De Wondere Wereld van de Statistieken

De wondere wereld van de de Statistieken

 

Hoppa, weer een week voorbij! Wat vliegen de weken toch snel om. Het is inmiddels al november. Maar goed, laten we er dan meteen ook maar hele mooie weken van maken. Dat is mij in ieder geval de afgelopen week wel weer gelukt. Ik heb weer allerlei inzichten opgedaan in de wondere wereld van de statistieken.

 
Deze week ben ik bezig geweest om de kosten in de kaart te brengen die je als ondernemer zoal maakt. Je hebt kosten om je dienst / product te kunnen leveren. Maar dat is nog niet alles. Je maakt nog meerdere kosten en die moet je natuurlijk wel meetellen om uiteindelijk onderaan de streep nog wat over te houden.
 
De afgelopen dagen heb ik veel gewerkt met Excel. Moet zeggen dat ik daar niet heel erg lekker in thuis ben , maar de academie heeft ons voorzien van wederom prachtige documenten. Deze documenten geven een goed en duidelijk beeld van de kosten die je als ondernemer maakt. Het geeft dus ook meteen inzicht waar je mogelijk nog kunt besparen. Daar zijn we dol op, die besparingen!
 
Natuurlijk weet je als ondernemer dat je goed na moet denken over de prijs van jouw aanbod. Dankzij een spreadsheet kun je direct zien hoe je ervoor staat. Dat geeft heel veel inzicht. Ik vond het echt heerlijk om op deze manier mee te kijken met mijn klant. We hebben alles onder elkaar gezet.
 

Diensten pakket

Wat hebben gedaan was kijken naar haar huidige dienstenpakket. Welke dienst heeft ze het meeste verkocht dit jaar? We kwamen tot verrassende conclusies. Ik moet erbij vermelden dat zij dit jaar is gestart. De afgelopen maanden is ze nog wat zoekende geweest. Door te onderzoeken wat ze precies verkocht weet zij waar haar focus ligt. Tijdens onze brainstormsessie hebben we zelfs een nieuwe dienst bedacht, die zij een paar uur later ook al direct wist te verkopen! En we hebben omzetdoelen vastgesteld voor het aankomende jaar. Nu weet zij exact wat boze wil bereiken en kunnen we hierop sturen.
 

De juiste koers

Aan het begin van de opleiding leerde ik het belangrijk om van start te gaan zodat je idee helder is. Je moet ergens beginnen. Daarna komt er ruimte om bij te sturen. Het is belangrijk dat je niet te lang met een idee blijft wachten tot het ‘juiste moment’. Want dan loop je de kans dat het nooit komt. Deze week zag ik dat ook echt in. Mijn klant is een aantal maanden geleden begonnen. Zij had zeker wel een idee van wat ze wilde met haar bedrijf. Gaande weg veranderde haar koers. Ik vond dit soms lastig in onze samenwerking, want ik wilde graag recht vooruit. Maar zij was daar nog niet. Sinds deze week is mijn beeld anders.
 
Zij is nu op het punt gekomen dat zij haar aanbod bij kan stellen. Daarnaast passen we de online marketing en het adverteren aan op de nieuwe doelen. Deze inzichten hebben we allemaal verkregen door de statistieken goed in kaart te brengen. En eerlijk is eerlijk, iedere week vind ik het leuker worden om met statistieken te werken. Daar moest ik vroeger niet aan denken, want op school had ik er helemaal niets mee. Zo zie je maar, tijden veranderen en ik verander gewoon mee!
 
 
Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend en tot volgend week.
 
 
Wil je meer lezen van mij?
 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *