Blogs over Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf

Diverse deelnemers aan de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf hebben geblogd over hun ervaringen tijdens het volgen van de opleiding. Inmiddels hebben zij de opleiding afgerond en kun jij nog steeds lezen over de stappen die zij gezet hebben en wat het hen heeft opgeleverd.

Sabine Averdonk

​Sabine Averdonk is in juni 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf.

Sabine: “Van juf naar ondernemer?! Een jaar geleden had ik je voor gek verklaard, maar nu ben ik toch aardig op weg op die route. Na vijftien jaar in het basisonderwijs werd het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging en het mooie is, dat ik het één kan starten zonder het ander vaarwel te hoeven zeggen. Ik wil mijn leerlingen nog niet missen, daarvoor heb ik nog teveel lol met ze.
Toch kijk ik ontzettend uit naar wat ik ga leren en ervaren op dit voor mij onbekende gebied, begeleid en gesteund door de Academie. Hoe spannend ik het ook vind, ik ga er voor! Lees je mee hoe het me vergaat?”

Amy Gille

Amy Gille is in april 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf.

Amy: “Klets, Boem, Bam! Tijd voor een nieuwe uitdaging, tijd om mezelf professioneel verder te ontwikkelen. De voorbije 20 jaar werkte ik vol enthousiasme voor de overheid. Het was een bijzonder leerrijk en uitdagend avontuur, maar helaas blijf ik wat op mijn honger zitten. Ik ben gestart met de opleiding in de VPAcademie van Petra Fehring. Met een ruime blik sta ik open voor nieuwe opportuniteiten. Ik ben dan ook van verschillende markten thuis: creatief, technisch, administratief, gepassioneerd door de laatste trends en het steeds evoluerende online landschap, social media,.. 
Mijn meest kenmerkende (en aanstekelijke) eigenschap is mijn gedrevenheid en enthousiasme. Volg me in mijn leerproces als opstartende ondernemer. Ik kijk er alvast naar uit jou online te ontmoeten”.

Jildau Sybesma

Jildau Sybesma is in januari 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf.

Jildau: “Jaren heb ik in de zorg gewerkt als managementassistent. Doordat de organisatie waar ik werkte veel groei doormaakte, heb ik niet alleen ervaring in het dagelijks management, time management en proactief werken maar ook ervaring in veranderingsprocessen, het werken aan groei en kwaliteit. Een eigen bedrijf, is iets wat ik al een langere tijd ambieer. Het bepalen van mijn eigen koers, mijn eigen tijd en leven inrichten, balans, vrijheid, duurzaamheid en mezelf ontwikkelen zijn dingen die ik waardevol vind en die voor mij van groot belang zijn bij het voeren van mijn onderneming. Toen ik las over de Virtueel professionele beroepen was ik meteen geprikkeld. Nadat ik mij hierover had ingelezen wist ik, dit is het voor mij!”

Danielle Davelaar

Danielle Davelaar is in september 2018 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Gedurende het volgen van de opleiding heeft zij haar ervaringen gedeeld over de stappen die ze gezet heeft en hoe zij haar eigen bedrijf opzette.

Danielle: “Mijn carrière heeft lang op een laag pitje gestaan, maar nu is het tijd voor mezelf. Stiekem wilde ik altijd al iets voor mezelf gaan doen en na verschillende opleidingen bekeken te hebben las ik over een VA. Ik ben me erin gaan verdiepen en heb er veel over gesproken met mijn partner en vriendinnen. Iedereen reageerde positief en ik heb de knoop doorgehakt en mezelf aangemeld voor deze opleiding.”

Iris Wijnen

Iris Wijnen is in september 2018 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf.

Iris: “Met het ondersteunen van mijn man in zijn eigen onderneming ben ik in dit werk gerold. Afgelopen zomer ontdekte ik dat wat ik doe een naam heeft en best wel een coole naam: Virtueel Professional. Ik ben me erin gaan verdiepen en zo kwam ik uit bij de Academie voor Virtueel Professionals waar ik begon aan de opleiding. Met mijn blogs ga ik vertellen wat ik doe, wat ik leer en waar ik tegenaan loop. Het zal een ander verhaal zijn dan ‘normaal’, want ik ben doof. Lees je mee?”

Lenie van der Zande

Lenie van der Zande (49) is na ruim 25 jaar in loondienst gestart als zelfstandig ondernemer. De bouw aan haar onderneming als virtueel professional is gestart en sinds 22 mei 2018 is haar bedrijf Comm-On+|Communicatie&Ondersteuning met een +, geregistreerd bij KvK. Zij volgde van juni tot en met september 2018 de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. 

In haar blogs nam Lenie je mee hoe het is om de opleiding te volgen, je bedrijf in 10 weken op te bouwen en ze nam je mee in de verandering van mindset (werknemer à ondernemer). Het ondernemerschap ziet ze als een kans: “Ik kan met mijn kennis en ervaring de ondernemer helpen met communicatie & ondersteuning. Dat doe ik door gewoon mijn eigen unieke zelf te zijn, vertrouwen, doorpakken en vastbijten in waar en hoe ik dat dan het beste voor die ondernemer (klant) kan doen.”

Nienke Diepering

Nienke Diepering is op 2 april 2018 gestart met de training Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf.

Nienke: “Na meerdere reorganisaties, vond ik het tijd om voor mijzelf te starten en het heft in eigen hand te nemen. Een spannende stap waarin ik bedrijven wil ondersteunen bij verbeteren van commerciële processen en verhogen van klanttevredenheid. Om alles op juridisch, commercieel en financieel gebied te organiseren, vergt de nodige inspanning en ik wilde meteen van start. Ik was enthousiast over het concept van deze training. Dat gecombineerd met gelijk geïnteresseerden die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen en bovendien ook een kans biedt om een netwerk van collega’s te ontwikkelen waar je steun aan hebt.”

Nienke heeft wekelijks laten weten hoe het ging en welke uitdagingen ze tegenkwam.

Gerdine Taks

Gerdine Taks is op 8 januari 2018 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Vol enthousiasme heeft zij in 10 weken tijd de benodigde stappen gezet om haar bedrijf als Virtueel Assistent te starten.

Gerdine: “Na een reorganisatie op mijn werk voelde ik dat het mijn tijd was om het roer om te gooien. Ik heb voor mezelf een ideaalschets gemaakt. Als VA zie ik een mooie balans tussen werk en privé en al mijn andere bezigheden.”

Zij nam ons gedurende deze 10 weken mee in al haar ontwikkelingen, de stappen, de vraagstukken, het ‘uit haar comfortzone treden’ en alles wat op haar pad kwam. Na het afronden van de opleiding heeft ze nog een tijdje gedeeld hoe het met haar is gegaan.

Caroline Fehring

Na 10 jaar uit het arbeidsproces te zijn geweest i.v.m. een chronische medische aandoening is Caroline op 1 januari 2018 met haar bedrijf Miss VA gestart, nadat zij van september t/m december 2017 de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf gevolgd heeft. Zij schrijft wekelijks haar updates en vertelt haar verhaal. De positieve kanten en de worstelingen.

Caroline: “Ik wil graag weer onderdeel van het arbeidsproces zijn en mijn eigen geld verdienen in plaats van afhankelijk te zijn. Ik wil graag anderen in een soortgelijke situatie inspireren.”

Caroline heeft gedurende een half jaar haar ervaringen gedeeld, waarna ze een besluit moest nemen om wel of niet door te gaan met haar VA-bedrijf.