Welke eerste indruk wil ik achterlaten?

Omdat ik parttime Virtueel Professional ben, werk ik maar met een klein aantal klanten. En nu dus de start van de tweede stage met weer een nieuwe ondernemer. Het is elke keer weer een andere ondernemer met een andere achtergrond, een andere fase waarin zij met hun bedrijf verkeren en met andere doelen voor ogen. Weer even aftasten dus. Want hoe goed vul je elkaar aan als virtuele professional en ondernemer? Welke indruk geven we elkaar?

Waar ik zelf nieuwsgierig naar ben:

  • Checken hoe de kennis is van de ander over het onderwerp.
  • Zit je een beetje op één lijn?
  • Worden je vragen gewaardeerd of weggepraat?
  • Lijkt de ander het fijn te vinden dat je met ideeën of juist verbeterpunten komt?

En hoe gaat dan het tweede gesprek? Minder enthousiast of klaar om te gaan schitteren? Want aan de slag gaan met mij of één van mijn collega’s betekent toch ook een hoop werk voor de ondernemer. Denk aan strategische beslissingen en het schrijven en maken van content. Natuurlijk helpt een VP met planning, structuur en uitvoering. En zo vul je elkaar aan om een totaalplaatje te krijgen van de stappen die de ondernemer graag wilt zetten.

Ik vind het altijd wel spannend die eerste gesprekken. Hoe is de eerste indruk en welke eerste indruk maak ik bij de ondernemer? Ik zorg in ieder geval dat ik goed voorbereid ben:

  • Vragen (ook de praktische vragen) schrijf ik van tevoren op
  • Ik neem een uitdraai mee van relevante informatie (en ik vind het handig om daar weer aantekeningen op te kunnen maken die de ander ook kan zien)
  • Het gesprek afsluiten met een duidelijke volgende stap met deadline

Gelukkig liep het eerste gesprek met deze nieuwe stage opdrachtgever lekker vlot en productief. En ik kreeg zo letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken 😉 (want als echte virtuele ondernemers hadden we deze keer in de keuken afgesproken). Op naar de eerste live dagen van de opleiding om met de verzamelde achtergrondinformatie aan de slag te gaan!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *