Blogs over Virtueel Succes

Diverse deelnemers aan de opleiding Virtueel Succes hebben geblogd over hun ervaringen tijdens het volgen van de opleiding. Inmiddels hebben zij de opleiding afgerond en kun jij nog steeds lezen wat het hen heeft opgeleverd.

Irma Wuite

Irma Wuite is in april 2019 gestart met de opleiding Virtueel Succes, Module 1 Online Marketing & Sales. Deze module duurt 6 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 6 maanden zal Irma haar ervaringen delen.

Irma: “In september 2018 heb ik de opleiding binnen 10 weken een lopend VP bedrijf gevolgd bij Petra. Vanuit daar ben ik per 1 januari 2019 gestart met mijn eigen onderneming. Door de opleiding heb ik gelijk een goede start kunnen maken. Sinds 1 april 2019 ben ik gestart met de opleiding Virtueel Succes met de module online marketing en sales. Ik merk dat bij ondernemers veel vraag is naar online zichtbaarheid. Ze hebben vaak geen idee waar te beginnen of vaak geen tijd voor waardoor een strategisch plan ontbreekt. Hoe gaaf is het dat ik de ondernemer wel meer online zichtbaarheid kan geven met een gedegen plan van aan pak. Tijdens mijn blogs laat ik jullie lezen wat ik allemaal op mijn pad tegenkom. Ik heb er onwijs veel zin in!”

Saskia Gras

Saskia Gras is in april 2019 gestart met Virtueel Succes, Module 2 Dagelijks Management, Communicatie & Diensten Leveren. Deze module duurt 3 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 3 maanden vertelt Saskia over de stappen die zij zet. 

Saskia: “Al mijn hele leven heb ik een sterke drang naar vrijheid en zelfstandigheid. In loondienst had ik dit in zekere mate gevonden, doordat ik een zelfstandige functie had inclusief een baas die mij erg vrij liet. Nu als ondernemer ben ik mijn eigen baas en heb ik mijn eigen vrijheid: in tijd, maar ook in keuzes die ik maak voor mijn bedrijf. De vrijheid om in jezelf te investeren én de vrijheid om op een moment dat het jou past je grenzen te verleggen. En dat ga ik nu dus doen door te bloggen en online zichtbaar te worden. Een lang gekoesterde wens, maar ik heb nooit de ruimte gevoeld om het te doen. En nu is het moment aangekomen; ik ga jullie meenemen in mijn leerproces tijdens de tweede module van Virtueel Succes. En misschien stap ik ook nog uit mijn comfortzone met een videoblog :-).”

Emel Karakas

Emel Karakas is in september 2018 gestart met de opleiding Virtueel Succes. In eerste instantie met module 1 ‘Online Marketing & Sales’ en ondertussen in januari 2019 doorgestroomd naar module 2 ‘Dagelijks Management, Communicatie en Diensten Leveren’. Haar hart ligt bij online marketing en dat is wat ze aanbiedt aan haar klanten. Ze vindt het echter prettig om over alle facetten van de operationele kant van een bedrijf te leren en wat je kunt automatiseren om een online bedrijf te runnen. Tijdens deze opleiding wordt kennis en theorie meteen in de praktijk gebracht met een stageopdracht. Gedurende drie maanden vertelt Emel over haar ervaringen nav de module online marketing.

Emel: “Na de opleiding Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf, ben ik aansluitend verder gegaan met de opleiding Virtueel Succes. Tijdens mijn vorige baan als financieel adviseur merkte ik dat veel ondernemers moeite hebben met de zichtbaarheid van hun bedrijf. Geen interesse, geen kennis of geen tijd om hun de marketing van hun bedrijf planmatig en doelmatig op te zetten. Tijdens mijn (video) blogs laat ik zien tot welke nieuwe inzichten ik gekomen ben.

Annita van den Ouden

Annita van den Ouden is in januari 2019 gestart met Virtueel Succes, Module 2 Dagelijks Management, Communicatie & Diensten Leveren. Deze module duurt 3 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 3 maanden vertelt Annita over de stappen die zij zet. 

Annita: “Na het volgen van de 2-daagse Meer Klanten door een Onweerstaanbaar VP Aanbod bij de Academie wist ik zeker dat ik de opleiding Virtueel Succes wilde gaan volgen bij Petra. Inmiddels is module 1 (Online Marketing & Sales) bijna afgelopen. In deze module heb ik geleerd hoe ik ondernemers op dit gebied kan ondersteunen. Deze module heeft mij al zoveel inzicht gegeven, dat ik heb besloten om nog voordat module 1 klaar is te starten met module 2. Ik heb erg veel zin in om te leren hoe je samen met de ondernemer de stappen kunt zetten om zijn bedrijf nog beter te optimaliseren.”

Jonna Krikken

Jonna Krikken heeft vorig jaar modules 1 en 2 van de opleiding Virtueel Succes gedaan. In januari 2019 is ze gestart met Module 3, Statistieken & Financiën. Ook tijdens deze module wordt de kennis en theorie meteen in de praktijk gebracht tijdens een stage. Gedurende de drie maanden van deze module vertelt Jonna over wat zij meemaakt en leert. 

Jonna: “In januari 2018 ben ik begonnen met de opleiding Virtueel Succes en om eerlijk te zijn had ik geen idee wat mij te wachten stond. Dat ik ondersteunen leuk vond dat wist ik al maar niet de wijze waarop je dat ook in kunt zetten. Een wereld die op mij zit te wachten met al mijn kennis en kunde, jarenlange ervaringen in ondersteunende functies en eentje waar ik superblij van word.”

Mirjam van Heiningen

Mirjam van Heiningen is in september 2018 gestart met de opleiding Virtueel Succes, Module 1 Online Marketing & Sales. Deze module duurt 6 maanden, waarbij de theorie meteen toegepast wordt in de praktijk met een opdracht voor een stageopdrachtgever. Gedurende deze 6 maanden zal Mirjam haar ervaringen delen.

Mirjam: “Sinds de start van mijn bedrijf heb ik gemerkt dat er steeds meer vraag is naar specialisme op het gebied van online marketing. Navraag bij mijn opdrachtgevers en andere ondernemers heeft mij inzicht gegeven dat er een wil is om te investeren in de online marketing middels de inhuur van een expert, maar dan wel binnen een budget dat past bij de onderneming. De ondernemers zijn op basis van mijn verhaal enthousiast over de opleiding Virtueel Succes en de daaruit voortvloeiende ondersteuning in de praktijk.”

Dirkje Vantournhout

Dirkje Vantournhout is in september 2018 gestart met de tweede module in de opleiding Virtueel Succes. Deze module richt zich op het structureren en automatiseren van een onderdeel in Dagelijks Management, Communicatie en Diensten Leveren. Ook tijdens deze module wordt de kennis en theorie meteen in de praktijk gebracht tijdens een stage. Tijdens de drie maanden van deze module heeft Dirkje verteld over wat zij meemaakte en geleerd heeft.

Dirkje: “Ik ben al zoveel gegroeid door het volgen van module 1 (Online Marketing & Sales) van deze opleiding, dat ik erg uitkijk naar deze tweede module. Met een nieuwe stageopdrachtgever en een opdracht die voor mij gemaakt lijkt te zijn. Ik deel graag mijn momenten als ondernemer die wil zorgen dat andere ondernemers kunnen focussen op wat voor hen belangrijk is en die willen groeien met hun bedrijf!”

Miriam Bommer

Miriam Bommer is in april 2018 gestart met de de 2e module in de opleiding Virtueel Succes, Dagelijks Management, Communicatie & Diensten Leveren. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt met een stageopdracht om het geleerde toe te passen in de praktijk waardoor ze niet alleen kennis krijgt, maar het ook direct leert toe te passen. Gedurende de drie maanden doorlooptijd van deze module vertelde Miriam over haar ervaringen en stappen.

Miriam: “Werken als VA, een baan in loondienst en het volgen van een opleiding tegelijkertijd, gecombineerd met een jong gezin, is soms best een struggle. De komende maanden neem ik je mee in mijn leertraject en laat ik je daarnaast zien hoe alles wat ik leer stiekem ook heel goed toepasbaar is op persoonlijk vlak.”

Ilonka de Graaf

Ilonka de Graaf is in januari 2018 gestart met de opleiding Virtueel Succes, module Online Marketing & Sales. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt met een stageopdracht om het geleerde toe te passen in de praktijk waardoor ze niet alleen kennis krijgt, maar het ook direct leert toe te passen.

Ilonka: “Ik wil niet alleen ondernemers ondersteunen en hen taken uit handen nemen, ik wil ook een adviserende rol innemen en meedenken met de ondernemer. Ondernemers willen steeds meer doen met online marketing en missen zelf vaak de kennis hoe dat ze dat aan moeten pakken. En juist daarin wil ik meer expertise krijgen om hen daarmee te helpen. Daarom heb ik besloten om de opleiding Virtueel Succes te gaan volgen, te beginnen met module 1 Online Marketing & Sales.”

Gedurende de zes maanden dat deze opleiding duurde heeft Ilonka gedeeld hoe het met haar ging. Over de stappen die ze gezet heeft, maar ook over haar vraagstukken en worstelingen en over de samenwerking met de opdrachtgever.