Petra Fehring | 21 juli 2023

Weet jij wat online ondernemen inhoudt?

Het klinkt zo leuk: een online bedrijf hebben

Het klinkt zo leuk: een online bedrijf hebben. Maar hoe doen ondernemers dat? Wat houdt het precies in? Is het hebben van een website voldoende?

Wat is vervolgens jouw rol bij een online bedrijf? Hoe kan jij klanten helpen bij het online ondernemen?

Weet jij wat online ondernemen inhoudt?  

Voor veel ondernemers is het runnen van een online bedrijf net zo nieuw als voor menig VA. Sommigen starten net. Anderen hebben al wat meer kennis opgedaan en weten beter wat er mogelijk is. Maar dan nog is online ondernemen een behoorlijke uitdaging.

Het hebben van een website is niet voldoende. Bijna ieder bedrijf heeft vandaag de dag een website. Voor velen is het echter een verlengde van het visitekaartje. Waarin staat wat ze leveren, voor wie en waar ze gehuisvest zijn. Dat weet een ondernemer vaak ook wel.

Maar wat kan hij dan verder doen als hij online wil ondernemen? En hoe kan jij helpen? 

Wat is het allergrootste verschil? Bij een online bedrijf is alles online ingeregeld! 

Dat betekent dat de processen, de tools, de automatisering, de facturering etc. allemaal zodanig ingericht moeten worden dat dit online beschikbaar is. Dat iedere klant die online iets wil bestellen dat via de website moet kunnen afhandelen. En dat dit dus eerst zo ingeregeld moet worden.

Vergeet daarbij niet dat het start met online marketing! Want hoe weet een potentiële klant anders dat deze website bestaat? Hoe trek je de doelgroep aan zodat zij zich op de nieuwsbrief abonneren? Juist ja, door online marketing.

Dus als jij als virtuele assistent ondernemers wilt helpen bij het runnen van een online bedrijf, is het belangrijk dat jij kennis hebt over:

  • De processen
  • De tools
  • En hoe jij kan helpen dit alles in te regelen.

Wat denk jij dat de toekomst is: een OFFline bedrijf of een ONline bedrijf?  

Denk jij: daar wil ik meer over leren! Wil jij deze nieuwe expertise je eigen maken en opdrachtgevers helpen bij het opzetten en runnen van een online bedrijf?

Meld je dan aan voor de opleiding Virtueel Succes waarin jij in 5 stappen leert hoe je ondernemers kunt helpen om online succesvol te zijn. We houden een vrijblijvend intakegesprek om samen te bepalen of dit bij jou past!

Ben benieuwd of jij al ondernemers ondersteunt die een online bedrijf runnen. Welke taken voer jij uit? Hoe help jij je klant met online ondernemen? Mis je nu bepaalde kennis waardoor je je onzeker voelt?