Blog door Emel Karakas

Emel Karakas is in september 2018 gestart met de opleiding Virtueel Succes. In eerste instantie met module 1 ‘Online Marketing & Sales’ en ondertussen in januari 2019 doorgestroomd naar module 2 ‘Dagelijks Management, Communicatie en Diensten Leveren’. Haar hart ligt bij online marketing en dat is wat ze aanbiedt aan haar klanten. Ze vindt het echter prettig om over alle facetten van de operationele kant van een bedrijf te leren en wat je kunt automatiseren om een online bedrijf te runnen. Tijdens deze opleiding wordt kennis en theorie meteen in de praktijk gebracht met een stageopdracht. Gedurende drie maanden vertelt Emel over haar ervaringen nav de module online marketing.

Mijn naam is Emel en ik ben 33 jaar. Sinds oktober 2018 ben ik als Virtueel Professional zelfstandig aan het werk. De Academie en Petra ken ik via een vriendin. Om te kijken of het zelfstandig werken en de inhoud van de opleiding bij mij paste, heb ik eerst de opleiding ‘Binnen 10 weken een lopend VP bedrijf’ gevolgd. Vervolgens ben ik begonnen aan de opleiding ‘Virtueel Succes’, omdat ik marketing heel dynamisch en leuk vind.

Tijdens mijn baan als financieel adviseur heb ik tientallen gesprekken gevoerd met zzp’ers en mkb’ers. Op het moment dat het gesprek ging over de groei van het bedrijf, kreeg ik vaak hetzelfde te horen. Ja, ze willen doorgroeien want er is potentie, maar bij gebrek aan kennis en tijd komt er weinig van terecht. Daar zag ik een mooie kans. De laatste maanden in loondienst bevestigden mij dat ik de juiste keuze had genomen. Natuurlijk stap je uit je comfortzone. Je hebt geen vaste baan meer en je moet de juiste balans zien te vinden tussen je gezin en je bedrijf. Met vallen en opstaan maak je een enorme persoonlijke groei door.

Ik denk graag in mogelijkheden en oplossingen en ontdek graag nieuwe manieren om succesvoller te zijn. Dat komt allemaal terug in de eerste module Marketing & Sales. We zijn net begonnen, maar ik merk nu al dat je tijdens de cursus leert om ‘anders’ en vooral makkelijker te denken. Wat ik het leukste vind: Zowel op operationeel als strategisch niveau samenwerken met je klant. Inmiddels zorg ik voor de online zichtbaarheid van mijn opdrachtgevers. Van het schrijven van een blog, helpen bij de lancering van een nieuwe dienst tot het maken en uitvoeren van een marketing- en contentplan.

Wil je Emel en haar updates volgen? Dat kan via de nieuwsbrief van de Academie voor Virtueel Professionals en onze social media kanalen. Of meld je aan via de RSS feed hieronder, dan krijg je een melding van haar updates.

VA/VP en soms een buddy

VA/VP en soms een buddy

Meerdere petten op je bureauAls virtueel professional kan je soms meer betekenen dan je denkt. Je hebt meerdere petten op je bureau liggen. Naast dat je een assistent, (uitvoerende)collega of sparringpartner bent, neem je soms ook de rol als motivator of...

Customer Journey in kaart brengen

Customer Journey in kaart brengen

Vorige week, tijdens de live dag van de opleiding, hebben we de Customer Journey van een bedrijf als IKEA doorlopen. Dit was erg leerzaam om het samen met de groep door te nemen. Soms denk je dat je je doelgroep en hun reis wel kent. Vaak is dat na een...

Durven dromen, doen en genieten!

Durven dromen, doen en genieten!

Wat wil je later worden? Dat wist ik niet helemaal. Maar ik had wel twee dromen: ik wilde graag mama worden en leuk werk waarbij ik anderen help (in wat, dat wist ik nog niet). Begin 2018 werd ik eindelijk voor het eerst mama. In mijn hoofd had ik het wel...

Interview met Emel Karakas

Interview met Emel Karakas

Emel Karakas volgt de opleiding Virtueel Succes en na Module 1 Online Marketing & Sales is ze nu doorgestroomd naar Module 2 Dagelijks Management, Communicatie en Diensten Leveren. Gedurende 3 maanden gaat Emel bloggen over haar ervaringen tijdens het...

VIRTUEEL SUCCES IN DE PRAKTIJK

Ja, vertel mij meer over de stage mogelijkheden
Ik ga akkoord dat ik meer informatie over het programma Virtueel Succes in de Praktijk ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Verwerking persoonsgegevens conform onze privacy statement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik ben VA en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik werk in loondienst en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!