Druk druk druk

De afgelopen week was echt idioot druk. Ik moest het weekend echt letterlijk bijtanken. En ook toen had ik twee verjaardagsfeestjes. Soms lijkt het alsof alles tegelijkertijd komt. Ken je dat? En ik ben vrij spontaan, dus soms zeg ik ‘ja’ voordat ik heb nagedacht. Ik vind ook zoveel dingen leuk!

Zoals de hulpvraag die ik ontving via mijn schoonzus, die een bevriende recruiter had gesproken. Deze recruiter zocht een directiesecretaresse/ personal assistant die veel ervaring had met het ondersteunen van meerdere directieleden bij grote (internationale) bedrijven en daarbij beleidszaken afwisselende met een grote verscheidenheid aan uitvoerende taken. Zij had namelijk een cliënt die heel graag die kant op wilde. Of ik een keer met haar wilde gaan sparren? Om te vertellen wat ik doe, welke achtergrond ik heb en wat mijn functie inhoudt. ‘Natuurlijk’ roep ik dan meteen. En dat ga ik ook echt doen. (Maar nu even niet)

Of dat telefoontje die ik twee weken geleden kreeg van een oude kennis. Deze kennis had vernomen dat ik een eigen bedrijf was gestart naast mijn loondienstbaan (heel veel mensen hebben toch blijkbaar mijn interview wel gelezen. Dat hoor ik dan terloops als ik ze toevallg spreek…) en ze wilde daar graag eens over kletsen, onder genot van een bakkie leut. Ze zat zelf momenteel in een impasse en wist niet goed welke kant ze op wilde qua werk. Tja, als ik iemand kan helpen of inspireren, zeg ik geen nee. Hoppa, weer een date.

Dus afgelopen woensdagmiddag – mijn vrije dag (en dan verslaap ik me ook nog voor de yoga!) – ging ik bij haar op de koffie. Het was erg gezellig, maar ik was zo drie uurtjes verder. Balen, want ik moest nog wat aan mijn opdracht doen (mijn eerste en nog enige opdracht, dus die moet ik koesteren), de hond moest nog uit, ik moest de was nog doen, bedden verschonen en koken. ‘S avonds had ik een gesprek op school over mijn jongste kind en ik moest de agenda voor de bestuursvergadering van de ondernemersvereniging ook maken en versturen. Aaargh….waarom zit er zo weinig tijd in een dag?

De dag erop moest ik weer gewoon werken. En het is op kantoor ook enorm druk. De kerstviering komt eraan (die regel ik), de kerstpakketten moeten geregeld worden, komende week is er een internationale marketingmeeting waar ik alle faciliteiten voor regel, mijn contactpersoon van ons zakelijk reisbureau komt langs om het jaar te evalueren en er komt een grote internationale beurs aan die ik organiseer. O, en of ik deel wil nemen aan een projectgroep over duurzaamheid. Dat is interessant, dus wat zeg ik dan…Ja, natuurlijk!

Ik vertrok iets eerder van mijn werk omdat ik van 16:00 uur tot 22:00 uur (best lang!) een leuk, interessant lokaal ondernemersevent ging bijwonen met een hapje en een (alcoholvrij voor mij) drankje, heerlijk buffet, enkele workshops, netwerkmomenten en inspiratiesessies. Het was geweldig! Maar erg druk en ik was nadien dan ook ka-pot!

Vrijdag heb ik letterlijk vrij genomen om bij te tanken. Van tevoren wist ik dat het nodig zou zijn. Uitslapen, in bad, wandelen met de hond, boekje lezen…..dat was een goede beslissing van mij. Ik moet bekennen dat ik ooit – begin twintig was ik pas – een ‘volle emmer’ heb gehad doordat ik me helemaal verloor in mijn werk (zo noemde de bedrijfsarts dat toen, je emmertje is vol;) waarbij ik een paar lange weken heb thuisgezeten en niets meer uit mijn handen kon krijgen. Ik word soms ‘te’ enthousiast en ben dan ‘te’ betrokken. Dat emmertje..dat gebeurt me niet nog een keer hoor, geloof me. Maar ik moet toch nog weleens teruggefloten worden. En vaak ziet mijn partner het eerder dan ik wanneer ik weer aan mijn taks zit. Beetje jammer…

Grappig eigenlijk, als VA/PA help ik andere mensen door ze te ontlasten, maar het is voor mezelf ook steeds een uitdaging om de juiste balans te bewaren. Loondienst en ondernemerschap combineren naast een gezinsleven is superleuk en leerzaam maar ook best pittig. Ik klaag niet hoor, ik kies er zelf voor, maar ik ben wel benieuwd hoe andere mensen dat doen die in een soortgelijke situatie zitten. Any tips?

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *