Blog door Ilonka de Graaf

 

Ilonka de Graaf is in januari 2018 gestart met de opleiding Virtueel Succes, module Online Marketing & Sales. Tijdens deze opleiding wordt gewerkt met een stageopdracht om het geleerde toe te passen in de praktijk waardoor ze niet alleen kennis krijgt, maar het ook direct leert toe te passen. Gedurende de zes maanden dat deze opleiding duurt zal Ilonka met ons delen hoe het met haar gaat. Over de stappen die ze zet, maar ook over haar vraagstukken en worstelingen en over de samenwerking met de opdrachtgever. Allereerst stelt zij zich hieronder graag aan je voor.

 

Mijn naam is Ilonka de Graaf en ik ben 43 jaar. Het starten van een eigen bedrijf was een droom en afgelopen jaar heb ik tijdens het volgen van de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf mijn droom omgezet in daadkracht. Ik heb mijn baan opgezegd en per 1 juli 2017 werk ik als virtueel professional in mijn eigen bedrijf Ilonka de Graaf.

Ik vind het super om als zelfstandige te werken, mijn eigen tijd in te delen en mijn eigen beslissingen te nemen. Het geeft me veel vrijheid om er ook op de juiste momenten te zijn voor mijn gezin. Met een man en drie tienerdochters is er veel dynamiek en dan is het fijn om zelf te plannen en ook te kunnen schakelen als dat nodig is.

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt voor twee vaste opdrachtgevers en heb ik diverse freelance opdrachten en projecten gedaan. Ik bied mijn diensten aan op het gebied van communicatie, marketing, sales en processen. Dat kunnen heel uiteenlopende werkzaamheden zijn. Ik hou van afwisseling, maar daarbij is het voor de ‘buitenwereld’ niet duidelijk wat ik nou eigenlijk doe. En dat maakt het ook lastig met het vinden van vaste opdrachtgevers. Want je wordt eerder gevonden als je onderscheidend bent en expertise biedt op een bepaald vlak.

Door mijn brede werkervaring heb ik veel kennis en kunde in huis, maar ik kan mezelf niet echt een expert noemen. En dat lijkt me juist mooi. Als je meer weet dan de ondernemer zelf, dan kun je een meerwaarde bieden. Ik wil niet alleen ondernemers ondersteunen en hen taken uit handen nemen, ik wil ook een adviserende rol innemen en meedenken met de ondernemer.

Ondernemers willen steeds meer doen met online marketing en missen zelf vaak de kennis hoe dat ze dat aan moeten pakken. En juist daarin wil ik meer expertise krijgen om hen daarmee te helpen. Daarom heb ik besloten om de opleiding Virtueel Succes te gaan volgen, te beginnen met module 1 Online Marketing & Sales.

Ik ben inmiddels daarmee gestart en ik ben benieuwd hoe het zal gaan verlopen. Ben jij ook benieuwd, volg dan mijn blogs via de nieuwsbrief en de social media kanalen van de Academie. Of abonneer je via de RSS feed hieronder:

 

Trots op mijn certificaat

Trots op mijn certificaat

Afgelopen vrijdag ontving ik een mail van Petra met het bericht dat ik gecertificeerd ben voor Virtueel Succes Module 1. Ik had eerder al bericht dat ik de certificeringsopdrachten goed had gemaakt en de mooie evaluatie van de stageopdrachtgever maakte het...

Planning, doelen en succes

Planning, doelen en succes

Het is juli, we gaan de tweede helft van het jaar in. Afgelopen week heb ik even goed stilgestaan bij waar ik mee bezig ben, of ik op koers zit met mijn omzetdoel en hoe ik het komende halfjaar mijn werkzaamheden in ga richten. Vorige week heb ik gesproken...

Geslaagd!

Geslaagd!

In mijn vorige blog schreef ik over de certificeringsweek die bij de opleiding hoort en de opdrachten die ik daarvoor moest uitvoeren. We moesten een week op de uitslag wachten en samen met de andere deelnemers heb ik het best spannend gevonden. Afgelopen...

De certificeringsweek

De certificeringsweek

Afgelopen week was de certificeringsweek waarmee deze module afgerond wordt. We kregen op verschillende dagen en tijdstippen 3 verschillende opdrachten per e-mail toegestuurd. Het waren vragen en opdrachten uit de praktijk en we moesten ermee aan de slag...

Aan de slag!

Aan de slag!

Afgelopen week heb ik heel goed afgesloten. De potentiële opdrachtgever had nog wat extra vragen en nog wat extra tijd nodig om te beslissen. Ze was met nog iemand anders in gesprek, wat alleen maar goed is. Zaterdag kreeg ik een telefoontje dat ze voor...

Op zoek naar mijn ideale klant

Op zoek naar mijn ideale klant

Zoals ik eerder schreef, weet ik steeds beter welke werkzaamheden ik wil doen als Virtueel Professional. Om goed samen te werken met je opdrachtgever, is het heel belangrijk dat je samen doelen stelt en weet waar je naartoe werkt. Daarbij is het heel fijn...

Hoe zorg ik dat ik in balans blijf?

Hoe zorg ik dat ik in balans blijf?

Voor iedereen geldt dat het belangrijk is om balans te vinden in je leven. Pas dan kun je goed functioneren, zowel in je werk als privé. In de praktijk is dat nog wel eens lastig. Meer dan ooit ben ik op zoek naar balans. Sinds ik als zelfstandige werk,...

Tijd voor studie

Tijd voor studie

Deze week is weer voorbij gevlogen. Afgelopen maandag was ik bij het VA-festival in Eindhoven waar diverse workshops gegeven werden. Ik heb op verschillende plekken inspiratie opgedaan. Petra was er ook en het is altijd leuk om haar even kort te spreken....

Soms lopen dingen anders

Soms lopen dingen anders

Met mijn werk voor verschillende opdrachtgevers wil ik graag dat alles goed gaat. Dat geldt natuurlijk voor iedereen. Soms lopen dingen echter anders dan je wil of gepland hebt en dan moet je even schakelen. Begin deze week heb ik de samenwerking met een...

Van idee naar resultaat

Van idee naar resultaat

Afgelopen week heb ik voor beide stageopdrachtgevers een leuke klus gedaan. Voor stageopdrachtgever 1 heb ik 2 automatische e-mailflows opgezet en ingericht in Active Campaign. Het is een fijn programma om mee te werken en het was leuk om te doen. Het was...