vrij van alle operationele processen en managet het team waardoor het bedrijf klaargestoomd wordt voor verdere groeien en de overheadkosten binnen de perken blijven.