Blog door Annita van den Ouden

Annita van den Ouden is in januari 2019 gestart met de tweede module in de opleiding Virtueel Succes. Deze module richt zich op het structureren en automatiseren van een onderdeel in Dagelijks Management, Communicatie en Diensten Leveren. Tijdens deze module wordt de kennis en theorie meteen in de praktijk gebracht met een stageopdracht. Gedurende de drie maanden vertelt Annita over de stappen die zij zet.

Ik ben Annita van den Ouden en sinds 2000 werkzaam als virtual professional, hoewel dat toen nog niet zo genoemd werd. Nu lees je overal dat het beroep in 2008 is ontstaan :), maar destijds werd het freelance secretaresse genoemd. Ik werkte wel vanuit huis voor twee klanten die opleidingen verzorgen. Voor een van de twee klanten werk ik nog steeds. Mijn werk als freelance secretaresse deed ik naast mijn baan in loondienst (twee dagen in de week) en in combinatie met twee opgroeiende kinderen. Sinds 2012 werk ik volledig zelfstandig voor verschillende opdrachtgevers in diverse branches onder de naam JANS Office Support.

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding Schoevers directiesecretaresse gedaan. Hoewel ik al behoorlijk wat jaar virtueel werk en goed op de hoogte blijf van de online mogelijkheden, miste ik voor mijn gevoel een degelijke basis voor het werken als VP. Met name voor het deel ‘sparringpartner zijn’ en meedenken over de processen. Daarom ben ik met de opleiding Virtueel Succes gestart. Module 1 (Online Marketing) is bijna afgerond, en ik heb besloten gelijk verder te gaan met module 2 (Diensten leveren, communicatie en Dagelijks management). Dit lijkt me een leuke module omdat je hier leert hoe je het dagelijks management en de bedrijfsprocessen rondom het leveren van een dienst/product kunt optimaliseren en automatiseren. Omdat ik het zelf fijn vind om gestructureerd te werken en omdat ik van overzicht houd, denk ik dat deze module van toegevoegde waarde voor mij is.

Ik ben erg benieuwd wat ik in deze module ga leren en hoe ik dat toe kan passen bij mijn stageopdrachtgever. Mijn stage doe ik bij een makelaar in stacaravans en chalets en ik ga hier het proces rondom de levering in kaart brengen en kijken waar er verbeterpunten zijn. De opdrachtgever ervaart nu nog te veel ruis in het traject. Een leuke uitdaging!

Voor deze module mag ik gaan bloggen. Dit is voor mij een grote uitdaging waarmee ik ver buiten mijn comfortzone treed. Maar ik zie het wel als een belangrijke stap voor mijn online zichtbaarheid en mijn persoonlijke ontwikkeling. Dus via mijn wekelijkse blogs houd ik jullie op de hoogte van mijn leertraject in deze module.

Wil je Annita en haar updates volgen? Dat kan via de nieuwsbrief van de Academie voor Virtueel Professionals en onze social media kanalen. Of meld je aan via de RSS feed hieronder, dan krijg je een melding van haar updates.

Tussen bestemming bereikt

Tussen bestemming bereikt

En weer een stukje van mijn eigen reis afgelegd. Want aan al het moois komt een einde, zo ook aan module 2 van de opleiding Virtueel Succes. Zoals ik van tevoren al dacht, vind ik de onderdelen uit deze module ontzettend leuk. Ik houd me graag met systemen bezig en...

Ga je mee op reis?

Ga je mee op reis?

Het was wel erg vroeg, om 4.50 uur ging mijn wekker. Dit was natuurlijk niet voor niks. Ik ging mijn zoon wegbrengen naar Breda van waaruit hij naar Eindhoven Airport vertrok. Hij is voor zijn opleiding op studiereis naar Lissabon. ReizenOver...

Van onzichtbaar naar ZICHTbaar

Van onzichtbaar naar ZICHTbaar

Door het volgen van een nieuwe opleiding kom je, als het goed is, zelf ook tot nieuwe inzichten. En bij mij is het niet anders. Door de opleiding Virtueel Succes bij de Academie voor Virtueel Professionals, kom ik er steeds meer achter dat processen in het...

Slapeloze nachten

Slapeloze nachten

Ahhhhh….heel, heel soms heb ik er last van...een slapeloze nacht. Afgelopen nacht had ik zo’n nacht. Op den duur zag ik dat de wekker op 2.30 uur stond. Als ondernemer heb je soms zo veel te doen dat je ook 's nachts aan het denken bent aan die berg werk die je nog te...

Processen in de sneeuw

Processen in de sneeuw

Wat is de relatie tussen sneeuw en processen?Afgelopen week was genieten. Samen met mijn gezin en twee bevriende gezinnen waren wij op vakantie in Oostenrijk. Op wintersport wel te verstaan. Met drie gezinnen in 1 huis, ontzettend gezellig.Omdat een aantal...

Jenga in het bedrijfsleven

Jenga in het bedrijfsleven

Enkele weken geleden zat een groot deel van Nederland aan de buis gekluisterd naar Wie is de Mol te kijken. Hier waren de kandidaten Jenga aan het spelen waarbij het doel was de toren te ontmantelen zonder dat deze instortte. Toren bouwen Maar stel je nu...

Post-its of buddy

Post-its of buddy

Inmiddels heb ik wel een klein beetje achterstand met module 2. Het was druk afgelopen weken en vorige week was er ook nog de certificeringsweek van module 1. Stage opdracht Maar ik heb de draad weer opgepakt. Nu ben ik bezig om het proces uit te werken...

Interview met Annita van den Ouden

Interview met Annita van den Ouden

Annita van den Ouden volgt de opleiding Virtueel Succes en na Module 1 Online Marketing & Sales is ze nu doorgestroomd naar Module 2 Dagelijks Management, Communicatie en Diensten Leveren. Gedurende 3 maanden gaat Annita bloggen over haar ervaringen...

Tennisballen en systematiseren

Tennisballen en systematiseren

Wat hebben tennisballen en systematiseren met elkaar te maken? Je zou denken niets…maar dat bleek even anders.Tijdens de eerste live dag van module 2 van de opleiding Virtueel Succes kregen we de opdracht om met elkaar (6 personen) tennisballen over te gooien. Je...

VIRTUEEL SUCCES IN DE PRAKTIJK

Ja, vertel mij meer over de stage mogelijkheden
Ik ga akkoord dat ik meer informatie over het programma Virtueel Succes in de Praktijk ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Verwerking persoonsgegevens conform onze privacy statement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik ben VA en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!

Ja, ik werk in loondienst en wil meer infoIk ga akkoord dat ik meer informatie over de opleiding Virtueel Succes ontvang. Hiervoor kan ik me op ieder moment afmelden.

Ik ga akkoord met het privacyreglement. Lees hier ons privacy statement.

Aanmelding geslaagd Bedankt voor je aanmelding!