Blog door Lenie van der Zande

Lenie van der Zande (49) is na ruim 25 jaar in loondienst gestart als zelfstandig ondernemer. De bouw aan haar onderneming als virtueel professional is gestart en sinds 22 mei 2018 is haar bedrijf Comm-On+|Communicatie&Ondersteuning met een +, geregistreerd bij KvK. Zij volgt van juni tot en met september de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf .

Lenie is moeder van 3 opgroeiende pubers en partner van Robert. De kinderen zijn inmiddels naar de middelbare school en HBO en dat biedt ruimte om het roer om te gooien en uit de dagelijkse routine te stappen als werknemer.

In haar blogs wil Lenie je meenemen hoe het is om de opleiding te volgen, je bedrijf in 10 weken op te bouwen en ze neemt je mee in de verandering van mindset (werknemer à ondernemer). Het ondernemerschap ziet ze als een kans: “Ik kan met mijn kennis en ervaring de ondernemer helpen met communicatie & ondersteuning. Dat doe ik door gewoon mijn eigen unieke zelf te zijn, vertrouwen, doorpakken en vastbijten in waar en hoe ik dat dan het beste voor die ondernemer (klant) kan doen.”

Ondanks de chronische ziekte wil ze heel graag aan de slag met wat in haar vermogen en kracht ligt. Ze zet zich in voor haar eigen business en wil dat ook voor de ondernemer doen.

Wil je Lenie en haar updates volgen? Dat kan via de nieuwsbrief van de Academie voor Virtueel Professionals en onze social media kanalen. Of meld je aan via de RSS feed hieronder, dan krijg je een melding van haar updates.

Aan de slag met een VP! Ja of nee?

Aan de slag met een VP! Ja of nee?

Na de opleiding lopend VP ben ik op stoom en maak ik meer ondernemers blij. Want ik ontzorg die ondernemer, mijn dienst ontzorgt, de ondernemer krijgt meer ruimte voor eigen ontwikkeling en groei. Hoe dan? Door werk uit handen te nemen. Dat is werken met een virtueel professional! Werken met een VP is een efficiënte en doeltreffende samenwerking. Dus ga je als ondernemer nu aan de slag met een VP? Ik zeg JA!

Acquisitie op zak

Acquisitie op zak

Deze blog open ik opnieuw met het item dat vervlochten is in mijn werkweek: acquisitie. Gelukkig is er veel over geschreven. Ik put daarvoor niet alleen uit de modules van de opleiding Lopend VP bedrijf. Hoe meer informatie ik kan opnemen hierover hoe...

Nummertje trekken? Dacht het niet

Nummertje trekken? Dacht het niet

Een bedrijf is meer dan een nummertje bij KvK Naar mate ik vorder in de opleiding Lopend Virtueel Professional bedrijf in 10 weken wordt het mij duidelijker en duidelijker dat een bedrijf starten niet even een nummertje trekken bij de KvK is. Ook regel je...

Virtueel? Ja! Maar nu even niet

Virtueel? Ja! Maar nu even niet

Virtueel is leuk, om deze blog te publiceren en te laten zien dat ik nu kies voor een pauze. Onlangs kwam een email nieuwsbrief binnen gevlogen over de zomer en het concentratievermogen. Je kan je namelijk beter concentreren op de lange zomerdagen dan de...

Fietsen, doortrappen en loslaten

Fietsen, doortrappen en loslaten

Deze week zijn veel afzonderlijke dingen gepasseerd die dan ineens met elkaar in verbinding staan, toeval of niet? 1 van die dingen is dat ik ‘zomaar’ een halve eeuw op deze aarde besta. Ik heb door die jaren gefietst alsof een lichtflits. Want het leven...