Blog door Ilonka de Graaf

 

Ilonka de Graaf is in januari 2018 gestart met de opleiding Virtueel Succes, module Online Marketing & Sales. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt met een stageopdracht om het geleerde toe te passen in de praktijk waardoor ze niet alleen kennis krijgt, maar het ook direct leert toe te passen. Gedurende de zes maanden dat deze opleiding duurt zal Ilonka met ons delen hoe het met haar gaat. Over de stappen die ze zet, maar ook over haar vraagstukken en worstelingen en over de samenwerking met de opdrachtgever. Allereerst stelt zij zich hieronder graag aan je voor.

 

Mijn naam is Ilonka de Graaf en ik ben 43 jaar. Het starten van een eigen bedrijf was een droom en afgelopen jaar heb ik tijdens het volgen van de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf mijn droom omgezet in daadkracht. Ik heb mijn baan opgezegd en per 1 juli 2017 werk ik als virtueel professional in mijn eigen bedrijf Ilonka de Graaf.

Ik vind het super om als zelfstandige te werken, mijn eigen tijd in te delen en mijn eigen beslissingen te nemen. Het geeft me veel vrijheid om er ook op de juiste momenten te zijn voor mijn gezin. Met een man en drie tienerdochters is er veel dynamiek en dan is het fijn om zelf te plannen en ook te kunnen schakelen als dat nodig is.

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt voor twee vaste opdrachtgevers en heb ik diverse freelance opdrachten en projecten gedaan. Ik bied mijn diensten aan op het gebied van communicatie, marketing, sales en processen. Dat kunnen heel uiteenlopende werkzaamheden zijn. Ik hou van afwisseling, maar daarbij is het voor de ‘buitenwereld’ niet duidelijk wat ik nou eigenlijk doe. En dat maakt het ook lastig met het vinden van vaste opdrachtgevers. Want je wordt eerder gevonden als je onderscheidend bent en expertise biedt op een bepaald vlak.

Door mijn brede werkervaring heb ik veel kennis en kunde in huis, maar ik kan mezelf niet echt een expert noemen. En dat lijkt me juist mooi. Als je meer weet dan de ondernemer zelf, dan kun je een meerwaarde bieden. Ik wil niet alleen ondernemers ondersteunen en hen taken uit handen nemen, ik wil ook een adviserende rol innemen en meedenken met de ondernemer.

Ondernemers willen steeds meer doen met online marketing en missen zelf vaak de kennis hoe dat ze dat aan moeten pakken. En juist daarin wil ik meer expertise krijgen om hen daarmee te helpen. Daarom heb ik besloten om de opleiding Virtueel Succes te gaan volgen, te beginnen met module 1 Online Marketing & Sales.

Ik ben inmiddels daarmee gestart en ik ben benieuwd hoe het zal gaan verlopen. Ben jij ook benieuwd, volg dan mijn blogs via de nieuwsbrief en de social media kanalen van de Academie. Of abonneer je via de RSS feed hieronder:

 

In gesprek met mijn stageopdrachtgevers

In gesprek met mijn stageopdrachtgevers

Vorige week heb ik met beide stageopdrachtgevers een eerste gesprek gehad. Mijn eerste opdrachtgever doet nog niet veel online en wil daar graag stappen in gaan zetten. We hebben een uitgebreid gesprek gehad. Ter voorbereiding heb ik de website bekeken en...

Het was een enerverende week

Het was een enerverende week

Vorige week stonden de eerste twee live trainingsdagen op het programma. Ik moest daarvoor zowat naar de andere kant van Nederland, dus ik had twee hotelovernachtingen geboekt. Heerlijk even er tussenuit, tijd voor mezelf. Deze opleiding is een investering in mezelf...

Gestart met de opleiding Virtueel Succes

Gestart met de opleiding Virtueel Succes

Toen ik een half jaar geleden begon als virtueel professional, merkte ik dat er nog veel te leren en ontdekken viel. In mijn netwerkgroepen met andere va’s en vp’s zag ik onderwerpen en termen voorbij komen die voor mij abracadabra waren. Ik vond het allemaal...

VIRTUEEL SUCCES IN DE PRAKTIJK

Ja, vertel mij meer over de stage mogelijkheden

Voornaam*
E-mailadres*
Telefoon*

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik ben VA en wil meer info
Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik werk in loondienst en wil meer info

Voornaam
E-mailadres

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!