Blog door Ilonka de Graaf

 

Ilonka de Graaf is in januari 2018 gestart met de opleiding Virtueel Succes, module Online Marketing & Sales. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt met een stageopdracht om het geleerde toe te passen in de praktijk waardoor ze niet alleen kennis krijgt, maar het ook direct leert toe te passen. Gedurende de zes maanden dat deze opleiding duurt zal Ilonka met ons delen hoe het met haar gaat. Over de stappen die ze zet, maar ook over haar vraagstukken en worstelingen en over de samenwerking met de opdrachtgever. Allereerst stelt zij zich hieronder graag aan je voor.

 

Mijn naam is Ilonka de Graaf en ik ben 43 jaar. Het starten van een eigen bedrijf was een droom en afgelopen jaar heb ik tijdens het volgen van de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf mijn droom omgezet in daadkracht. Ik heb mijn baan opgezegd en per 1 juli 2017 werk ik als virtueel professional in mijn eigen bedrijf Ilonka de Graaf.

Ik vind het super om als zelfstandige te werken, mijn eigen tijd in te delen en mijn eigen beslissingen te nemen. Het geeft me veel vrijheid om er ook op de juiste momenten te zijn voor mijn gezin. Met een man en drie tienerdochters is er veel dynamiek en dan is het fijn om zelf te plannen en ook te kunnen schakelen als dat nodig is.

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt voor twee vaste opdrachtgevers en heb ik diverse freelance opdrachten en projecten gedaan. Ik bied mijn diensten aan op het gebied van communicatie, marketing, sales en processen. Dat kunnen heel uiteenlopende werkzaamheden zijn. Ik hou van afwisseling, maar daarbij is het voor de ‘buitenwereld’ niet duidelijk wat ik nou eigenlijk doe. En dat maakt het ook lastig met het vinden van vaste opdrachtgevers. Want je wordt eerder gevonden als je onderscheidend bent en expertise biedt op een bepaald vlak.

Door mijn brede werkervaring heb ik veel kennis en kunde in huis, maar ik kan mezelf niet echt een expert noemen. En dat lijkt me juist mooi. Als je meer weet dan de ondernemer zelf, dan kun je een meerwaarde bieden. Ik wil niet alleen ondernemers ondersteunen en hen taken uit handen nemen, ik wil ook een adviserende rol innemen en meedenken met de ondernemer.

Ondernemers willen steeds meer doen met online marketing en missen zelf vaak de kennis hoe dat ze dat aan moeten pakken. En juist daarin wil ik meer expertise krijgen om hen daarmee te helpen. Daarom heb ik besloten om de opleiding Virtueel Succes te gaan volgen, te beginnen met module 1 Online Marketing & Sales.

Ik ben inmiddels daarmee gestart en ik ben benieuwd hoe het zal gaan verlopen. Ben jij ook benieuwd, volg dan mijn blogs via de nieuwsbrief en de social media kanalen van de Academie. Of abonneer je via de RSS feed hieronder:

 

Hoe zorg ik dat ik in balans blijf?

Voor iedereen geldt dat het belangrijk is om balans te vinden in je leven. Pas dan kun je goed functioneren, zowel in je werk als privé. In de praktijk is dat nog wel eens lastig. Meer dan ooit ben ik op zoek naar balans. Sinds ik als zelfstandige werk,...

Tijd voor studie

Tijd voor studie

Deze week is weer voorbij gevlogen. Afgelopen maandag was ik bij het VA-festival in Eindhoven waar diverse workshops gegeven werden. Ik heb op verschillende plekken inspiratie opgedaan. Petra was er ook en het is altijd leuk om haar even kort te spreken....

Soms lopen dingen anders

Soms lopen dingen anders

Met mijn werk voor verschillende opdrachtgevers wil ik graag dat alles goed gaat. Dat geldt natuurlijk voor iedereen. Soms lopen dingen echter anders dan je wil of gepland hebt en dan moet je even schakelen. Begin deze week heb ik de samenwerking met een...

Van idee naar resultaat

Van idee naar resultaat

Afgelopen week heb ik voor beide stageopdrachtgevers een leuke klus gedaan. Voor stageopdrachtgever 1 heb ik 2 automatische e-mailflows opgezet en ingericht in Active Campaign. Het is een fijn programma om mee te werken en het was leuk om te doen. Het was...

Mijn eerste doel bereikt

Mijn eerste doel bereikt

Vorige week schreef ik over mijn persoonlijke groei en de groei met mijn bedrijf. De potentiële opdrachtgever waar ik over schreef wil met mij samenwerken en daarmee zit ik nu aan het maximaal aantal uren wat ik kan aannemen om het werk voor alle opdrachtgevers en...

Groeien en bloeien

Groeien en bloeien

Een paar weken geleden schreef ik in mijn blog hoe snel dat ik persoonlijk groei met de opleiding virtueel succes. En dat gaat maar door. Elke week worden we weer voorzien van nieuwe informatie met de online trainingen, waarbij ook externe expert...

Werken aan websites

Werken aan websites

Deze week ben ik aan de slag geweest met diverse websites. Stageopdrachtgever 1 heeft haar dienstenaanbod geupdate en ook de teksten van haar website herschreven. Aan het begin van de stageopdracht hebben we dit opgenomen in het plan van aanpak. Mooi dat...

Is thuiswerken saai?

Is thuiswerken saai?

Thuiswerken is fijn en heeft veel voordelen. Regelmatig krijg ik de vraag of ik geen collega’s mis en of het niet saai is om alleen te werken. Mijn antwoord daarop is nee. Ik spreek veel mensen en heb afwisselende werkzaamheden. Wat doe je dan als Virtueel...

Oei, ik groei!

Oei, ik groei!

Dat is de titel van het boek waarin de sprongen in de mentale ontwikkeling van baby’s beschreven wordt. Voorafgaand aan elke sprong is een baby huilerig, hangerig, humeurig, slaapt slechter en eet minder. Nou, ik kan je vertellen dat dit niet alleen geldt...

VIRTUEEL SUCCES IN DE PRAKTIJK

Ja, vertel mij meer over de stage mogelijkheden

Voornaam*
E-mailadres*
Telefoon*

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik ben VA en wil meer info
Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik werk in loondienst en wil meer info

Voornaam
E-mailadres

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!