De eerste stappen naar het VP-schap

Mijn jongste kind – Feline – is op dit moment druk in ontwikkeling om te leren lopen. Bijzonder om te zien welke ontwikkeling ze doormaakt, met haar eerste stapjes doet ze uiteindelijk een grote stap naar zelfstandigheid.

Vergelijkbaar met de stappen die mijn dochter doet, doe ik ook mijn eerste stappen naar het Virtueel Professional- en ondernemerschap!
Het ondernemerschap is iets totaal nieuws voor mij, ik vind het erg spannend om te gaan doen. Des te meer sta ik stil bij de kleine eerste stapjes die ik heb gedaan die er naar toe werken daadwerkelijk ondernemer te worden.  

Het begon met het lezen over het beroep Virtueel Professional. Toen ik hierover las was ik meteen geprikkeld, was dit iets voor mij? Na veel meer lezen over dit beroep, wist ik zeker, dit is het voor mij!

De eerste stap naar het ondernemerschap begon voor mij het aanmelden voor de opleiding “Binnen 10 weken je eigen Virtueel Professioneel Bedrijf”, de vragen die bij mij kwamen bovendrijven waren “kan ik dit wel?” en “durf ik dit wel?”.
Ik ga het gewoon doen! Hoe spannend ik het ook vindt, als ik dit niet doe, blijf ik me altijd afvragen “wat als….”. Dat is iets wat ik absoluut niet wil, dus ik ga er voor!

Om te gaan starten met een bedrijf is een super grote stap!  Ik ben er van overtuigt dat de opleiding bij de academie voor Virtueel Professionals geeft mij de steun in de rug gaat geven die ik nodig heb.

De opleiding

Tijdens de opleiding komen alle belangrijke onderdelen voor een stabiele basis van een bedrijf aan de orde. Tijdens de opleiding is reflectie een belangrijk onderdeel. Het staat als een paal boven water dat ik tijdens de opleiding veel ga leren, niet alleen over het opzetten van een bedrijf, maar ook over mezelf.

Live-dagen

De live-dagen waren erg leuke en enerverende dagen. Fijn om iedereen uit onze groep te ontmoeten en zo een beeld te krijgen van de achtergrond van mijn mede-deelnemers. De ervaringen, vragen en ontwikkelingen van anderen hebben mij geholpen verder te komen. 

Tijdens de live-dagen is voor mij duidelijk geworden dat ik ga werken met ambitieuze zorgverleners met een eigen onderneming. Ik ga werken in de zorgbranche. Mijn niche is zorg, mijn klanten zijn: Zorgverleners, Psychiaters, psychologen, therapeuten, coaches, trainers, bewindvoerders, curatoren etc.

In eerste instantie ga ik mij eerst richten op het dagelijks management. Als dit eenmaal loopt, wil ik mij nog ontwikkelen in online marketing en communicatie. Lijkt me echt geweldig!

Van tevoren wist ik uiteraard niet wat het precieze resultaat van de live-dagen zouden zijn.  Ik kan zeggen dat de live-dagen zeer effectief zijn gebleken, ik heb de branche en doelgroep waar ik mee ga werken, mijn niche en marketing boodschap helder gekregen.

Interviewen doelgroep

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is het interviewen van je doelgroep. Tijdens deze interviews ga ik de ondernemers bevragen betreft hun worstelingen. Ik vind dit meteen ook een spannend onderdeel. Om naar buiten te treden, met je oproep, dat je te kennen geeft aan de wereld dat je ondernemer wordt!

Ik heb inmiddels een oproep gedaan op mijn social media kanalen. Door deze oproep merk ik ook meteen dat het nog niet zo makkelijk is om zomaar in contact te komen met mijn doelgroep en dat ik hier echt wat meer moeite voor moet gaan doen. Toch heb ik via de social media kanalen wel contact gekregen met een aantal ondernemers. Door zelf telefonisch contact te zoeken met ondernemers ga ik meer gegadigden vinden voor mijn onderzoek.

Er spannend dit allemaal, bij veel dingen is er een klein stemmetje die zegt: “kan ik dit wel?”. Ik heb dit soort dingen nog nooit gedaan, dus nieuw, spannend en uitdagend!

De afgelopen weken weer heel veel geleerd. Stap voor stap kom ik er wel, daar ben ik van overtuigd!

2 Reacties

 1. Petra Fehring

  De allerbelangrijkste stap heb je al gezet Jildau: je bent aan het doen. De eerste stap gezet. Je zegt zelf ook al zo mooi dat je niet achteraf wilt denken ‘wat als…’ En 1 ding kan ik je beloven. Je leert hier zo ontzettend veel van. Niet alleen over het ondernemerschap maar ook over jezelf. Dat neem je in alles in je leven weer mee. Het is een prachtige leerschool het ondernemerschap. Geniet ervan! Wij lezen graag met jouw stappen en ontwikkelingen mee.

  Antwoord
 2. Jildau Sybesma

  Genieten doe ik nu al!
  Het is super om mijn reis naar verwezenlijking van mijn dromen te mogen delen, dat geeft een extra motivatie om mijn doelen te halen!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. De mega grote drempel over - Academie voor Virtueel Professionals - […] Voor mij was mijn eerste drempel naar het ondernemerschap en Virtueel Professional-schap een Mega grote drempel, meer hierover kun…

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *