Dobberen en mijzelf prikkelen

Mijn onzekerheid komt om de hoek kijken… Maak ik de juiste keuzes? Doe ik het wel goed? Ben ik op de goede weg? Vergeet ik geen belangrijke dingen? Oh, die mensen zijn sceptisch…zou ik het wel kunnen? Dit aapje op mijn schouder is een hardnekkige. Waar voor mijn gevoel de andere cursisten als een speer gaan heb ik nu een beetje het idee aan het dobberen zijn.

Dus ik heb een afspraak gemaakt met een ervaren VA om eens een ochtend met haar mee te kijken. Wat super lief! Gewoon een onbekende die vorig jaar de opleiding heeft afgerond en nu dus mooie opdrachtgevers heeft. Ik mag gewoon met haar meekijken! Een wildvreemde, die bereid is mij op weg te helpen, me dingen wil uitleggen en meteen al met mega goede tips aankwam. Ben blij dat we deze afspraak gemaakt hebben. Zij kan mij vast weer wat houvast geven.

Ook een afspraak gemaakt met een aantal personen van de opleiding uit mijn regio. Gewoon even kletsen en ervaringen delen. Ook fijn dat die gepland staat, dat geeft me ook weer vertrouwen dat het goed komt. We zijn niet alleen in de opleiding want de lijntjes zijn kort en in de discussiegroep kunnen we alles met elkaar delen. Maar toch voelt het soms een beetje eenzaam. Alleen achter je laptop met je onzekerheid of je het wel goed doet en de juiste keuzes maakt. Als je een vraag hebt, komen er heel veel antwoorden en heel veel meningen en dan raak ik soms ook weer de kluts kwijt! AAAhhhh! Daarom is het superfijn om af en toe toch eens live met elkaar af te spreken.

Ook deze week weer een impulsieve actie. Ik heb de buitenwereld via Facebook en LinkedIn verteld waar ik momenteel mee bezig ben en wat mijn toekomstplannen zijn. Heel veel leuke en lieve reacties ontvangen. Het was ook wel weer even een drempel over, omdat de perfectionist in mij zei dat ik het nu nog niet perfect voor elkaar heb (website nog niet klaar, nog niet officieel ingeschreven, mag nog niet acquireren van het UWV) etc. Het geeft wel weer even een impuls en geeft me weer vertrouwen om door te gaan.

Deze week weer verder gegaan met de online modules (met een heerlijke zelfgemaakte salade) én drie ondernemers benaderd en mijzelf en mijn werkzaamheden voorgesteld. Ik heb gevraagd of zij deel willen uitmaken van mijn onderzoek. Nu wachten op reacties. Spannend!

2 Reacties

 1. Jemima

  Leuk blog! Heel leuk geschreven. Ik ben zelf ook aan het twijfelen of dit de juiste stap is voor mij. Ik denk op dit moment nog niet, maar sluit het zeker niet uit.
  fijn om te lezen hoe het iemand in werkelijkheid aan toe gaat!
  Ik ben erg benieuwd naar je bedrijfsnaam 🙂 !
  Heel veel succes!

  Antwoord
  • Gerdine Taks

   Hallo Jemina,

   Bedankt voor je leuke reactie! Hou mijn blog maar in de gaten want volgende week is mijn bedrijfsnaam een feit!
   Ik snap je twijfel hoor. Alles is nieuw, het is ook een vrij nieuw beroep en het is denk ik per persoon verschillend of het dobberen is of gaan als een speer.
   Elke dag doe ik een stap en uiteindelijk brengt me dat bij mijn doel. Daar ben ik zeker van!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *