Petra Fehring | 14 februari 2022

De manier om voldoende inkomsten te genereren

De manier om voldoende inkomsten te genereren

Hoe bied je je diensten aan?

De meeste vragen die ik van (aanstaande) VA’s krijg is hoe ze klanten kunnen vinden. Een onderdeel hiervan is achterhalen welke diensten interessant zijn om te leveren. Dat is heel belangrijk aangezien opdrachtgevers hele specifieke wensen hebben en jij natuurlijk niet alles kunt en wilt bieden.

Een ander belangrijk onderdeel is bepalen hoe je je diensten aanbiedt!

Het gevaar van niet slim je diensten aanbieden, betekent vaak dat je niet genoeg verdient. En dat is een probleem. Want zonder genoeg inkomsten heb je gewoonweg geen goed lopend bedrijf waar je van kunt leven.

Ken jij dé manier om voldoende inkomsten te genereren?

Waarom geen losse uren aanbieden?

Het volgende is dat je gaat bepalen hoe je je diensten gaat aanbieden. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor.

  • Je voert losse projecten uit
  • Je voert werkzaamheden tegen een los uurtarief uit
  • Je biedt concrete en afgebakende producten aan
  • Je biedt een strippenkaart aan
  • Je maakt maandpakketten

Nu hoor ik dat VA’s vaak met strippenkaarten aan de gang gaan. Of losse uren aanbieden. Dat levert echter een minimale omzet op. Je weet niet op voorhand hoe hoog je inkomsten worden. Je kunt hier niet op bouwen en je weet niet hoeveel klanten je kunt dienen.

Daarnaast is het grote nadeel dat je niet weet wanneer een klant om een taak vraagt. Je kunt geen planning maken en bij teveel tegelijk, loop je echt vast. Een ander veelgehoorde klacht is dat klanten vaak op het allerlaatste moment met hun vraag komen. Ligt de urgentie ineens bij jou.

Klanten kan je op dus deze manier niet managen.

Wat is jouw manier om voldoende inkomsten te genereren?

Hoe pak jij dat aan? Tijdens mijn 2-daagse live training ‘Meer Klanten door een Onweerstaanbaar VA/VP Aanbod’ gaan we o.a. jouw diensten vormen zodat je heel concreet weet wat je in de markt gaat zetten inclusief het financiële plaatje hiervan. Oftewel: welke tarieven je hanteert voor zowel pakketten als producten.

Deze 2-daagse live training is tevens een onderdeel van de opleiding ‘Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf’.

En ja, dit kost dus eerst geld. Maar pas wanneer je de juiste stappen zet, ga je ook echt verdienen. Heb jij onvoldoende inkomsten? Neem het heft in eigen handen en pas je dienstenaanbod aan.