Vertrouwen, vrijheid en vriendschap

Bijna septemer, de zomervakantie is voor de meeste mensen voorbij. Voor mij voelt de zomervakantie altijd als een moment van bezinning, even terugkijken en plannen maken. Het voelt als een frisse start, de start van een nieuw jaar.

Module 2 van Virtueel Succes loopt voor mij ten einde en binnenkort gaat een nieuwe deelnemer aan de opleiding het stokje van mij overnemen en schrijven over haar ervaringen.

De afgelopen 8 maanden zijn druk geweest, maar zo ontzettend leerzaam en leuk. Ze zijn werkelijk voorbij gevlogen. Aan de start van Virtueel Succes hebben we doelen opgeschreven, die we met de opleiding wilde bereiken.

Voor mij was een hele belangrijke om met meer vertrouwen met opdrachtgevers het gesprek aan te gaan. Die heb ik behaald! Afgelopen week merkte ik weer hoe ik daar in ben gegroeid. Ik had een intake staan met een mogelijk nieuwe opdrachtgever. Normaal gesproken vond ik dat best spannend. Dan gingen er allerlei vragen door mijn hoofd: “zou ik wel aan de verwachtingen kunnen voldoen”, “kan ik dit wel” enz. Maar door de handvaten die we hebben meegekregen in de opleiding om ook het gesprek met een OG aan te gaan, ging dit gesprek vanzelf. Het was een superleuk en geslaagd gesprek.

Vertrouwen in mezelf!

Eén van de doelen en ook één van de redenen om Virtueel Professional te worden, was meer vrijheid. Vrijheid om datgene te kunnen doen wat ik het allerleukste vind, zelf te kiezen welke richting ik uitga, te werken met opdrachtgevers waar ik het liefste mee werk en vooral te kunnen werken waar en wanneer ik wil. Dat doel kan ik over een weekje afvinken. Nog een week werk ik bij mijn oude baan 24 uur op kantoor en dan kan ik een deur dichttrekken. Vanaf 1-9 ga ik bij mijn stage opdrachtgever aan de slag als Virtueel Assistent. Eén dag vanuit kantoor en 1 dag vanuit huis. De rest van de dagen werk ik ook vanuit huis (of vanuit dat gezellige koffietentje in de stad..).

Vrijheid!

Behalve vertrouwen en vrijheid heeft het volgen van de opleiding(en) mij nog veel meer opgeleverd. Je doet de opleiding namelijk helemaal niet in je eentje. Iedere module heeft in het begin enkele live trainingsdagen waarbij je de andere VP’s ontmoet. We hebben een klein groepje, zijn allemaal ontzettend verschillend, maar de klik was er meteen. Doordat je allemaal eenzelfde doel hebt, weet je waar je over praat, je doorloopt dezelfde fases en komt dezelfde situaties tegen. Daardoor ontstaat al heel snel een band. Tijdens de opleiding zijn er naast de live training regelmatig online vragenuurtjes met z’n allen en dat voelt alsof we allemaal in één ruimte zijn. Als ik even iets te vragen heb, hoef ik maar een berichtje te sturen in de app-groep en er is altijd wel iemand die een antwoord heeft. En dat hoeft niet eens altijd over werk te gaan.

Binnenkort hebben we weer een live dag. De meeste van ons blijven een nachtje in het hotel slapen en we kijken er nu al naar uit. Het voelt als een vriendinnenuitje! Werken overdag en gezelligheid ’s avonds!

Vriendschap!

Ik kan oprecht zeggen dat ik dolblij ben met de keuze die ik 2 jaar geleden heb gemaakt om het pad te gaan bewandelen om VA te worden.

Tijdens de opleiding Binnen 10 Weken een VP bedrijf maak je een oefening waarin je je doel, je missie beschrijft, waarbij je zo exact mogelijk beschrijft hoe je je voelt als je je doel hebt bereikt, in welke omgeving je zit, hoe je je gedraagt enz.  Het is hard werken geweest, heeft me veel vrije tijd gekost, en slaap heb ik af en toe moeten inruilen tegen extra tijd, maar het is het dubbel en dwars waard geweest.

Bij het schrijven van dit blog heb ik het document er nog eens bijgepakt. Ik kan oprecht zeggen dat ik mijn doel heb behaald.

En daar ben ik supertrots op!

Nu kan ik niet wachten om met volle energie voor mijn opdrachtgevers te gaan werken en mijn bedrijf verder uit te bouwen. Ik ben ervan overtuigd dat wat ik ook wil bereiken, nu mogelijk is! Ik weet zeker dat dat niet alleen voor mij geldt, maar ook voor jou!

Dus als je ook nadenkt om die stap te zetten. Of je nu wilt starten als VA of al langer werkt en toe bent aan de volgende stap in je ontwikkeling. Een opleiding volgen aan de Academie voor Virtueel Professionals is een hele slimme keuze.

1 Reactie

  1. Petra Fehring

    Dank voor je prachtige woorden Miriam. Ben op trots op je doorzettingsvermogen, je drive, je inzet, je wil om te realiseren wat je voor ogen had en hebt. Daardoor is het je gelukt. Wij helpen je, maar jij bent degene die het werkelijk gedaan hebt!

    En ondertussen gaan we gewoon lekker verder met de volgende stap in Virtueel Succes 😉

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *