Deze week werk ik aan mijn to-be lijst!

De afgelopen anderhalf jaar zijn druk geweest. Begin vorig jaar ben ik gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Na afronding heb ik hard gewerkt aan het opbouwen van mijn bedrijf en in januari ben ik opnieuw gestart met een opleiding aan de Academie met 2 stage-OG’s, terwijl ik ondertussen nog 24 uur in loondienst werkte. Met man en twee kids in huis, familie, sociale activiteiten en sporten, kun je je wel voorstellen dat er veel op mijn to do lijstje heeft gestaan.

De meesten onder ons herkennen dat wel. Enorme lange to-do lijstjes, eerst nog even dit en dan ook nog even dat. Er lijkt geen einde aan te komen. Op mijn lijstje is niet alles weggestreept.  En dat is prima! Want nu heb ik vakantie. Ik heb er enorm naar uitgekeken, ben er ook echt aan toe.

Toch werk ik nu ook. Nu werk ik aan mij to-be lijst!

Tijdens de lange autorit naar de vakantieplek, heb ik enkele korte luisterboeken en podcasts beluisterd. Eén van de boeken ging over Mindfulness. Over Echte Aandacht (voor je kinderen). Luister hier als je ook interesse hebt. In dit boek werd gesproken over TO BE lijstjes. Zijn in het moment, de dingen ervaren zoals ze op dat moment zijn, niet proberen ze te veranderen. Dus luisteren naar je kinderen als ze iets te vertellen hebben (en niet zeggen “ja, schat, mooie tekening heb je gemaakt” terwijl je ondertussen in de pan soep roert), niet mopperen over de regen tijdens je vakantie in Nederland en al in gedachten de vakantie voor volgend jaar naar Frankrijk plannen.

Ja, ook ik maak me daar schuldig aan. Door de drukte van het afgelopen half jaar ben ik vooral in de doe-modus geweest. Bezig met mijn takenlijst, mijn doelen, mijn tijd efficiënt benutten.

Maar nu tijdens de vakantie ben ik in de be-modus. Ik luister naar mijn kinderen als ze iets te vertellen hebben (ben ik bij mijn zoontje van zes momenteel al een halve dag aan kwijt, want hij heeft overal wel een vraag of een verhaal over😉), ik geniet van de wind die ik voel als ik aan zee zit en het gerommel van het onweer op de achtergrond terwijl ik dit schrijf. In plaats van te werken in de avonduren, speel ik met mijn man een ouderwets potje badminton.

De tijd is niet belangrijk. Mijn to-do lijst staat even on hold – mijn to-be lijst is actief.

Na de vakantie is er weer nieuwe tijd en energie om mijn to-do lijst aan te pakken. Ik weet natuurlijk ook wel dat deze relaxte houding straks wel weer afneemt, maar voortaan maak ik ook een to-be lijst voor thuis!

Ik ben benieuwd. Hoe pak jij dat aan op vakantie? Ga je door met werken? Heb je moeite om af te schakelen of kun jij de knop omdraaien zodra de zwembroek in de koffer ligt?

Ik wens je in ieder geval ook een fijne zomer toe!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *