Doelen stellen om focus te houden!

Het tweede kwartaal zit erop; het is echt voorbij gevlogen. Inmiddels ben ik alweer een half jaar ondernemer, zit ik op de helft van de opleiding Virtueel Succes, module Online Marketing en heb ik 10  blogs geschreven en 1 video- interview gegeven. Wat gaat de tijd toch snel! Nog 4 weken en dan heb ik lekker vakantie!

Doelen stellen
Het tweede kwartaal had ik mijzelf de volgende doelen gesteld :

  1. De opleiding succesvol afronden.
  2. Nog een klant erbij.
  3. Meer online zichtbaarheid, zodat ondernemers weten dat ik er ben en wat ik doe!

Terugblik
Met het eerste doel ben ik nog volop bezig. Ik ben druk aan de slag met de online lessen en trainingen. En uiteraard met de werkzaamheden bij mijn stageopdrachtgevers. Het Plan van aanpak is uitgeschreven. Het is nu zaak om alles uit te voeren en te zorgen dat de planning wordt gevolgd om uiteindelijk ook de doelen van de ondernemer te behalen. Het tweede doel is bereikt, ik heb een klant erbij. Tenslotte wordt ook druk gewerkt aan mijn eigen online zichtbaarheid. Ik laat mijzelf zien op de social media kanalen via deze blog. Ik kijk tevreden terug op het tweede kwartaal.

Nieuwe doelen stellen voor het derde kwartaal
We staan aan het begin van het derde kwartaal dus is het tijd om nieuwe doelen te stellen. Het eerste doel is de opleiding Online Marketing succesvol af te ronden. In september hebben wij de certificeringsweek; als je deze behaalt kun je de opleiding afronden. Het tweede doel is nog steeds blijven werken aan mijn online zichtbaarheid. Eigenlijk houdt dit nooit op en blijft het altijd doorlopen. Het derde doel is nog een klant erbij.

Focus
Voor mij werkt het prettig om doelen te stellen. Zo houd ik de focus op mijn bedrijf. Dat geldt ook voor mijn opdrachtgevers. Samen hebben wij doelen gesteld. Zo weet iedereen waar hij/zij naar streeft. Je zet de grote stip op de horizon en in kleine stapjes werk je ernaar toe. Je kunt niet in één keer naar de top. Als ondernemer moet je een lange adem hebben. Stel daarom reële doelen voor jezelf maar die wel nét genoeg uitdaging hebben! En geef niet op! Als ondernemer moet je doorzettingsvermogen hebben. Het is niet altijd even gemakkelijk. Het gaat echt met vallen en opstaan. Maar dat is niet erg, daar leer je alleen maar van. Het ondernemen is één groot leerproces. Houd het doel voor ogen en de reden waarom je voor het ondernemerschap hebt gekozen, dan ben ik ervan overtuigd dat het goed komt!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *