De mega grote drempel over

Alle kleine drempels samen maken een mega grote drempel in zijn geheel, alsof je een berg beklimt. Zoals Martin Luther King ooit zei : ‘Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste trede te nemen’. Heb vertrouwen in jezelf en neem die eerste drempel! 

Voor mij was mijn eerste drempel naar het ondernemerschap en Virtueel Professional-schap een Mega grote drempel, meer hierover kun je lezen in mijn andere blog “de eerste stappen naar het VP-schap”.

Als ik de reis bekijken die ik heb gemaakt tot nu maakt het mij duidelijk dat alle kleine drempels zo ontzettend nodig waren om uiteindelijk te komen bij het ondernemerschap.
Dit is wat ik altijd al wou en wat levert het al veel op!

 

Dromen verwezenlijken

Ben erop gebrand je droom of een ander doel te verwezenlijken maar vind je het moeilijk om de eerste drempel over te komen? Heb je het idee alsof je een berg aan het beklimmen bent?
Maak het dan in kleine stapjes overzichtelijk voor jezelf. Op die manier hou je focus, op je  droom of doel en kun je ook makkelijk in kaart brengen wat er nodig is om je droom of doel te bereiken.  Het gebruik maken van een planning is dan ook erg handig. Zo kun je voor jezelf vaststellen welke drempel je wanneer wilt hebben genomen en heb je meteen vooruitgang te pakken!

Fundament

Dat is ook wat er zo mooi is aan de opleiding die ik nu bij de academie doe. Door het nemen van al die kleine drempels kom ik langzaamaan daar waar ik wil zijn, bij mijn eigen onderneming.  

Het slimme aan de opleiding is dat je niet alleen leert hoe je een stevig fundament bouwt voor je eigen bedrijf. Je leert ook dat dit stevige fundament nodig is om vanuit een stabiele basis verder te kunnen en zo kun je dus andere ondernemers helpen met de SOM 7®. Door deze toe te gaan passen binnen hun bedrijf.

Risico

Het is een groot risico om een eigen onderneming te gaan beginnen. Je stelt jezelf kwetsbaar op, een gaat misschien wel flink op je bakkes. Maar toch, wat is een leven zonder zo nu en dan eens een risico te nemen?
Ik heb liever dat ik deze stap heb genomen en vervolgens gefaald, dan dat ik nooit heb mogen ervaren hoe het is om deze stap te nemen.
Wil jij je altijd blijven afvragen hoe het zou zijn geweest als je het wel had gedaan? Of durf je de stap te nemen? Ga jij door naar het topje van jouw berg?

Lees ook mijn andere blogs, dat doe je hier.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *