Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse videoblog voor inspiratie en nadere info over de opleidingen. Je krijgt tevens de bewezen aanpak hoe virtueel werken jou vrijheid geeft:

100 Diensten die je kunt bieden om ondernemers te helpen met bedrijfsgroei!

Experttips voor Samenwerken met een Virtueel Assistent

Creëer tijdwinst met de SOM7®-methode voor solide bedrijfsgroei

 

Jij weet wat een Virtueel Assistent is en doet. Maar weten andere ondernemers dat ook? Potentiële opdrachtgevers die juist gebaat zijn door samen te werken met een Virtuele Professional.

Regelmatig hoor ik van VA’s dat in hun regio het werken met een Virtuele Assistent, Professional of Manager nog niet bekend is. Geloof me: in heel Nederland en België weten nog veel ondernemers niet over het bestaan.

Dat is precies de reden waarom ik een boek heb geschreven

50 Experttips voor samenwerken met een Virtueel Assistent

Steeds meer ondernemers horen over dit relatief nieuwe beroep. Als allereerste opleider voor VA’s in Nederland en België laat ik al sinds 2013 de mogelijkheden zien. Iedere kans grijp ik aan om potentiële opdrachtgevers aan te trekken. Om hen te informeren wat een VA is, doet en voor hun bedrijf kan betekenen. Met succes!

Steeds weer vertellen de opdrachtgevers dat ze niet hadden kunnen bedenken dat een VA of VP zoveel voor hen kan doen! Dat er zoveel verschillende expertises zijn. En zoveel mogelijkheden.

Het mooie is dat opdrachtgevers het daarom enorm interessant vinden MAAR ook een aantal obstakels zien. Logisch want virtueel werken met een externe professional brengt ook uitdagingen met zich mee:

 

 • Wat doet een VA?
 • Wat besteed je uit?
 • Hoe pak je dat aan?
 • Hoeveel kost een VA?
 • Welke VA is geschikt?
 • Wat levert de samenwerking op?
 • Hoe gaat het virtueel werken in de praktijk?

 

Het boek geeft potentiële opdrachtgevers enorm veel inzichten. Want ‘zo maar’ gaan werken met een VA is niet verstandig. Daarvoor moeten zij eerst een aantal zaken op een rij zetten. Zodat ze heel gericht kunnen bepalen wat ze gaan uitbesteden en welke VA bij hen past.

Er is nog meer. Naast het werken met een VA heb ik de SOM7®-methode ontwikkeld om heel slim een solide fundering voor bedrijfsgroei te bouwen waardoor de opdrachtgever samen met de VA enorme slagen kan maken. Ondernemers hebben juist behoefte aan een VA om met hun bedrijf te kunnen groeien. Hiervoor moeten ze gaan systematiseren.

In mijn boek leg ik uit hoe opdrachtgevers met een VA kunnen samenwerken én hoe ze de inzet van een VA betaalbaar houden. Dit door te werken volgens deze SOM7®-methode. Een methode die alle operationele processen en het systematiseren hiervan omvat. Dit bespaart enorm veel tijd, energie en geld. Hoe je dat doet, leg ik in mijn boek uit.

Alle stappen en tips uit mijn SOM7®-methode heb ik geïmplementeerd in mijn eigen bedrijven. Ik laat niets aan het toeval over, maar toets alles in de praktijk. Daardoor weet ik wat werkt en wat niet. Zelf heb ik meerdere VA’s ingehuurd en werk ik met andere externen samen.

In het hele boek laat ik praktijk voorbeelden zien uit mijn eigen bedrijf, van opdrachtgevers die via mij een VA werven en vanuit mijn werkervaring.

 • Wil jij ondernemers het voordeel laten zien waarom werken met een VA slim is?
 • Zoek jij naar heldere informatie die zowel jij als jouw klanten kunnen toepassen?
 • Wil je een helder naslagwerk waarin je leert hoe je je opdrachtgevers optimaal kunt helpen?
 • Vraag je je af hoe jij een rol kunt spelen bij bedrijfsgroei?

Ontdek wat systematiseren oplevert en wat jij als VA werkelijk kan betekenen!

Bestel mijn boek met de 50 Experttips waarin je alles stapsgewijs terugleest

Laat je inspireren en bestel het boek vandaag nog!

Het boek is tevens een mooi relatiegeschenk.

Hartelijke groet,

Petra_sign

Meld je aan voor mijn 2-wekelijkse videoblog voor inspiratie en nadere info over de opleidingen. Je krijgt tevens de bewezen aanpak hoe virtueel werken jou vrijheid geeft:

100 Diensten die je kunt bieden om ondernemers te helpen met bedrijfsgroei!