Petra Fehring | 9 november 2022

De 3 voordelen voor een VA om zelf een VA in te huren!

De 3 voordelen voor een VA om zelf een VA in te huren!

Waarom zelf een VA inhuren?

Ik zie het steeds meer gebeuren: een VA die een andere VA inhuurt!

Jazeker, het gebeurt al regelmatig! Voor iedereen geldt dat je tijd beperkt is. Ook een Virtueel Assistent of Professional heeft een maximum aantal uren in haar of zijn werkweek. Dus wat doe je als je aan die max zit en nog zoveel extra taken hebt liggen?

Dan zoek je een VA die jou ondersteunt! Klinkt goed, maar wat zijn de voordelen? Waarom zou je die stap zetten? En wat is het juiste moment?

Wat zijn de voordelen voor een VA om zelf een VA in te huren?

Het moment dat je overweegt om zelf een VA in te huren zal vaak ontstaan op het moment dat jij volgeboekt zit en je de vraag van jouw opdrachtgevers niet kunt waarmaken. Stel je maar eens voor dat enkele opdrachtgevers willen uitbreiden. Dat ze meer taken willen uitbesteden en vragen of jij dit voor hen kunt behappen.

Wat doe je dan? Is dit een kans? Of raak je overboekt en kan je werkdruk niet aan?

Een ander punt waar je mogelijk tegenaan loopt is het feit dat je niet langer de tijd hebt om aan je eigen bedrijf te werken. Ik adviseer altijd om niet voor 40 uur per week klanten aan te nemen. Je hebt nou eenmaal zelf ook verplichtingen en taken in en voor je eigen bedrijf. Wanneer ga je die oppakken?

Voordat je de keuze maakt om zelf een VA in te huren, wil ik je 3 voordelen toelichten ter overweging

Ieder voordeel heeft een nadeel

Zoals Johan Cruijff altijd al zei ‘ieder voordeel heb zijn nadeel’. In mijn volgende blog zal ik je ook de valkuilen in de samenwerking met een VA vertellen! Dan kan je deze naast elkaar zetten voordat je deze stap zet!