Certificering

De certificeringsweek van de module Dagelijkse Management, Communicatie en Diensten Leveren van opleiding Virtueel Succes is achter rug.

Hoe ziet de certificering eruit? Je ontvangt verspreid over de week, op verschillende dagen en tijdstippen, in totaal 3 opdrachten. Dit zijn casussen die door echte ondernemers bij de Academie zijn neergelegd. Aan jou de vraag: hoe ga je deze casus aanvliegen?

Het verschilt per opdracht, maar er zijn opdrachten bij waar je ook vragen mag stellen aan de ondernemer. Deze vragen dien je schriftelijk voor een bepaald tijdstip in de online leeromgeving aan te leveren. De ondernemer beantwoordt de vragen en vervolgens kun je met die antwoorden de casus verder uitwerken. En op die momenten waardeer je het ‘live’ contact wat je in de praktijk met je klanten hebt, des te meer. Want een antwoord roept weer nieuwe vragen op en die kun je niet stellen. Je moet het doen met de vragen die gesteld en beantwoord zijn.

Bij andere opdrachten kun je helemaal geen vragen stellen en moet je het doen met de info die je krijgt. Je probeert die info zo goed mogelijk te interpreteren en jouw oplossing op de vraagstelling te geven. Maar dat blijft toch lastig. Daarom heb ik ook bij een bepaalde opdracht aangegeven dat ik uitgegaan ben van bepaalde aannames die ik uit de tekst heb gehaald. Misschien leest iemand anders de opdracht wel op een andere manier, en gaat deze weer van andere aannames uit.

De opdrachten dien je vóór een bepaalde datum en tijdstip (ook weer verdeeld over de week) in te leveren in de online leeromgeving. Je merkt dat, wanneer je al een keer een certificering op deze manier hebt meegemaakt, deze certificering toch makkelijker en minder spannend is. Je weet wat je kan verwachten, je hebt van de vorige certificering handigheidjes opgestoken. Maar ik zat tijdens deze certificering veel voller met werk van mijn klanten, dus was het veel meer schipperen met de beschikbare tijd in deze week.

Leuk detail is dat ik midden in deze certificeringsweek, het certificaat van de eerste module toegestuurd kreeg. En dat is toch een lekkere opsteker, zo midden in alle hectiek.

Alles is op tijd ingeleverd en nu is het afwachten hoe de uitwerkingen beoordeeld worden. Hoe dan ook, ook tijdens deze module heb ik weer veel opgestoken. Ik heb een ontzettend leuke samenwerking gehad met mijn stage opdrachtgever. Door die samenwerking heb ik weer mijn eigen kennis verbreed en verdiept. En dat is uiteindelijk het doel van deze opleiding.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *