Blog door Sabine Averdonk

 

Foto: LooLens

Sabine Averdonk is in juni 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Gedurende het volgen van de opleiding zal zij haar ervaringen delen over de stappen die zij en hoe zij haar eigen bedrijf opzet.

Ik ben Sabine Averdonk en werk nu vijftien jaar als groepsleerkracht in het basisonderwijs. De laatste jaren kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik mezelf graag verder wilde ontwikkelen, maar ik wist niet zo goed welke kant ik op wilde. Directeur of intern begeleider van een basisschool wilde ik niet worden, maar wat dan wel? Toen ik las over het bestaan van het beroep Virtueel Professional en me erin ging verdiepen, werd ik gewoon zenuwachtig! Ik kreeg kriebels in mijn buik, begon te zweten en zat als een razende te swipen op de iPad. Mijn lijf wist al wat mijn hoofd later ook besefte: dit zou mijn leven wel eens flink op de kop kunnen zetten.

Ik heb gekozen voor de Academie voor Virtueel Professionals omdat deze op mij overkwam als zeer professioneel, gedegen en met de Hollandse nuchterheid die bij me past, maar vooral door het fijne intakegesprek.

Wat voor mij echt perfect is, is dat ik stap voor stap word meegenomen in het opzetten van mijn eigen bedrijf – waarbij de regie bij mezelf ligt. De eerste tijd wil ik dit werk graag combineren met mijn werk als leerkracht, want ik wil het onderwijs nog geen vaarwel zeggen. Ik haal er nog steeds veel voldoening uit.

Daarnaast is het mooie dat je je kunt richten op datgene waar jouw interesses en kwaliteiten liggen. Voor mij betekent dat, dat ik me wil richten op allerlei zaken die te maken hebben met taal en tekst.

Ik vind het spannend, leuk, doodeng, geweldig, moeilijk, verrijkend en supergaaf. Kortom, ik heb heel veel zin in dit avontuur!

Wil je Sabine en haar updates volgen? Dat kan via de nieuwsbrief van de Academie voor Virtueel Professionals en onze social media kanalen. Of meld je aan via de RSS feed hieronder, dan krijg je een melding van haar updates.

Praatjes vullen soms toch gaatjes

Praatjes vullen soms toch gaatjes

Eén van de eisen voor certificering van de opleiding ‘Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf’ is dat je minimaal drie onderzoeksgesprekken moet hebben gevoerd. Vervolgens schrijf je een reflectieverslag, waarbij het vooral gaat om wat je voor jezelf uit het...

#dtv

#dtv

Hulp vragen blijkt voor veel mensen lastig, ook voor mij. Graag wil je zelf je boontjes kunnen doppen, maar dat lukt gewoon niet altijd. Op school zie ik het ook: kinderen die blijven hangen in een les en niet uit zichzelf naar me toekomen om hulp te...

Waar blijft de tijd?

Waar blijft de tijd?

Nu onze oudste gestart is in het voortgezet onderwijs en ik bijna de 40 aantik, vraag ik me wel eens af: waar blijft de tijd? Toen ik met hem in mijn armen zat op het kraamfeest, apetrots, zei een bejaarde tante van vaders kant tegen me: ‘Geniet er maar...

Pakket knakworst

Pakket knakworst

De afgelopen week ben ik veel bezig geweest met school en voor de Academie. Ik heb een aantal modules doorlopen en veel regelzaken gedaan. Dit kost best veel tijd, maar ik merk dat ik er veel energie van krijg. Ik vind het erg leuk om zo voor mezelf bezig...

Frisse start!

Frisse start!

Frisse start!Afgelopen week kwam ik terug van vakantie. Twee weken stonden we op een camping aan de Franse westkust met vrienden. We hebben heerlijke weken gehad met prachtig weer, lekker aan zee - dus dobberen op een luchtbedje, forten bouwen in het zand,...

What’s in a name?

What’s in a name?

Het bedenken van een goede bedrijfsnaam vond ik nog een hele klus. Ik wilde graag een naam waaruit (in elk geval enigszins) zou blijken wat ik ga doen: werken als VA/VP. Dus het kon iets zijn met ondersteuning/hulp/tijdwinst/… Iets waar een ondernemer blij...

Bewust onbekwaam

Bewust onbekwaam

Na de tweedaagse livetraining was de kop eraf. Tijdens de tweedaagse kon ik vaak al merken dat ik uit een totaal andere wereld kom, namelijk het onderwijs. Regelmatig vielen er termen of afkortingen die ik zo gauw niet kon plaatsen.Met welke ondernemers...

De tweedaagse: fast forward!

De tweedaagse: fast forward!

Meteen aan het begin van de opleiding staat de tweedaagse livetraining gepland. Dit geeft je in de eerste plaats een vliegende start, omdat je twee dagen intensief met je eigen ontwikkeling bezig bent. Daarnaast is het gezellig én handig om je studiegenoten te leren...

Op avontuur

Op avontuur

Het was dinsdagmiddag, kwart voor vier. Mijn schoonmoeder en mijn jongste zoon waren net weggereden, druk zwaaiend achter het autoraampje en daar stond ik met mijn rolkoffertje op het perron. Toen ik de trein in stapte, kreeg ik het gevoel dat mijn...

Interview met Sabine Averdonk

Interview met Sabine Averdonk

Sabine Averdonk is in juni 2019 gestart met de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Gedurende het volgen van de opleiding zal zij haar ervaringen delen over de stappen die zij zet en hoe zij haar eigen bedrijf opzet. Ik heb Sabine bij aanvang van de...

VIRTUEEL SUCCES IN DE PRAKTIJK

Ja, vertel mij meer over de stage mogelijkheden
Ik ga akkoord dat ik meer informatie over het programma Virtueel Succes in de Praktijk ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Verwerking persoonsgegevens conform onze privacy statement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik ben VA en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik werk in loondienst en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!